top of page
Ara

WhatsApp kullanıcıları tartışmalı gizlilik güncellemesi ardından rekabette dengeler değişti

WhatsApp kullanıcılarından, kısa süre önce verilerini Facebook ile paylaşmak zorunda kalacaklarını bildirmesinin ardından Signal, Telegram ve Skype uygulama indirmeleri rekor seviyelere ulaştı

WhatsApp kullanıcılarından, kısa süre önce verilerini Facebook ile paylaşmak zorunda kalacaklarını bildirmesinin ardından Signal, Telegram ve Skype uygulama indirmeleri rekor seviyelere ulaştı.

Facebook'un sahip olduğu mesajlaşma hizmeti, 2 milyardan fazla kullanıcısına, hizmeti kullanmaya devam edebilmek için verilerini sosyal ağ ile paylaşmaları gerektiğini söyledikten sonra çok sayıda eleştiri aldı. Bu veriler telefon numaralarını, IP adreslerini, tarayıcı bilgilerini, pil seviyesini ve daha fazlasını içerir.


WhatsApp, kullanıcılara bir uygulama içi bildirim yoluyla "Kabul Ediyorum'a dokunarak, 8 Şubat 2021'de yürürlüğe giren yeni şartları kabul etmiş olursunuz" dedi.


"Bu tarihten sonra, WhatsApp'ı kullanmaya devam etmek için yeni şartları kabul etmeniz gerekecek. Hesabınızı silmeyi tercih ederseniz, Yardım Merkezini de ziyaret edebilirsiniz." ifadeleri de yer alıyor.


Yenilenen gizlilik politikasını 8 Şubat'a kadar kabul etmeyenler artık uygulamayı kullanamayacak.


Sosyal medyadaki şikayetleri ateşleyen bu değişikliğin ardından Tesla'nın kurucusu Elon Musk, Twitter'a giderek kullanıcıları Signal'e geçmeye çağırdı. Bu mesaj daha sonra Twitter CEO'su Jack Dorsey tarafından retweetlendi.


Bu tweet gönderildikten sonra, Sensor Tower'dan alınan verilere göre, hizmetin geçici olarak çökmesine neden olan 100.000'den fazla kişi App Store ve Google Play'den sinyal indirdi.


Signal, "Doğrulama kodları şu anda birkaç sağlayıcıda ertelendi çünkü şu anda pek çok yeni insan Signal'e katılmaya çalışıyor (heyecanımızı zar zor kaydedebiliyoruz)," şeklinde tweet attı. "Bu sorunu olabildiğince çabuk çözmek için taşıyıcılarla birlikte çalışıyoruz. Pes etme."


Microsoft ayrıca WhatsApp'a karşı bir atak yaptı ve hizmetin kullanıcılarını bunun yerine Skype'ı indirmeye çağırdı. Resmi Skype Twitter hesabından gönderilen bir tweet'te “Skype gizliliğinize saygı duyar. Kişisel verilerinizi gizli tutmayı taahhüt ediyoruz ve 3. şahıslara satmıyoruz. "

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page