top of page
Ara

Yeni girişim, geri dönüştürülemeyen plastiği inşaat için uygun yapı malzemelerine dönüştürüyor

Yıllarca süren Ar-Ge çalışmalarının ardından ortaya çıkan ByFusion, 2030 yılına kadar 100 milyon tona ulaşma hedefiyle yılda 450 ton plastik işliyor

Yeni girişim, geri dönüştürülemeyen plastiği inşaat için uygun yapı taşlarına dönüştürüyor

Her yıl, sadece ABD'de yaklaşık 42 milyon ton plastik üretiliyor. Yine de bunun yalnızca %9'u geri dönüştürülür, bunun nedeni kısmen ABD'deki geri dönüşüm altyapısının ülkenin plastik üretimine ayak uyduramaması ve ayrıca bazı plastiklerin geri dönüştürülememesidir. Los Angeles merkezli ByFusion bunu değiştirmeyi hedefliyor.


ByFusion, yıllar süren Ar-Ge çalışmalarının ardından 2030 yılına kadar 100 milyon tona ulaşma hedefiyle yılda 450 ton plastik işliyor. Her şeyin tek kullanımlık olduğu bir dünyada, tek kullanımlık plastikler hakim olmaya devam ediyor.


ByFusion, her türlü plastiği, hatta geri dönüştürülemeyenleri bile ByBlocks adı verilen standart yapı taşlarına dönüştürmek için buhar ve sıkıştırma kombinasyonunu kullanır. Bunlar çitlerden ve istinat duvarlarından halka açık teraslara ve otobüs duraklarına kadar her şeyi inşa etmek için kullanılabilir, ancak asıl yıldızlar onları yapmak için kullanılan patentli makinelerde üretiliyor. Blockers olarak adlandırılan bu ağır makineler, ayırma veya temizleme gerekmeden bloklara sıkıştırılan plastik yığınları ile çalışıyor. Yıllarca süren Ar-Ge çalışmalarının ardından şirket, L.A.'de yılda 450 ton plastiği işleyebileceği tam bir üretim ünitesi kurdu ve ülke genelinde boru hattında 12 Bloker daha var.


Yeni girişim, geri dönüştürülemeyen plastiği inşaat için uygun yapı taşlarına dönüştürüyor

Bugüne kadar şirket, 2030 yılına kadar 100 milyon ton atığı geri dönüştürme hedefiyle çıktığı yolda 103 ton plastiği geri dönüştürdü. ByFusion, Boise, Idaho da dahil olmak üzere birçok şehirle ortaklık kurdu.


Şirketin yeni hedefi ABD'deki ve yurtdışındaki her şehre Blocker makineleri satmak, belediyelerin plastik atıklarını kontrol altına almasına ve yapı malzemesine dönüştürmesine yardımcı olmak.


ByFusion, ByBlocks'un üretiminde hiçbir kimyasal, dolgu maddesi, yapıştırıcı veya katkı maddesi içermediğini söylüyor. Dahası şirket plastiği ayırmadığı veya eritmediği için yalnızca atılan öğeleri bir araya sıkıştırdığı için herhangi bir gramaj farkı oluşmuyor. Dahası herhangi bir ek işleme gerek olmamasından ötürü, ek bir maliyete de gerek kalmıyor.


Her ne kadar yapıştırılma işlemi olmasa da, ByBlocks beton bloklar kadar pürüzsüz değil ve plastik parçaları dökülebilme ve plastiklerin güneşe maruz kaldığında yıpranması da olası. Ancak yine de üzeri boyanabilir veya hava koşullarına dayanıklı malzeme ile kaplanabilir ve kesilmesi çok daha kolay.


Son olarak girişim, 2030 yılına kadar 100 milyon ton plastiğin geri dönüşüm hedefine ulaşmak amacıyla ülke çapında 12 Bloker daha piyasaya sürmeyi ve yurt dışına açılmayı hedefliyor.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page