top of page
Ara

2022 yılında Instagram'da başarıya ulaşmak için göz önünde bulundurulması gereken 7 ipucu

Popüler görsel paylaşım platformunda yapılan değişiklikler, marka yöneticileri ve pazarlamacılar için yeni fırsatlar sunuyor

Instagram, 2021'de 11 yaşına girdi ve herhangi bir genç öncesi gibi, sosyal medya devi de bazı ciddi değişikliklerden geçiyor.


Sonuç olarak, işletmeniz Instagram'da değilse, bu büyük bir kırmızı bayraktır.


2022 iletişim stratejinizde uygulamanın en yeni gelişmelerinde gezinmenize ve bu özellikleri daha da optimize etmenize yardımcı olmak için şu ipuçlarına göz atın:


1. "Sen de ekle" etiketi, Instagram Hikayelerinin viral hale gelmesine yardımcı olur

1 Kasım'da Instagram, Instagram Stories aracılığıyla viral içerik zincirleri oluşturmak için tasarlanmış yeni, etkileşimli bir "Sen de ekle" çıkartmasını kullanıma sundu ve etkileşimi artırmak için büyük bir fırsat yarattı. “Seninkini Ekle” tam olarak kulağa nasıl geliyorsa öyledir; kullanıcılar, içerik oluşturucu tarafından belirtilen belirli bir konuya dayalı olarak bir içerik dizisine kendi Hikayelerini ekleyebilir, örneğin, favori tatil yerinizin bir fotoğrafına ekleyin.


İşbirliği için tasarlanan çıkartma, aynı fikirde olan kullanıcıları ve markaları keşfetmenin bir yolu olarak da görülebilir. Birinin IG Hikayesindeki "Sen de ekle" etiketine tıklayarak, konuya özel "Sen de ekle" içeriği bir arada yer alacağından (hashtag'lerin tutma biçimine benzer şekilde) kullanıcılar zincirde yer alan herkesi görebilecekler.). Oradan, kullanıcılar ve markalar birbirleriyle kolayca bağlantı kurabilir.


2. Kullanıcılar, ortak gönderi ile farklı Instagram stratejisini harekete geçirebilir

Instagram'ın en yeni özelliklerinden bir diğeri olan "Ortak gönderi", kullanıcıların Instagram Akış Gönderilerini ve Reelslerini birlikte yazmasına olanak tanıyarak, kullanılmayan kitlelere ulaşmanın tamamen yeni bir yolunun kilidini açıyor. "Ortak gönderi" aracılığıyla, herkes bir Instagram kullanıcısını, ister iş ister kişisel profil olsun, bir Gönderi/Reels üzerinde ortak çalışmaya davet edebilir ve gönderi her iki IG profilinde de görünür.


Bu şekilde işletmeler, markalar ve içerik oluşturucular görüşleri, beğenileri ve yorumları paylaşabilecek ve birbirlerinin hedef kitleleriyle etkileşim kurmalarına olanak tanıyacak. Instagram, bu yeni özelliğin özellikle eğitim içeriği alanında işbirliklerinde bir artışa ilham vereceğini tahmin ediyor.


3. Metni Sese Dönüştürme (Text to Speech), Instagram Reels'e doğru yol aldı

Geçen yıl TikTok kullandıysanız, artık Reels'te bulunan popüler bir özellik olan metni sese dönüştüren Siri benzeri robotik sese aşinasınızdır.


Ekim ayında Instagram Reels, aralarından seçim yapabileceğiniz iki farklı otomatik sesle metinden konuşmaya özelliğini kullanıma sunmaya başladı. Yeni özellik, işletmelerin ve içerik oluşturucuların marka kişiliğini sergileyen, ürün özelliklerini ve faydalarını vurgulayan, videolara mizah katan, eğitimlere olanak tanıyan ve daha fazlasını içeren sesli video hikaye anlatımıyla yaratıcı olmaları için harika bir yoldur.


4. Instagram hikayelerine link ekleme çıkartmaları herkese açıldı

En kapsamlı son duyurulardan biri, Instagram'ın Hikaye bağlantı çıkartmalarının piyasaya sürülmesiydi.


