top of page
Ara

WPP sonrası Kantar, Mavens of London satın alımıyla analitik yeteneğine güç kattı

Kantar, dijital veri odaklı pazarlama danışmanlığı firması olan Mavens of London satın alımını gerçekleştirdi - WPP'nin 2019'daki çoğunluk hissesini Bain Capital'e satmasından sonra yapılan ilk yatırım oldu.

2009 yılından bu yana Mavens, pazarlamacıların dijital performanslarını, veri yığınlarının derinliklerine gömülü olan geniş trendleri, desenleri ve ihtiyaçları anlamlandırmak için tasarlanmış bir dizi SEO, arama ve içerik stratejisi aracılığıyla optimize etmelerine yardımcı oluyordu.


Kantar’ın Analitik araştırmalarına katacağı değer oldukça değerli. Kantar’ın tüketicilerin hem insan hem de yapay zeka yoluyla nasıl davrandıklarını, düşündüklerini ve hissettiklerini anlama çabalarına, kendi deneyimlerinin senteziyle elde edilecek sonuçların verimliliğini artırırıken, Dove ve Philips gibi birçok büyük çaplı müşteriyi de Kantar'a getiriyor.


Kantar içgörü bölümünün küresel CEO'su Richard Ingleton şunları söyledi: “Mavens'in analitik danışmanlık yetenekleri, stratejiden uygulamaya kadar çözümler sunmak için veri okuryazarlığı, pazarlama stratejisi, ticari uzmanlık ve teknik teslimatı birleştirme yeteneklerinde benzersizdir.”


Mavens'in CEO'su Daniel Singer şunları ekledi: “Yaptığımız çalışmadan akıllı insan ve yapay zeka kombinasyonumuzun pazarlama yatırımlarından gerçek getiri sağladığını biliyoruz. Kantar, bize daha da güçlü araçlar geliştirmek ve dünyanın önde gelen tüketici markalarından daha da fazlasını elde etmek için sahip olduğumuz etkiyi genişletmek için yapay zeka ve analiz yeteneklerimizi birinci sınıf analiz ekibiyle entegre etme fırsatı sunuyor.”


Satın alma işlemi, geçtiğimiz yıl Londra'da uğradığı saldırıdan sonra, 17 yıl boyunca sürdürdüğü görevini 'kişisel öncelikler' nedeniyle bırakma kararı alan Kantar CEO'su Eric Salama'nın ayrılmasının ardından geliyor olması kulislerde Bain ile anlaşmazlıklar nedeniyle uzadığı söylentilerini alevlendirmişti.


Salama, Bain'e satıştan önce, müşterilere daha verimli ve doğru ölçümler ve kampanyalar sunmak için tasarlanmış yeni bir AI araçlarına odaklanacaklarını daha hızlı ve daha teknoloji odaklı bir yönetim vizyonunu hayata geçirmek üzerine çabaladıklarını açıklamıştı.

0 yorum
bottom of page