top of page
Ara

Z Kuşağı ve göze çarpan 6 özelliği

Güncelleme tarihi: 15 Ara 2020

İşte Gen Z'nin yakın gelecekte liderliklerini benimsemenizi sağlayacak öne çıkan bazı özellikleri

1995-2010 yılları arasında doğan Z Kuşağı veya yüzüncü yılların üyeleri, çoğu hala eğitim görmesine rağmen zaten dünyadaki işgücünün %20'sini oluşturuyor ve bu nedenle pandeminin bir sonucu olarak mevcut dünyanın dönüşümünde temel bir rol oynuyor.


Z kuşağının 6 karakteristik özelliği

  1. Dijital çağın yerlileri

  2. Sosyal ve çevresel farkındalık

  3. Pragmatik ve gerçekçi

  4. Uyarlanabilir ve dayanıklı

  5. Yaratıcı ve kendi kendini yetiştirmiş

  6. Tutkulu oldukları şey üzerinde çalışırlar

Birkaç yıl içinde, bu nesil fiilen dünyayı ele geçirmek zorunda kalacak, ancak bunun getirdiği zorluklarla yüzleşmeye hazır olacaklar mı? İşte Gen Z'nin yakın gelecekte liderliklerini kucaklamanıza izin verecek bazı özellikleri.


1. Dijital çağın yerlileri

Centennials dünyayı ekranlar, dijital sosyal ağlar veya akıllı telefonlar olmadan bilmiyorlar, bu yüzden her zaman bağlantılıdırlar, çok görevlidirler ve çok ekranlıdırlar. Dell Technologies tarafından 17 ülkeden 12.000'den fazla gençle yapılan bir anket,% 80'inin en son teknolojiyle çalışmayı arzuladığını,% 52'sinin ise işverenlerin ihtiyaç duyduğu teknolojik becerilere sahip olduğundan emin olduğunu bildirdi.


2. Sosyal ve çevresel farkındalık

Bu, onları çevre kuruluşlarına aktif olarak katılmanın (ve hatta kurmanın) yanı sıra veya sosyal bir amaç için sürdürülebilir markaları seçen ve önceki nesillere göre çok daha açık ve kapsayıcı olan vicdanlı tüketiciler yapar.


3. Pragmatik ve gerçekçi

Başka bir deyişle, Y kuşağı hayalperestlerle rasyonel X Gen.


4. Uyarlanabilir ve esnek

Yüzüncü yılların "en yaşlıları" neredeyse 25 yaşında, ancak zaten terörizm tehditleri, iklim değişikliği, çeşitli ekonomik durgunluklar ve hatta bir salgınla karşılaşmışlar, bu da onların dayanıklılık kapasitelerini artırmalarına ve olumsuz ortamlara uyum sağlamalarına izin verdi.


5. Yaratıcı ve kendi kendini yetiştirmiş

Bu nedenle eğitimciler, kendi kendine öğrenme konusunda tutkulu ve yumuşak becerileri eğitim süreçlerinin önemli bir parçası olarak gören gençlerde bilgiyi “geliştirmek” için yeni araçlar bulmalıdır.


6. Tutkulu oldukları şey üzerinde çalışırlar

Bu, hangi şirketin çalışacağını veya kendi kendine istihdam edeceğini bilinçli olarak seçmelerine, çeşitli çalışma ortamlarına (ev-ofis veya yeni normalin getirdiği karma planlar gibi) uyum sağlamalarına ve önceki nesillerine önyargısız bir şekilde yaşamalarına olanak tanır.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page