top of page
Ara

Yeni Messenger'a merhaba deyin: Instagram ve Facebook Messenger birleşti

Facebook yeni bir Messenger deneyimi sunarak Instagram ve Facebook Messenger uygulamasının birleştirdiğini duyurdu

Facebook, bir süredir WhatsApp, Instagram ve Messenger sohbetlerini tek bir uygulamada birleştirmeyi planlıyordu, ancak şimdi şirket bunu gerçekleştirmek için ilk adımları attı. Bu Cuma gecesi Instagram, sohbet özelliğini Facebook Messenger ile birleştiren bir seçenek sunacak şekilde güncellendi.


Instagram kullanıcıları artık sohbetlerini ve özelliklerini Messenger'dan Instagram'a getiren Facebook Messenger ile hesaplarına katılmaları konusunda bilgilendiriliyor. İki Facebook uygulamasının simgelerini gösteren mesaj "Instagram'da mesajlaşmanın yeni bir yolu var" diyor.


Her iki hizmetin sohbetlerini birleştirmenin yanı sıra güncelleme, renkli sohbetler, herhangi bir emoji ile tepkiler ve tek tek mesajları yanıtlamak için hızlıca kaydırmak gibi daha önce Facebook Messenger'da mevcut olan bazı seçenekleri de ekliyor.


Instagram, Facebook Messenger ile birleşmenin şimdilik isteğe bağlı olduğunu ve kullanıcıların bunu reddedebileceğini söylüyor. Ancak, The Verge'in de belirttiği gibi, Instagram, hesabınızdaki güncellemeyi kabul etseniz bile henüz Messenger sohbetleri sunmamaktadır - bu, önümüzdeki birkaç gün içinde etkinleştirilecektir.


Her şey yolunda giderse, bir sonraki adım iki hizmeti WhatsApp ile birleştirmektir. Geçen yıl bir rapor, popüler mesajlaşma uygulamasının diğer uygulamalarla birleştirilmesinden etkilenebilecek güçlü şifrelemeye sahip olduğu için WhatsApp çalışanlarının bu entegrasyon konusunda endişelendiklerini ortaya çıkardı.


Şirket, bugün yayınladığı basın bülteninde bu gelişimin ayrıntılarına değindi. Şirketten yapılan açıklamaya aşağıdan ulaşabilirsiniz.


Mesajlaşma, Instagram'a ilk getirdiğimizden beri çok yol kat etti. Biz büyüdükçe mesajlaşmanın nasıl gelişmesi gerektiğini araştırıyoruz. Yalnızca Facebook'un uygulama ailesinde, insanlar arkadaşlarına ve ailelerine her gün 100 milyardan fazla mesaj gönderiyor. Bu günlerde, arkadaşlarla takılmak, gerçekte ne düşündüğümüzü (ancak her zaman söyleyemeyeceğimizi) iletmek için memler ve GIF'ler göndermek ve iletişimde kalmak için komik fotoğraflar ve sesli notlar paylaşmak için görüntülü görüşmelere güveniyoruz.


İnsanlar artık özel alanlarda her zamankinden daha fazla iletişim kuruyor. Bir milyardan fazla insan zaten Messenger'ı aile ve arkadaşlarıyla paylaşmak, takılmak ve kendilerini ifade etmek için kullanıyor. Bu nedenle, en iyi Messenger özelliklerinden bazılarını Instagram'a getirmek için Messenger ve Instagram deneyimini birbirine bağlıyoruz - böylece hangi uygulamayı kullanırsanız kullanın en iyi mesajlaşma deneyimine erişebilirsiniz. Instagram'daki kişiler, bu yeni deneyime hemen güncelleme yapıp yapmamaya karar verebilir.

Araştırmamızda, ABD'de mesajlaşma uygulamalarını kullanan beş kişiden dördü, bu uygulamalarda arkadaşlarıyla ve ailesiyle daha fazla zaman geçirmenin kendileri için önemli olduğunu söylüyor, ancak üç kişiden biri bazen nerede bulacağını hatırlamakta zorlanıyor. belirli bir konuşma dizisi. Bu güncellemeyle, arkadaşlarınıza ve ailenize ulaşmak için hangi uygulamayı kullanacağınızı düşünmeden bağlantıda kalmak daha da kolay olacak.


Ayrıca arkadaşlarınıza yakın olabilmeniz için 10'dan fazla yeni özellik ekliyoruz. Özçekim çıkartmaları, Boomerang, emojiler ve özçekimlerin benzersiz bir karışımı ve konuşmalara tepki vermenin yeni bir yoludur. Birlikte İzle, bir video görüşmesi sırasında IGTV'de arkadaşlarınızla trend olan videoları izlemenizi sağlar. Ayrıca, mesajları görüldükten sonra otomatik olarak kaybolacak şekilde ayarlayabileceğiniz kaybolma modunu da sunuyoruz.


