top of page
Ara

Workday’in 700 milyon dolarlık yeni anlaşmasının İnsan Kaynakları yönetimi teknolojileri için anlamı

Şirket, Peakon'u satın alarak insan sermaye yönetimi konularında kaslarını güçlendirmek istiyor

Workday’in 700 milyon dolarlık yeni anlaşmasının İK teknolojisi için anlamı

Covid-19 salgını, işverenleri, evden çalışma senaryoları işverenler ile dağıtılmış iş gücü arasındaki uçurumu genişlettiğinden, çalışan bağlılığına daha da yoğun bir şekilde dikkatlerini çekmeye teşvik etti. Küresel endüstri analisti Josh Bersin, bu zorluğun kuruluşların çalışanların ihtiyaçlarını daha iyi dinlemesini sağlayan teknoloji talebini artırdığını söylüyor.


16-19 Mart'ta yapılması planlanan, yaklaşan sanal Spring HR Tech etkinliğinin ana konuşmacılarından biri olan Bersin, bu tür çözümlerin çeviklik, duyarlılık ve büyüme inşa etmek için iş stratejilerinin temel bileşenleri olarak hazırlandığını söylüyor.


Önemli bir örnek, finans ve insan kaynakları için kurumsal bulut uygulama sağlayıcısı Workday Inc.'in, geri bildirimleri eyleme geçirilebilir içgörülere dönüştüren bir "çalışan başarısı" platformu olan Peakon tahmini 700 milyon $ karşılığında satın almak için kesin bir anlaşma imzaladığına dair yakın tarihli bir duyuru yayınladı.


Bersin, "Workday’ın Peakon’u satın alması, Workday müşterilerinin son derece hedefli ve entegre bir çalışan dinleme stratejisi uygulamasına olanak tanıyacak ve bugün çalışan deneyiminde en yüksek önceliğe hitap edecek," diyor Bersin.


Workday, Peakon'u satın alarak müşterilere çalışan deneyimine gerçek zamanlı görünürlük, duyarlılık ve üretkenlik dahil olmak üzere çalışan katılımını artırmaya ve organizasyon performansını artırmaya yardımcı olacak sürekli bir dinleme platformu sağlayacağını söylüyor.


Workday'in kurucu ortağı ve CEO'su Aneel Bhusri, şirketten yaptığı açıklamada, "Peakon, kuruluşların çalışanların içgörülerini daha bağlantılı ekiplere ve daha güçlü kuruluşlara dönüştürmesine yardımcı olma konusunda en ileri noktadadır" dedi. "Peakon'u Workday ailesine getirmek, özellikle insanları meşgul ve üretken tutmak için çalışan hissiyatına sürekli bir nabız atmanın önemini artıran olağanüstü bir geçen yılın ardından müşterilerimiz için çok çekici olacak."


Bhusri'ye göre, iş liderlerinin belirsizlikle boğuşurken çalışanları daha önce hiç olmadığı kadar desteklemesi gerektiğinden, geçen yıl yaşanan olaylar iş dünyasını değiştirdi. Bu koşullar, kuruluşları yetenekleri dahil etmek, desteklemek ve elde tutmak için İK stratejilerini yeniden düşünmeye ve yaklaşımları sürekli olarak uyarlamaya zorladı. Bu, çalışanları duymak, anlamak ve onlara yanıt vermek için sürekli olarak iki yönlü bir diyalog geliştirmeyi içeriyor, diyor.


Bhusri, bu zorluğun üstesinden gelmek için, Workday ve Peakon’un dinleme işbirliği, müşterilerin gerçek zamanlı çalışan duyarlılığını yakalamasına, sürekli geri bildirimleri kolaylaştırmasına ve eylemler için kişiselleştirilmiş, kuralcı önerilere erişmesine yardımcı olacağını söylüyor.


Peakon'un kurucu ortağı ve CEO'su Phil Chambers, "Workday ile güçlerimizi birleştirerek, her çalışanın görmek istediği değişimi gerçekleştirmesine yardımcı olma misyonumuzu hızlandırabiliyoruz" dedi.

"Workday’ın insanları teknolojinin merkezine koyma tutkusunu paylaşıyoruz ve birlikte, müşterilere hızlı değişimi ve büyümeyi desteklemek için ihtiyaç duydukları çalışan içgörülerini sağlayabileceğiz."

Bir Workday blog röportajında ​​Chambers, işletmelerin birleşik teknolojilerinin, insanların kuruluşları nasıl yönettikleri üzerinde gerçekten dönüştürücü bir etkiye sahip olabilecek içgörüler sağlayabileceğini söylüyor.


"Tutku bu olmalı," dedi ve Workday'in müşterilerin verilerinden yararlanmasına yardımcı olma konusunda mükemmel olduğunu belirtti.

"Birlikte, müşterilerimiz için daha fazla üretkenlik, yetenek geliştirme ve çalışanları elde tutmaya yardımcı olabileceğiz ve çalışanların kuruluşlarıyla nasıl etkileşimde bulunduğunu birleştirebileceğiz. Buna başlamak için sabırsızlanıyorum ve Peakon ekibinin de aynı şekilde hissettiğini biliyorum."

Yakın tarihli bir blog makalesinde Bersin, anlaşma hakkında birkaç olumlu şeyi açıklıyor. Birincisi, Workday müşterilerinin artık 3.000'den fazla kurumsal müşteriye yönelik platformunda yerleşik "entegre bir anket, analitik ve geliştirme planlama çözümüne" sahip olacağını söylüyor.

"Bu, bu şirketlerin diğer araçları satın almayı bırakıp birini standart hale getirebileceği anlamına geliyor"

Ayrıca Bersin, Workday ve Peakon'un piyasayı ilerletebileceğini belirtiyor ve "bu pazarın yönü, geri bildirimden çözüme giden döngüyü kapatmaktır." dedi.


Bersin, Workday-Peakon'dan böyle bir çözümün bir dizi sorunu ele aldığını söylüyor. Bersin, "Senaryolar sonsuzdur" diyor.

Etiketler:

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page