top of page
Ara

Yerli girişim Ikas, çok kanallı perakende yönetim platformu için yatırım artırıyor

Omnichannel perakende yönetim platformu İkas, QNB Finansbank'ın yatırım kolu olan Qnbeyond Ventures'tan bir yatırım aldı

Yerli girişim Ikas, çok kanallı perakende yönetim platformu için yatırım artırıyor

Ankara merkezli, çok kanallı perakende yönetim platformu İkas, bu hafta başında MENAbytes'e verdiği demeçte, QNB Finansbank'ın yatırım kolu olan Qnbeyond Ventures'tan bir yatırım aldı.


Yatırımın boyutunu açıklamadı, ancak Türk girişimini 6 milyon dolar civarında değerlendirdiği belirlenen rakam.


2018 yılında Mustafa Namoğlu, Ömercan Çelikler, Tugay Karaçay ve Umut Ozan Yıldırım tarafından kurulan İkas, işletmelerin fiziksel mağazalarını, market satışlarını ve e-ticaretlerini tek bir platformdan yönetmelerini kolaylaştırıyor.


İşletmelerin çevrimdışı mağazalarını yönetmelerini sağlayan bulut tabanlı POS sistemi ve Trendyol, Hepsiburada, Amazon Türkiye ve N11 dahil olmak üzere farklı önde gelen yerel çevrimiçi pazarlarda siparişleri ve envanteri yönetmelerine olanak tanıyan çevrimiçi bir pazar yeri yönetim platformuyla birlikte gelir. Ayrıca Shopify, Woocommerce ve Magento gibi önde gelen e-ticaret etkinleştirme platformları için entegrasyon seçenekleriyle birlikte gelir.


Pazaryeri yönetimi çözümünü kullanan işletmeler, tüm ürünlerini tek bir tıklama ile listeleyebilir, envanteri ve siparişleri (hem çevrimiçi hem de çevrimdışı mağazalardan) yönetebilir ve müşterilere elektronik fatura gönderebilir.


Ikas'ın sunduğu çözümlerin fiyatlandırması, işletmenin büyüklüğüne (yani çevrimdışı mağaza sayısı) ve yalnızca POS yazılımı, pazar yeri yönetimi platformu, e-ticaret veya üçünün bir kombinasyonunu arayıp aramadığına bağlıdır. POS yazılımı 235 $ / ay'dan (199 EUR) ve pazaryeri entegrasyonu 176 $ / ay'dan (149 EUR) başlıyor.


İkas'ın kurucu ortağı ve CEO'su Mustafa Namoğlu, yatırımı ürün ve mühendislik ekiplerini büyütmek ve yeni müşteriler kazanmak için kullanacaklarını söyledi.


Halihazırda Türkiye'de 1000'den fazla perakendecinin platformda bulunduğunu ve platformu önümüzdeki yıl global olarak başlatmayı planladıklarını da ifade etti.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page