Instagram kullanan arkadaşlarınızdan ve ailenizden gelen mesajlar ve aramalar Instagram uygulamanızda kalacaktır. Ana değişiklik, Messenger uygulamasını kullanan kişilerin artık yeni bir uygulama indirmenize gerek kalmadan Instagram'da size ulaşabilmeleridir ve bunun tersi de geçerlidir. Ayrıca, sohbetlerinizdeki gibi, mesaj isteklerinizdeki veya hiç almadığınız mesaj ve çağrıları nereden alacağınızı da kontrol edebilirsiniz.

Messenger'ın en iyi tarafları entegre edildi

Ayrıca Messenger'ın belirli bir mesajı yanıtlama, bir mesajı iletme ve özelleştirilebilir sohbet renkleri ve temaları gibi tanıdık özelliklerini de getiriyoruz. Her gün 10 milyondan fazla kişi Messenger'da sohbet dizilerini özel renkler ve takma adlarla özelleştiriyor. Tepkilerinizin ve mesajlarınızın ardına daha fazla duygu ve görsel yetenek katmak için özel emoji tepkilerini ve yakında mesaj efektlerini kullanabileceksiniz.


Zamanla, arkadaşlarınız ve ailenizle bağlantı kurmanın daha da eğlenceli yollarını göreceksiniz. Özel emoji tepkileri ve selfie çıkartmaları gibi bazı özellikler ilk olarak Instagram'da mevcut olacak ve kısa süre sonra Messenger'a gelecek.


Instagram'daki yeni Messenger deneyimine çok yakında gelecek olan tüm özellikler şunlardır:

  • Uygulamalar arasında iletişim kurun: Mesaj göndermek ve video görüşmelerine katılmak için iki uygulamayı da kullanarak Instagram ve Messenger üzerinden arkadaşlarınız ve ailenizle sorunsuz bir şekilde bağlantı kurun.

  • Birlikte izle: Bir video görüşmesi sırasında arkadaşlarınız ve ailenizle Facebook İzle, IGTV, Makaralar (çok yakında!), TV şovları, filmler ve daha pek çok şeyde video izlemenin keyfini çıkarın.

  • Kaybolma modu: Görülen mesajların görüldükten sonra veya sohbeti kapattığınızda kaybolacağı bir mod seçin.

  • Selfie etiketleri: Sohbette kullanmak için selfie'nizle bir dizi bumerang çıkartması oluşturun.

  • Sohbet renkleri: Sohbetlerinizi eğlenceli renk geçişleriyle kişiselleştirin.

  • Özel emoji tepkileri: Arkadaşlarınızdan gelen mesajlara hızlı bir şekilde tepki vermek için en sevdiğiniz emojilerin bir kısayolunu oluşturun.

  • Yönlendirme: Harika içerikleri beş adede kadar arkadaşınız veya grupla kolayca paylaşın.

  • Yanıtlar: Sohbetinizdeki belirli bir mesaja doğrudan yanıt verin ve konuşmanın akışını sürdürün.

  • Animasyonlu mesaj efektleri: Animasyonlu gönderme efektleriyle mesajınıza görsel bir hava katın.

  • Mesaj kontrolleri: Kimlerin size doğrudan mesaj gönderebileceğine ve kimin size hiç mesaj gönderemeyeceğine karar verin.

  • Gelişmiş raporlama ve engelleme güncellemeleri: Artık Instagram'daki tek mesajlara ek olarak tüm sohbetleri de bildirebilir ve yeni Hesap Merkezine hesaplarınızı eklediğinizde Instagram ve Messenger'da proaktif engelleme önerileri alabilirsiniz.

Gizlilik ve güvenlik

Bu yeni güncellemeyle, mesaj isteklerinin Sohbetler listenize mi, Mesaj İstekleri klasörünüze mi yoksa hepsini alıp almadığınızı da içeren gizliliğinizi yönetmek için seçim ve kontrollere sahip olacaksınız. İnsanların şüpheli etkinlikleri bildirmeleri ve bir şeyler doğru gelmediğinde istenmeyen mesajları ve çağrıları durdurmak için uygulamalar genelinde birini engellemek için harekete geçmeleri için araçlar sunuyoruz.


Bu yeni özellikleri dünyanın birkaç ülkesinde Instagram ve Messenger'da kullanıma sunuyoruz ve yakında tüm dünyaya yayacağız. Bu, uygulamalarımız üzerinden arkadaşlarınız ve ailenizle iletişim halinde kalmayı kolaylaştırmanın yalnızca başlangıcıdır. Gelecekte bağlanmanın daha da eğlenceli yolları için bizi izlemeye devam edin.


Şirket şimdilik bazı ülkelerde sunulan bu özelliklerin ilerleyen günlerde tüm dünyada aktif olacağının altını çizdi. Detaylar geldikçe güncellemeye devam edeceğiz.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page