top of page
Ara

YouTube, 2021-2022'nin en iyi YouTube Shorts içerik üreticilerini ödüllendirecek

YouTube, rakipleriyle daha iyi rekabet etmesine yardımcı olmak için TikTok rakibi YouTube Shorts'a nakit yatırımı yapmakta buluyor

YouTube, rakipleriyle daha iyi rekabet etmesine yardımcı olmak için TikTok rakibi YouTube Shorts'a nakit yatırımı yapmakta buluyor. Şirket bugün, 2021 ve 2022 boyunca en çok görüntülenen ve en ilgi çekici içerikleri için YouTube Shorts içerik oluşturucularına ödeme yapacak 100 milyon dolarlık bir fon olan YouTube Shorts Fund'u tanıttı. Ancak içerik oluşturucular, içerik üretimine yardımcı olmak için fona başvuramaz. . Bunun yerine, YouTube her ay videoları belirli kilometre taşlarını aşan içerik oluşturuculara ulaşarak onları katkılarından dolayı ödüllendirecek.


Şirket, her ay "binlerce" içerik oluşturucuya para aktarmayı beklediğini söylüyor. Bu içerik oluşturucuların kalifiye olmak için YouTube İş Ortağı Programı'nda olmaları şartı bulunmuyor. Arzu eden herkes YouTube Shorts için orijinal içerik oluşturarak ödül almaya hak kazananacak.


YouTube, içerik oluşturucuların nasıl inceleneceği veya YouTube'un ödemeleri almak için hangi belirli eşikleri dikkate alacağı dahil olmak üzere fonun operasyonları hakkında şu anda daha spesifik ayrıntılar paylaşmayı reddetti. Ayrıca, YouTube içerik oluşturucularının, uygun olacak birkaç videoya sahip olmaları durumunda aynı ödeme döneminde birden fazla ödeme alıp alamayacaklarına veya başka herhangi bir ayrıntıya ilişkin ayrıntılar da sunmuyor.


Şirket, yalnızca "orijinal" içeriğin ödül kazanacağını vurgulasa da, içeriğin Reels, Snapchat veya TikTok gibi başka bir platforma yüklenmediğinden emin olmak için nasıl kontrol edileceğini netleştirmedi.

Bunun yerine, YouTube, ödemeler ve nitelikler hakkında daha fazla detayın fonun lansmanına yakın bir zamanda mevcut olacağını söyledi, ki bu önümüzdeki birkaç ay içinde bir ara bekleniyor. Ayrıca, son üç yılda içerik oluşturuculara, sanatçılara ve medya şirketlerine 30 milyar doların üzerinde ödeme yaptığını ve yeni fonun, gelecekte Shorts on YouTube için uzun vadeli bir para kazanma modeli oluşturmasına yardımcı olacağını beklediğini belirtti.


YouTube, büyük yatırımlar yaparak TikTok tehdidini üstlenecek tek platform değil.


Snapchat, kendi TikTok klonu olan Spotlight'taki en iyi performans gösteren videolar için içerik oluşturuculara günde 1 milyon dolar ödemeye başladı. Bu arada Facebook'un sahibi olduğu Instagram, yeni hizmetini yayına almak için en iyi TikTok yıldızlarına kazançlı tekliflerde bulundu, Reels uygulaması, ilk olarak WSJ tarafından duyurulmuştu.

Etiketler:

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page