top of page
Ara

WeWork CEO'su, uzaktan çalışanların daha az meşgul olduğunu söylüyor

Çalışmalar bağlılık ve üretkenlik hakkında ne söylüyor

WeWork CEO'su bu haftanın başlarında, Wall Street Journal'ın Geleceği Her Şeyin Festivali'ndeki uzaktaki izleyicilere, daha ilgili çalışanların ofise geri dönmek istediğini söyledi. Sandeep Mathrani, "En az meşgul olanlar evden çalışırken çok rahatlar" dedi.


İnsanlar, geçimi ofis alanını kiralamaya bağlı olan bir adamın, pandemi sırasında işçiler tarafından yaygın olarak benimsenen ve ofislere güvenli bir şekilde döndükten sonra da büyük olasılıkla devam edeceği bir eğilim olan uzaktan çalışmayı kötüye kullanmak için bariz nedenlere sahip olduklarına dikkat çekerken, çevrimiçi tepki hızlıydı.


WeWork ve diğer ortak çalışma donanımları, şirketler ne kadar ofis alanına ihtiyaç duyacaklarını ve çalışanların her gün gelmeleri gerekip gerekmediğini yeniden değerlendirirken başarılı olmaya devam ediyor. WeWork gibi şirketlerin sunduğu esnek ofis alanı, uzun vadeli geleneksel kira sözleşmelerine imza atmaktan daha çekici olabilir. Bu nedenle, insanların Mathrani'nin yorumlarına şüpheyle yaklaşması mantıklı çünkü WeWork, daha fazla işveren çalışanlarının haftada en az birkaç gün bir ofise gelmesinde ısrar ederse bundan fayda sağlayacak.


Ama gerçek nedir?

Queen's Üniversitesi'nde uzaktan çalışma üzerine çalışan Smith İşletme Profesörü Eddy Ng'ye göre, isteksiz olsalar da, angajman hakkındaki yorumları yanlış değil.


Ng "Ofiste yaptığınız tek şey ofise odaklanmak" dedi. “Evde, özellikle çocuklarınız varsa birden fazla talepte bulunmanız gerekir” - bu da daha az katılımla sonuçlanır.


Ancak angajmana odaklanmak, özellikle küresel bir salgın sırasında konunun dışında olabilir. İlişkilendirme yüksek düzeyde olmakla birlikte, her zaman üretkenliğe eşit olmak zorunda değildir. Ng'ye göre, işe bağlılık, bir bireyin "işyerinde canlılık, özümseme ve kendini adama" deneyimlediği psikolojik bir durumdur, oysa üretkenlik, bir müşteri hizmetleri temsilcisinin kaç çağrı yaptığı ve ne kadar yardımcı olduğu gibi belirli bir işin nicel çıktısını ifade eder bu aramalar.


Her iki metrik de önemlidir, bu nedenle, çalışanların evden çalışmasına izin vermenin hem yararlarını hem de tuzaklarını değerlendirirken konuşmak önemlidir. Şu anda salgının gerçeklerinden ne kadar etkileşim düzeyinin etkilendiğini söylemek zordur, ancak diğer birçok faktör - kayıp, izolasyon, çocuk bakımının olmaması - onu etkileyebilir.


Ng, "En iyi ihtimalle, ofise geri döndüğünüzde, üretkenliğin pandemi öncesi seviyelere dönmesini bekleyebilirken, aslında evden çalışarak daha fazla üretkenlik elde edebilirsiniz," dedi. Bunun bir kısmı, evden çalışırken meslektaşlarınızdan daha az kesinti yaşamanız ve işe gidip gelmekten kaçınarak zamandan tasarruf etmenizle ilgilidir.


Pandemi başladığından beri, işçi üretkenliği ile ilgili çok sayıda çalışma, insanların evden çalışırken ofiste olduğundan daha çok, bazen daha fazla - üretken olduğunu göstermiştir . Ancak, WeWork CEO'sunun yorumları gibi, bu çalışmalardan bazılarını biraz tuzla ele almak isteyebiliriz.


Ng'ler de dahil olmak üzere pandemi sırasında evden çalışmayla ilgili çoğu çalışma , çalışanların üretkenlik konusundaki öz değerlendirmelerine dayanmaktadır.


Ve çoğu çalışan , en azından bir süre evden çalışmayı tercih ettiğini söyledi . Nitekim, dört çalışandan biri, pandemiden sonra büyük ölçüde evden çalışmak için daha fazla esnekliğe sahip iş aramak için işlerini bırakabileceklerini söyledi. Başka bir araştırma, bazı çalışanların haftada iki veya üç gün evden çalışmak için yüzde 8'lik bir kesinti yapmaya istekli olduğunu ortaya koydu. Çalışanlar, evden çalışma arzusunda, üretkenliklerini rapor ederken önyargılı olabilirler.


Ancak evden çalışmanın üretkenliğe zarar vermediğini öne süren daha objektif çalışmalar da var.

Microsoft, salgının başlarında , evden çalışan mühendislerin şirketin bilgisayar kodundaki değişiklikleri kaç kez gönderdiklerine ilişkin verileri yayınladı - bu metriği üretkenlik için bir vekil olarak kullanarak. Mühendisler evden çalışmaya başladığında verimlilik düşmedi. Raporda, "Çalışma öğeleri, taahhütler ve çekme talepleri arasında herhangi bir düşüş görmüyoruz" yazıyordu.

Ve bir üretkenlik analitiği firması olan Time Is Ltd.'den alınan veriler de insanların evde üretkenliği koruyabildiklerini buldu.


Elbette bu verilere de şüpheyle bakabiliriz. Microsoft, ofiste kullanılırken evden çalışırken çok daha önemli olan Teams, video, sohbet ve işbirliği yazılımlarını lisanslar. Time Is Ltd., çalışanların işyeri yazılımlarını nasıl kullandıklarını ölçerek, muhtemelen evdeyken daha gerekli olan parasını kazanıyor.


Ve geçen yıl kaydedilen üretkenlik metriklerini, bir pandemide yaşamanın herkesi etkilediği gerçeğinden ayıramazsınız. Büyük bir Microsoft anketi, küresel olarak çalışanların yüzde 54'ünün fazla çalıştığını ve yüzde 39'unun "bitkin" hissettiğini söyledi.


Muhtemelen, bu hafifletici koşulların çoğunun hafifletilmesi işi - hem katılımı hem de üretkenliği - daha iyi hale getirecektir. Ama bekleyip görmemiz gerekecek. Harika bir evden çalışma deneyinin ilk aşamasını yaşadık ve şimdi birçoğunun evden çalışacağı, ancak aynı zamanda bir pandemide yaşamanın ezici gerçekleri ve dikkat dağıtıcı unsurları olmadan ikinci aşamaya geçiyoruz.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page