top of page
Ara

Windows 11, Amazon App Store'un App Bundles desteğinden faydalanacak

Microsoft, yeni işletim sistemi Windows 11'i duyurduğunda, işletim sistemi kullanıcılarının cihaza Android uygulamaları yükleyebileceklerini ve kullanabileceklerinin sözünü vermişti

Şirket, Telefonunuz uygulaması ve uygulama yansıtma tekniğinden değil, Android uygulamaları için yerel destekten bahsediyordu. Google'ın Play Store'u söz konusu olmadığı için Microsoft, Amazon AppStore desteğini Windows 11'e entegre etmek için Amazon ile anlaşmaya vardı.


Windows 11 kullanıcıları mağazaya göz atabilir, üzerinde bulunan uygulamaları ve oyunları yükleyip yönetebilir ve bunları cihazlarında kullanabilir.


Bu arada Google, Android uygulamaları için halihazırda kullanılan APK biçimini kullanmaktan yeni App Bundle biçimine geçiş yapacağını duyurdu. Ağustos 2021'den itibaren Android geliştiricilerinin uygulamalarını yeni biçimde Google Play mağazasına göndermeleri gerekiyor.



App Bundle biçiminin, daha küçük dağıtım boyutları da dahil olmak üzere bazı avantajları vardır. Yaklaşımın bir dezavantajı, yeni formatın belirli cihazlar için hassas şekilde ayarlanmış olmasıdır; bu, uygulamayı çıkarmanın ve başka yerlerde dağıtım için kullanılabilir hale getirmenin daha zor olacağı anlamına gelir. Şu anda APK dosyaları, mimari gereksinimleri karşılayan çoğu cihazda çalışacaktır. Gelecekte, bu uygulamaları yandan yükleme için sunmak için çok sayıda dosya gerekecektir.


Geliştiriciler uygulamalarını APK dosyaları olarak yayınlamaya devam edebilir. Değişiklik, yandan yükleme daha zor olacağından, Windows 11'deki uygulamaların kullanılabilirliğini etkileyecektir.

Amazon , bu hafta mağazasının App Bundle biçimini destekleyeceğini doğruladı.

Amazon Appstore, müşteriler için daha küçük uygulama boyutu indirmeleri ve özellikler ve varlıklar için isteğe bağlı indirmeler gibi avantajlar sağlayacak yeni biçimi desteklemek için aktif olarak çalışıyor. Bu değişiklikler, bir uygulamanın belirli yönlerini gerektiği gibi gerçek zamanlı olarak indirmelerine yardımcı olarak müşterilere fayda sağlar.

Google Play'den farklı olarak, App Bundles, Amazon Appstore'da isteğe bağlı bir biçim olarak kalır. Geliştiriciler, uygulamaları için APK dosyaları yüklemeye devam edebilir veya desteklendiğinde yeni biçimi kullanabilir.


Google Play ve Amazon Appstore gereksinimleri arasındaki diğer bir fark, Google'ın geliştiricilerin uygulama imzalama anahtarlarını göndermelerini gerektirmesi, ancak Amazon'un bunu yapmamasıdır.


Microsoft'un Windows 11 işletim sistemi, yeni biçimin Microsoft'un bir sonraki Windows sürümünde de desteklenmesini sağladığı için Amazon'un kararından yararlanıyor.


Mevcut uygulamalar ve oyunlar söz konusu olduğunda Google Play'in üstünlüğü var, ancak Microsoft, Android uygulamalarını Amazon'un AppStore aracılığıyla Windows'a aktarmaya yardımcı olabilir, uygulama tekliflerini birbirine yaklaştırabilir. Amazon'un mağazası, geliştiricilerin ve yayıncıların imza anahtarını istemeden App Bundle biçimini destekleme kararından da yararlanabilir.

0 yorum
bottom of page