top of page
Ara

Walmart, metaverse dünyasına girmeye hazırlanıyor

Walmart, sanal ürün satışı için marka tescili başvurusunda toplamda 7 farklı marka tescili başvurusu yapıldı

Walmart, metaverse dünyasına girmeye hazırlanıyor

Perakende devi Walmart Inc., görünüşe göre metaverse alanına girmeye hazırlanıyor. Şirketin patent başvuruları, kendi kripto parası ve NFT koleksiyonunu oluşturmayı planlıyor.

CNBC’nin haberine göre, perakende devi Walmart elektronik, oyuncak, ev aletleri, spor ekipmanları, giyim, ev dekorasyonu ve daha fazlası dahil olmak üzere sanal ürünler satmaya yönelik hamle yaparak, 30 Aralık’ta çeşitli ticari markalar için başvuruda bulundu.


Walmart, üçü mevcut reklam birimi olan "Walmart Connect" çatısı altında olmak üzere toplamda yedi patent başvurusunda bulundu. Habere göre şirket toplamda yedi ayrı başvuru yaptı.


Yeni uygulamalar ile elektronik aletler, oyuncaklar, cihazlar, giysiler ve ev dekorlarının benzeri olan "sanal ürünler" oluşturulması ve satılması planlanıyor. Buna ek olarak "dijital para" ve "dijital token", ayrıca NFT'ler alıp satma fırsatlarının da bahsi geçiyor.


Ayrı bir uygulama ise Walmart markası ve logosunun sanal dünya (VR) ve artırılmış gerçeklikte (AR) tescillendirileceğinin sinyallerini veriyor. VR ve AR'de "fiziksel fitness antrenmanı hizmetleri" sunulması ihtimali de var.


Walmart tarafından yapılan açıklamada, "Her zaman yeni fikirleri test ediyoruz. Bazı fikirler müşterilerimize sunduğumuz ürün ya da hizmet haline geliyor. Test ettiğimiz bazılarından ise bir şeyler öğreniyoruz" denildi.


Şirketin marka vekillerinden Josh Gerben, Facebook'un şirket ismini Meta olarak değiştirerek sosyal medyanın ötesindeki hedeflere yöneldiğini duyurmasından bu yana, şirketlerin sanal dünyaya nasıl uyum sağlayacaklarını anlamaya çalıştıklarını söyledi.


Walmart, geçtiğimiz ağustos ayında yayınlanan iş ilanıyla "dijital para ve kripto ürün lideri" aradığını duyurmuştu. İş ilanı kaldırılmış olsa da, pozisyonun doldurulup doldurulmadığı bilinmiyor.

Etiketler:

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page