top of page
Ara

Yenilikçi bir girişimci olmak için gerekenler

Girişimci, girişimci bir yolculukta başarılı olmaları için kendi avantajları olabilecek çeşitli niteliklere ve yeteneklere sahiptir. Avantajlı olabilen yeteneklerden biri de inovasyon yeteneğidir.

Bir girişimci göreceksiniz:

  • Bir soruna karşı gelmek ve aktif olarak çözecek bir çözüm bulmaya karar vermek;

  • Bilinçsizce yaşam tahrişlerinden biriyle sadece daha iyi bir yol aniden çarptığında bir 'eureka' anına sahip olmak için mücadele eder;

  • Her gün bir hizmet veya ürün kullanmak ve öncekinden daha iyi hale getirmek için hafif bir bükülme ekleyerek bir işe başlamak.

Bu yenilikçilere kıskançlık duygusu ile bakabilirsiniz ancak umutsuzluğa kapılmayın ve yenilikçi bir girişimci olmanız için hiçbir neden yok! İkna olmadınız mı?


Yenilikçiliğinizi artırmak için atabileceğiniz bazı adımlar:


Meraklı olun

Hayatı, etrafınızda ne olduğunu merak etmedikçe yenilikçi olamazsınız. Deneyimlerinize farklı bir şekilde bakmaya başlayın. Başınıza gelenleri sürekli sorgular. Neden böyle oldu? Farklı bir sonuç isteseydim ne yapmalıydım? Bu sonuç ne olurdu? Bu sonuç nasıl elde edilebilir? Gözlerini ve zihnini açık tutun ve merak etmeye başlayın.

Yeni fikirlere açık olun

Yeni fikirlere açık olmak, kendinizi stimülasyon alabileceğiniz durumlara sokmak anlamına gelir. İlham veya sorunlara çözüm aramıyor olabilirsiniz, ancak düzenli olarak diğer işletme sahipleriyle karıştırdığınızdan emin olun. Ağ gruplarına katılın; sektörünüzde veya endüstrinizde olmasa bile size yeni bilgiler verebilecek kişileri araştırın; işletmenizle ilgisi olmayan dergi ve dergileri okuyun.

Saçma fikirlerinizi dile getirmekten çekinmeyin!

Kabul edilen normlar dahilinde hareket ederseniz inovasyon nadiren olur. Daha önce hiç yapılmadığı için bir şeyin yapılamayacağına karar vermek size bir ödül kazandırmaz. Yenilikçi olmak, kabul gören veya geleneksel bilgeliğe karşı harekete geçmeye hazırlanmak anlamına gelir; tartışılmaz olana meydan okumaya hazır olmak, yenilikçilerin başarılı olma şeklidir. Özetle ... kalabalığa karşı çık ve garip ol.

Hazır ol

Yenilikçi fikirler, günün veya gecenin herhangi bir saatinde veya herhangi bir yerinde ortaya çıkabilir. Masanızda otururken fikirlerin ortaya çıkacağını varsaymayın. Bir önceki noktada gördüğümüz gibi, doğaları yenilikçi fikirleri tuhaftır, bu yüzden garip yerlerde yüzmelerini bekleyin! Zihninizin girintilerine düşmeden önce onları yakalamak için her zaman bir dizüstü bilgisayar, Diktafon veya PDA taşıyın. Bununla birlikte, fikri en yenilikçi zihin çerçevenizdeyken yazmak ve çözmek için çözülmüş gibi görünebilir!


Kalıcı ol

Yenilikçi olmak kalıcı olmak demektir. Sorununuza hemen bir çözüm bulabilirseniz de, bu çok nadiren böyle olur. Çözümler orada, görünmelerini beklemek için ne kadar süre hazır olduğunuz.

Paylaşmaya istekli olun

Yenilikçi bir fikir ortaya çıkabilse de, hemen her zaman harekete geçebilirsiniz, ancak eksik parçaları doldurmak başka birini gerektirir. Karanlıkta tökezlemeyin; güvenebileceğiniz birini, fikrinizi ileriye taşımak için gerekli niteliklere sahip birini bulun.

Uygulamada inovasyon

Uygulamada yeniliğin harika bir örneği Post-It Notunun geliştirilmesiydi - evrimi, yeniliğin temel prensiplerini göstermektedir. 1968'de Dr. Spence Silver, 3M için çalışırken yeni yapıştırıcı versiyonlarını araştırıyordu. Biraz yapışkan ama kendini hiçbir şeye bağlamak için yeterli olmayan bir tane buldu. Olağandışı olduğunu biliyordu, ancak bunun hemen kullanılamadığını biliyordu. Kavramı başka biriyle paylaşan 1973 değildi, bir sonraki seviyeye geçti. Şirket içindeki ortağı Geoff Nicholson bunu ilan panolarına yapıştırmanın bir yolu olarak savundu, ancak fikir hala kimsenin hayal gücünü yakalamadı. Sonunda, başka bir 3M çalışanı olan Art Fry, birçok sunumdan birini gördükten sonra ışığı görmeye başladı. Ayrıca üründe bir şey gördü, ama herkes gibi son sıçramayı yapmak için mücadele ediyordu. 'Eureka' anı ilahi kitabı için yer işaretlerinin nasıl düştüğünü hayal kırıklığına uğrattığında ortaya çıktı - soyunmaz yapıştırıcı sonunda amacını bulmuştu! Yenilikçi fikirlerin şanslı azınlığın korunması gerekmez. Sadece keşfetmek ve çeşitli fikirlere açık olan tüm olasılıklara açık olmak zorundasınız. Kendinize izin verirseniz siz de garip fikirlerle karşılaşabilirsiniz!


