top of page
Ara

Yazılımlara yatırım yapmanız için en önemli 3 neden

Birçok şirket şu anda maliyetleri düşürüyor, bu şirketinizin operasyonlarının teknoloji kaslarını güçlendirmek için bir fırsat olabilir.

Business man, iş adamı

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), küresel büyümenin 2020'de %6 ila %7,6 oranında küçüleceğini ve kriz öncesi büyüme seviyelerine dönmesinin yıllar sürebileceğini tahmin etti. Birçok işletme harcamalarını kısıtladı, işe alımları dondurdu ve çoğu yeni satın alma işleminin zorunlu olmadığı sürece yatırım yapmama kararı aldı. Bununla birlikte, bazı iş liderleri, iş verimliliğini optimize etmek, daha fazla pazar payı elde etmek ve kritik altyapıya düşük maliyetli yatırım yapmak için fırsatlar olduğunu anlıyor. HBR, önce işinizi stabilize ederek ve likidite sağlayarak ve ardından rekabette sorunları nasıl aşacağınızı belirleyerek hücum ve savunma oynamanızı öncelik vermenizi gerektiğini belirtiyor.


Mevcut iş ortamı, birçok yazılım sağlayıcısının 2020 için tahminlerini gözden geçirmesine neden oldu, ancak Anvyl'deki ekibim gibi bazı yazılım şirketleri farklı bir yaklaşım benimsedi. Takımlarının ölçeklendirmesini, daha iyi müşteri deneyimleri sunmasını ve net bir yatırım getirisinin keyfini çıkarmasını sağlayan araçlara daha fazla para harcayarak müşterilerin yararlanabileceği rekabet avantajlarını gösteriyoruz. Şimdi yazılıma yatırım yapmanın işinizi daha esnek ve karlı hale getirmesinin üç nedeni.


1. İşe alınmadan ölçeklendirin

İşletmenizi ölçeklendirmek için yeni çalışanlar almayı düşünüyorsanız, her yeni işe alımın kuruluşunuza ne kadara mal olacağını anlamak önemlidir. Maaş, sosyal yardımlar ve bordro vergilerine ek olarak; işe alma, işe alım ve yeni bir işe alma eğitimi de maliyetli olabilir. İşe almadan önce, ekiplerinizin gerçekte maksimum kapasitelerde performans gösterip göstermediklerini belirleyin. Yazılım, işbirliği veya daha iyi süreçlerle daha fazla verimliliğe ulaşılıp ulaşılamayacağını değerlendirin. Optimum çıktıya ulaşmak için engelleri göz önünde bulundurun ve kuruluş verimliliğini geciktirebilecek, sinirlendirebilecek veya engelleyebilecek sorunları ortaya çıkarın. Yakından bakarsanız, bu fırsatlar hemen hemen her işte var olur.


Örneğin, Anvyl’in müşterilerinden biri, işbirlikçi tedarik zinciri görünürlük yazılımı ekleyerek mevcut ekibiyle verimlilikte yüzde 300 artış sağlayabildi. Yatırım getirisini değerlendirmeden önce şirket, iki veya üç ek çalışan daha almayı umuyordu. Süreçindeki boşlukları ortaya çıkardıktan sonra, iş birliği, işbirliği yazılımı ekleyerek 6.000'e yakın üretken olmayan manhozu telafi edebileceğini belirledi. Bu, her çalışanın bir e-tabloyu tutma, satıcıları her siparişte manuel olarak arama ve e-posta ile gönderme veya eski e-posta iş parçacıklarındaki orijinal dosyaları takip etme ihtiyacını ortadan kaldırdı.


2. Tekrarlanan görevleri otomatikleştirin

Yapay zeka ve makine öğrenimi araçları, her büyüklükteki ve sektördeki işletmeler için daha erişilebilir ve uygun fiyatlı hale gelmiştir. Gartner’ın 2019 CIO Araştırması, yetenek eksikliğine rağmen, AI uygulayan kuruluş sayısının son dört yılda yüzde 270 arttığını buldu.


AI (Yapay Zeka) / ML (Makina Öğrenimi) yazılımı sıkıcı veya tekrarlayan görevleri otomatikleştirmenizi sağlayarak ekibinizi daha yaratıcı veya stratejik çalışmalara odaklanmak için serbest bırakır. Çalışanların mutluluğunu, katılımını veya üretkenliğini artırmak için hangi çalışan sorumluluklarını teknolojiye çevirebilirsiniz? Otomatik sohbet botları, veri analizi veya olası satış yaratma ve satış araçları, operasyonel verimsizlikleri azaltmak, ekip moralini iyileştirmek ve sonuçları en üst düzeye çıkarmak için uzun bir yol kat edebilir.


3. Görünürlüğü artırın

Pek çok imalat işletmesinin bu zor zamanların zirvesi sırasında öğrendiği gibi, öngörülemeyen zorluklara hazırlanırken iş faaliyetlerinizde şeffaflığa sahip olmak çok önemlidir. Ticari faaliyetlerinizdeki olası aksaklıkları tespit etmek ve bunları önceden hafifletmek için bir plana sahip olmak çok önemlidir. Tedarik zinciri, lojistik, satış ve müşteri başarısı gibi işlevsel operasyonel alanlarda gerçek zamanlı görünürlük yazılımı uygulamak proaktif, stratejik karar almayı mümkün kılacaktır.


Liderlik ekibinizin gerçek zamanlı görünürlüğü ve tüm departmanlardaki işlevler arası verilere erişimi olmalıdır. Yazılımın eklenmesi, beklenmedik çalışanların ayrılması yoluyla kayıp veri risklerini azaltan departman silolarında verileri demokratikleştirecek ve zamanında stratejik karar vermeyi sağlayacaktır.


Ekonomik krizler kaçınılmazdır, ancak fırsatı tanımak ve kararlı adımlar atmak iş yörüngesinizi önemli ölçüde artırabilir. İş verimliliğini optimize etmeye, daha fazla pazar payı elde etmeye ve işinizin geleceğine yatırım yapmaya odaklanın.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page