top of page
Ara

WPP'nin yeni hamlesi: Geometry VMLY&R'e katıldı

Yeni şirketin adı VMLY&R Commerce olarak adlandırılacak

Yeni şirketin adı VMLY&R Commerce olarak adlandırılacak

Geçen hafta WPP AKQA ve Grey ajanslarını AKQA Grubu oluşturmak için birleştirdiğini duyurmuştuk. Holding şirketi bugün, ticaret ve deneyim ajansı Geometry ile yaratıcı güç merkezi VMLY&R'yi bir araya getirdiğini duyurdu. Geometry marka adı atlanacak; yeni şirket VMLY&R Commerce adını alacak ve 1 Ocak'ta resmi faaliyetlerine başlayacak.


Ajans, VMLY&R’nin yetki alanına girecektir. Geometry'ye 2019 baharında katılan Beth Ann Kaminkow, VMLY&R'nin küresel CEO'su Jon Cook ile yakın bir şekilde çalışarak VMLY&R Commerce CEO'su oldu.


Pandemi, marka ticaretine dayalı çözümlere ve yeni tüketici deneyimlerine olan talebi hızlandırırken, Coca-Cola, GSK, General Mills, Kimberly Clark ve Lidl'i ana müşteriler olarak sayan Geometri'nin VMLY & R ile birleştirilmesinin ana nedeni bu değildi. Hem Cook hem de Kaminkow, her bir ajansın temel güçlü yönlerini daha da ölçeklendirmek, basitleştirmek ve vurgulamak için ikisini bir araya getirme fırsatı gördü.


Cook, "Ajansları bir araya getirmenin en büyük nedenlerinden biri, küresel ölçekte en güçlü ticaret yeteneği ve reklam ajansı olacağını düşündüğümüz şeyi yaratmak için bir fırsat olduğunu hissetmemizdir" dedi.


Kaminkow'a göre, salgın nedeniyle yaşanan bir iş düşüşü yaşamak yerine, ticarette müşteri talebi hızla hızlandı ve markalar dikkatlerini yeni bir çağa yöneltti.


Kaminkow, "Ticaret alanında deneyimler yaşanıyor" dedi. "Ve bir marka oluşturmanın yanı sıra muazzam tüketici katılımını teşvik eden bir yer haline geliyor." Kaminkow, potansiyel olarak diğer ajansları da bünyesine katmanın, mevcut mağazaları birleştirerek veya satın alarak gelecekteki planlarda rol oynayabileceğini ima etti.

"Bu, bunu müşteriler için çok güçlü bir ticaret merkezi haline getirebilir"

VMLY&R'yi birleştiren Geometry ile doldurulması gereken gözle görülür boşluklar yoktur. Her birinin genel kapsamı vardır ve birkaç müşteri paylaşılır. Cook'a göre, momentumdan yararlanmak yeni ajans için başka bir düşünceydi, ama aynı zamanda pazarlama ekosistemindeki yeri de önemliydi.


"Alaka düzeyinin [önemli] olduğu benim için açık," dedi. "Tam bir ticaret bileşeni olmadan herhangi bir ölçekte bir ajans olarak alakalı olamazsınız. Bu, bir ajans olarak halihazırda yapmakta olduğumuz marka ve müşteri deneyiminin yanı sıra birinci sınıf bir ticaret operasyonu haline geliyor. Sektördeki en alakalı tekliflerden biri olacağımızı düşünüyoruz. "


Kaminkow, müşterilerin, onun gibi ajanslara yeni ticaret çağında daha stratejik ve danışmanlıkla ilgili sorular sorduğunu belirtti. Ajansı VMLY&R'ye katlamak, müşteriler için daha kusursuz bir deneyim yarattığı için mantıklıydı. Birleşme, yeni kurulan ajans için daha fazla eşitlik sağladığından, alaka düzeyi talebini de karşılıyor.


Kaminkow, "Geometri'yi daha güçlü hale getirmeye - ve WPP için başka bir büyük markaya sahip olmaya odaklanmak yerine - zaten muazzam bir eşitliğe sahip olan VMLY&R'yi almak ve kusursuz bir müşteri arayüzü oluşturmak için dışarıdan odaklanmak daha mantıklı," dedi. "Tekliflerimizi boyutlandırmak için büyük bir fırsat var."


Taşınmanın kadroyu nasıl etkileyeceği belirsiz. Kaminkow, "bazı arka ofis verimliliklerine" atıfta bulunmuş, ancak başka bir yorumda bulunmamıştır. Yine de hem kendisi hem de Cook, yeni nesil ticaret ajanslarını oluşturmaya odaklanan her iki kültürün bir arada iyi bir şekilde var olabileceği konusunda iyimser.


Cook, "Niyetimiz [VMLY&R Commerce] 'in farklı, ancak tamamen bağlantılı bir şirket olması," dedi. "Bu bir [zorunlu birleşme] değildi. (CEO) Mark Read dahil WPP liderliğinin tam desteğiyle bunu doğru şekilde yazmak için zaman ayırdık. Bu [şirketlerin birleşmesi] bir seçimdi ve tepki verdiğimiz bir şey değil. "

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page