top of page
Ara

Wix, tuhaf izleyici yorumlarına odaklanan bir kampanyadan dolayı gelen ilginç tepkilerden memnun

Wix, markanın reklamlarına aşırı maruz kalmaktan şikayet eden kişilerin gerçek yorumların etrafında oluşturulmuş bir kampanya başlattı

Şirket içinde ve Wix çalışanlarıyla çekilen bu çaba, izleyicilerin başka bir Wix reklamını izlemektense, yanlışlıkla ebeveynlerinin yanına girip seks yapmaları veya bir gece bronzlaşma yatağında uyuyakalmaları gibi tuhaf etkinliklere ışık tutuyor. Spot, daha sonra Wix'in bu durumlarda sunabileceği potansiyel çözümleri öneriyor.


Bir sözcü, Wix'in bu ayın başlarında kampanyayı başlatmasından bu yana izleyici duyarlılığında olumlu bir değişim gördüğünü belirtti. Bir yorumcu, video platformunun reklamsız abonelik hizmeti olan YouTube Premium olarak da bilinen YouTube Red'e geçmeyi planladıklarını belirtti, ancak Wix'in yeni reklamları, kararı yeniden düşünmeye sevk etti.


İşte detaylar

Wix'in en son kampanyası, web sitesi oluşturucunun YouTube gibi platformlarda sunduğu yüksek hacimli reklamlardan rahatsız olan izleyiciler için bir çeşit mea culpa görevi görüyor. Diğer pazarlamacılar, koronavirüs salgını nedeniyle harcamaları geri çekerken veya reklam sıklığını düşürürken, görüntüleyenler genel olarak daha az reklamverene maruz kalıyor ve bu da kampanyalar yürütmeye devam eden markaların daha yaygın görünmesine neden olabilir.

Bazı şirketler, daha az gürültülü reklam pazarından yararlanmak ve kötü bir dönemde marka değerini artırmak için reklamlarını önemli ölçüde artırdı. Digiday'ın haberine göre, mimariden oyunculuğa sektörlerdeki yüksek profilli ünlülerin rehberliğinde eğitim videoları sunan bir girişim olan Masterclass, pandeminin ilk günlerinde daha fazla kesinti yaşayan kilitli tüketicileri ele geçirmek için YouTube ve Instagram'ı reklamlarla bombalamaya başladı.


Axios'a göre Wix, son aylarda daha fazla işletme salgın nedeniyle operasyonlarını çevrimiçi olarak değiştirdikçe hisse senedi fiyatlarının yükselişe geçti. Wix'in pazarlama müdürü Tal Siach, şirketin son zamanlarda reklam hacmini artırmadığını söyledi.


Siach, "[Bu] yeni bir konu değil. Geçtiğimiz on yılda, Wix katlanarak büyüyor. Sonuç olarak, çevrimiçi reklam harcamamız da arttı," dedi Siach. "Zamanla, insanlar reklamlarımızı YouTube'da birden çok kez gördü ve bize bildirmeyi sağladılar."


Siach, Wix'in de tepkiye tepki olarak reklam sıklığını düşürmediğini, ancak mesajlaşmadaki ince ayarların izleyicilerde daha iyi yankı uyandırdığını ekledi.


Yine de, reklam sıklığının aşırı yüklenmesi, çevrimiçi kitlelere geniş ölçekte ulaşması gereken ancak bir ürün veya hizmete en açık tüketicileri hedeflemekte zorlanan pazarlamacılar için devam eden bir sorundur. Uyumsuzluk, etkisiz bir dijital medya tedarik zincirine katkıda bulunabilir.


AlixPartners'ın geçen yıl yaptığı bir araştırmaya göre, küresel tüketici ürünleri şirketleri dijital pazarlama ve ticaret harcamalarına yaptıkları toplu yatırımların yaklaşık 50 milyar doları veya yarısından fazlasını harcıyor. Etkisiz olmanın ötesinde, bu tür uygulamalar tüketicileri memnun ederek reklam engelleyicilerin ve reklamsız abonelik hizmetlerinin benimsenmesini hızlandırabilir.


Wix'in kampanyası, bu hayal kırıklıklarını bir dereceye kadar kişisel farkındalık ve mizahla hafifletmeyi amaçlasa da, markanın zaten ertelediği insanları daha da yabancılaştırabilir. Spotların kurum içinde ve gerçek çalışanlarla çekildiği kavgacı yaklaşım, izleyicilerde hala yankı uyandırabilecek salgın kaynaklı bir üretim trendini temsil etmekte.


Wix, gerçek tüketici tepkisini bir pazarlama aracına dönüştürme girişiminde yalnız değil. Agresif markalaşmasıyla tartışmalı olduğu kanıtlanan bir konserve su girişimi olan Liquid Death, bu yılın başlarında aldığı gerçek olumsuz yorumlara dayanan orijinal metal şarkılardan oluşan bir albüm yayınladı. Parçalar arasında oldukça agresif parça isimleri ve parçalar yer alıyordu.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page