Eylül ayında "Yukarı Kaydır" özelliğinin yerini almak üzere tanıtılan çıkartmalar, başlangıçta 10.000'den fazla takipçisi olan hesaplar için kullanıma sunuldu. Bununla birlikte, Ekim 2021'de Instagram, Hikaye bağlantı çıkartmalarını her kullanıcının kullanımına sundu; dünya çapındaki küçük işletmeler, markalar ve artık hikayelerini doğrudan harici web sitelerine bağlayabilen içerik oluşturucular için gerçek bir oyun değiştirici.


5. Instagram, kullanıcıların masaüstü aracılığıyla Instagram'da gönderi paylaşmak mümkün

Instagram'ın Ekim ayında yaptığı bir diğer duyuru ise fotoğraf ve video içeriğinin masaüstü bilgisayarlar üzerinden paylaşılabilmesi seçeneğiydi (Hikayeler ve Makaralar henüz PC'ler üzerinden paylaşılamıyor). Bilgisayarlarında tasarım yazılımı aracılığıyla düzenli olarak görsel varlıklar oluşturan sosyal medya yöneticileri, girişimciler, içerik oluşturucular ve kullanıcılar için bilgisayarlarından Instagram'a gönderi göndermek zaman kazandırabilir ve genel verimliliği artırabilir.


6. Instagram, IGTV ve Feed videolarını birleştirdi

Instagram CEO'su Adam Mosseri, aylarca daha “basitleştirilmiş bir video deneyimine” ve besleme videolarını ve IGTV'yi “Instagram Videoları” olarak adlandırılan tek bir formatta birleştirerek ima etmişti.


Instagram artık normal videolar ve Makaralar arasında daha net bir ayrım sağlıyor. Değişikliği desteklemek için Instagram, bir kullanıcının profilindeki eski IGTV sekmesinin yerini alan yeni bir Video sekmesi ekledi. Peki, tüm bunlar kullanıcılar için ne anlama geliyor? Teknik olarak, bu işler biraz daha akıcı. Artık Instagram'da dört (beşe karşı) video işlevi var: Instagram Stories, Instagram Reels, Instagram Video ve Instagram Canlı yayın (Live)


7. Instagram Gönderileri, trafiği doğrudan WhatsApp'a ve satışlara yönlendirebilir

İşletmeler artık iletişim bilgilerine bir WhatsApp işletme numarası ekleyerek WhatsApp işletme hesaplarını doğrudan Instagram'a bağlayabilir.


Bu, markaların müşterileri doğrudan WhatsApp'ta mesaj göndermeye yönlendiren gönderileri artırmasını sağlar. İzleyicileri WhatsApp'a yönlendiren bir gönderiyi öne çıkarmak, işletmelerin kişiselleştirilmiş mesajlar yoluyla daha fazla kişiye ulaşmasını sağlar. Bu özellik, Instagram'ın, işletmelerin Instagram reklamlarını WhatsApp işletme hesaplarına yönlendirmek için üçüncü taraf araçlar kullandığını fark etmesinden sonra geliştirildi.


Instagram, Hikayeler için TikTok'tan ilham alan dikey formatta bir içerik akış yöntemi geliştiriyor

Instagram şu anda Hikayeleri dikey bir biçime (TikTok stili) kaydırarak kullanıcıların Instagram hikayeleri görüntüleme şeklini yeniden yapılandırmak için çalışıyor. Şu anda kullanıcılar, Instagram'ın yıllar önce Snapchat'ten aldığı bir özellik olan yatay olarak dokunarak veya kaydırarak Hikayelere göz atıyor.


Halihazırda, dikey olarak kaydırmak, kullanıcıların mobil web'de ve diğer birçok uygulamada gezinme şekli olduğundan, çoğu kişiye daha doğal geliyor. Dikey bir feed'e geçiş, Instagram'ın video öncelikli stratejisini daha fazla benimsemesine ve TikTok ile rekabet etmesine de olanak tanır. Instagram, algoritması aracılığıyla videoya fotoğraf içeriğine göre öncelik vereceğinden, bu değişiklik Hikayelerdeki statik gönderilerden uzaklaşmaya neden olacaktır.


0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page