top of page
Ara

WeWork'ün değeri bir yılda, 47 milyar dolardan 2.9 milyar dolara geriledi

WeWork'un değerlemesi, hakim ortağı SoftBank'ın Pazartesi günkü bilanço raporunda 2.9 milyar dolara düştüğünü söyledi. SoftBank, SoftBank'ın Aralık ayında şirketin 7.3 milyar dolarlık değerlemelerindeki düşüşün kısmen koronavirüs pandemisine bağlı olduğunu düşündüklerini söyledi.

WeWork CEO'su Sandeep Mathrani geçtiğimiz hafta şirketin Nisan ve Pay için %80 oranında kira ödediğini ve kiracılarının %70'inden kira topladığını söyledi. WeWork tüm ofislerini açık tutsa da, WeWork'un kiracılarının çoğu zorunlu olmayan işçiler üzerindeki yerel kısıtlamalar nedeniyle bu alanı kullanamıyor.


Şirket, geçtiğimiz ay yaklaşık 200 çalışanı işten çıkardı ve 800'den fazla lokasyondaki çalışanlardan, yeniden yapılanma çabaları kapsamında işlerine yeniden başvurmalarını istiyor.


Değerleme, WeWork'un 2019'daki 47 milyar dolarlık özel değerlemesinden keskin bir düşüş. Şirket, o yıl daha sonra halka arzını ertelediği için değerlemesini 10 milyar dolara düşürdü.


WeWork ise SoftBank'ın değerlemesi hakkında yorum yapmayı reddetti.


WeWork'a yatırım yapan SoftBank'ın Vizyon Fonu milyarlarca zarar gördü. SoftBank CEO'su Masayoshi Son Pazartesi günü yaptığı bir çağrıda WeWork'e yatırım yapmaktan pişman olduğunu söyledi. "WeWork'e yatırım yapmak aptalcaydı," dedi ve ekledi "Ben hatalıydım."


WeLive ortak yaşamı da dahil olmak üzere şirket için yüce planları olan eski WeWork CEO'su Adam Neumann, bu ayın başlarında SoftBank'a dava açtı ve bankanın şirketteki hisselerinin 970 milyon dolarını satın alma planından vazgeçtiğini iddia etti. SoftBank, "bu liyakat iddialarına karşı kendini şiddetle savunacağını" söyledi.


Koronavirüs salgını, pek çok şirketin değer kaybetmelerine neden olmaya devam ediyor. Bu şirketlerden en son değer düşüşü açıklayan firma olan WeWork. SoftBank dün açıkladığı kazanç raporunda, şirketin piyasa değerinin 2,9 milyar dolara düştüğünü belirtti.

0 yorum
bottom of page