top of page
Ara

YouTube tüm videolarda reklam göstermeye başlıyor

Youtube yaptığı duyuru ile birlikte 1 Haziran tarihinden itibaren, YouTube İş Ortağı Programı'na üye olmayan kanalların videolarına da reklam yerleştireceğini açıkladı

YouTube tüm videolarda reklam göstermeye başlayacak

YouTube, 1 Haziran'dan itibaren YouTube İş Ortağı Programı'nda olmayan veya para kazanma özelliği açık olmayan kanalların videolarına reklam yerleştireceğini açıkladı. Aynı zamanda, bu kanal sahiplerine de belli kriterleri gerçekleştirmeden, herhangi bir ödeme yapılmayacak.


Ortaklık programına üye olmayanlara ödeme yapılmayacak

Önceden, reklamlar yalnızca ortaklık programına üye kanalların videolarına yerleştiriliyordu. Bunlar da popüler blog yazarları ve içerik oluşturucularıydı. Son 12 ayda binden az abonesi olan ve toplam 4000 saat izlenme süresine sahip kullanıcılar bu programa üye olamıyorlar. Programa üye olanlar ise bu reklam gelirlerinden pay alıyorlar.


YouTube, Amerika Birleşik Devletleri'nde Kasım 2020'de genel olarak tüm videolardan para kazanma testlerini başlatmıştı. Bu uygulama artık tüm dünyadaki kullanıcılara yayılacak. Ek olarak, reklamlardan kazanç elde eden kanal sahiplerinin de vergi beyannamelerini Google Adsense portalına göndermeleri gerektiğine göre kurallar yürürlüğe girecek.


Kaynak: DH

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page