Girişimciler hakkında bazı ilginç detaylar

Girişimci olan insanlar ya girişimci bir yaşam arar ya da buna girerler. Girişimci olan herkes, işletme sahibi olmanın hayali olduğunu düşünerek büyümedi. Girişimciler farklı girişimci kişilik türlerine (profesyonel, uzman veya pragmatist ve mucit) düşmektedir. Belki küçük bir işletme sahibi olarak, girişimci türü konusunda fazla düşünmediniz. İşinizi faaliyete sokmak ve kârlı hale getirmek için çok meşguldünüz ve ne tür bir girişimci olduğunuza pek odaklanmadınız. Profesyonel girişimci olarak adlandırılan girişimciler bir işe, diğerine ve başka bir işe başlarlar. İş kurma ve görece kısa bir sürede çok başarılı olma konusunda çok iyidirler. Bazen şansa sahip olsaydı, ilk iş iyi olur ve satıyorlar. Yakında başka bir işe başlıyorlar, çünkü şimdi girişimci olmak kanlarında ve başka biri için işe gidemiyorlar, bu yüzden başka bir işe başlıyorlar. Girişimci olan herkesin bir kişi olarak yola çıktığını düşündünüz mü? Bazen bir girişimci, muhasebe, finans, pazarlama veya satış gibi işleri için gerekli olan belirli bir alanda uzman olan birini arar. Yazılım, ilaç veya kozmetik gibi belirli bir sektörde bir uzmana ihtiyaç duymaları da olabilir. Sonra da bu bilgiye sahip olan birini aramaya gider ve onlardan bir ortak yaparak girişimlerine katılmalarını ister. İşte bu kadar! Onlar şimdi bir girişimci. Uzman girişimciler genellikle iyi eğitimli olurlar ve birkaç yıldır kurumsal bir ortamda çalışarak ticaretlerinde tecrübe sahibi olurlar. Orada becerilerini geliştirdiler ve onları girişimci olarak değerli kılan uzmanlığı yarattılar.

Girişimciliğin geliştirilmesi için en iyi 7 teknik

Üçüncü tip mucittir. Bill Gates, bu türü çok iyi bilinen bir mucit tipi girişimcidir. Bu tür bir girişimci seçkin bir mucit kişiliğe sahip olabilir. Tamamen işleyen bir iş ortamında iyi işlev görmedikleri teknolojisine ve icadına bu kadar yakalanan “devamsız profesör” ü biliyorsunuz. Sonuç olarak, çok dar bir odağa sahip oldukları için bir şirketin lideri olarak işlev göremezler. Bunun yerine, bir girişimci olarak başarılı olmak için eksikliklerini, sahip oldukları iş uzmanlığını sağlayabilecek uzmanlarla çevreleyerek telafi ederler. Aslında, en iyi yaptıkları mucit kapasitesinde devam edebilmeleri için şirketin büyüme yönlerine odaklanmak üzere bir ortak olarak “profesyonel” girişimciyi işe alabilirler.


Bu üç girişimci türün karışımları vardır. Her iki beceriye de sahip olacak kadar şanslı olan profesyonel bir mucit türü bulmak mümkündür. Yaratıcı ve iş potansiyellerinden tam olarak yararlanarak, son derece iyi iş yapan ve çok karlı hale gelen işleri icat edip başlatabilen süper yaratıcı dahiler olabilirler. Milyarder olabilirler! Karma pragmatist-profesyonel girişimci, bir işletmenin işleyişini de anlayan bir kombinasyon uzmanı alan bir girişimcidir. Uzmanlıklarını, çok karlı bir iş fikrine yol açacak bir iş için bir fikir geliştirmek ve her alanda ihtiyaç duydukları tüm yetenekleri işe alma konusunda son derece başarılı kılmak için kullanıyorlar. Örneğin, farmasötik işini çok iyi bilen biri, ilaçların yeni ve daha verimli bir şekilde pazarlanması ve yönetilmesi için bir fikir ortaya koymaktadır. Profesyonel bir girişimci olarak uzmanlığı, işin başlama sürecine girmesine ve işin başlangıç ​​sürecine yardımcı olmasına rağmen, farmasötik sonunun gelişimini denetler. Bir başka ilginç gerçek de, belirli girişimci kişilik türlerinin belirli iş türlerinde daha iyi gitmesidir. Girişimci tipinize uygun bir işletme seçerseniz başarı şansınızı artırırsınız. Genellikle bir iş kurmayı düşündüğünüzde, ne tür bir girişimci olduğunuzu düşünmezsiniz. Başarı genellikle kendi güçlü ve zayıf yönlerinizi bilmenize ve sizi tamamlayan insanları bulma yeteneğinize bağlıdır.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page