top of page
Ara

Volkswagen, otomatik araçlar konusunda Microsoft ile ortak çalışacak

Microsoft, kendi kendine sürüş geliştirmeyi hızlandırmak için bulut teknolojisini tedarik edecek

Volkswagen, otomatik araçlar konusunda Microsoft ile ortak çalışacak

Şirket, Volkswagen Group'un otonom sürüş sistemlerinin gelişimini hızlandırmak için Microsoft'tan yardım istediğini duyurdu. Halihazırda Microsoft ile bağlantılı araçlar için bulut bilişim üzerinde birkaç yıldır ortaklık kurmuşlardı ve şimdi bunu otonom sürüş tarafında da genişletecekler. Buradaki fikir, Volkswagen'in Otomatik Sürüş Platformu (ADP) adını verdiği şeyi oluşturmak için otonom sistemlerdeki uzmanlığını Microsoft'un Azure bulut bilişimiyle birleştirecek olmasıdır.


Diğer otomobil üreticileri gibi VW'nin de sürüş paylaşımı, mikromobilite, kısa süreli kiralama ve daha fazlası için dijital mobiliteye dalmak için büyük planları var. Bunun gerçekleşmesi için hem bağlantılı araba hem de otonom sürüş teknolojisi geliştirmesi gerekiyor. Geçen yıldan beri VW, arabaları Car.Software birimi aracılığıyla bağlamak için kendi VW.OS işletim sistemini geliştiriyor. Bununla birlikte, diğer otomobil üreticilerinde olduğu gibi, tam otonom sürüş sistemleri hala çok uzak görünüyor.

Kendi kendine sürüş teknolojisini geliştirmek büyük miktarda veriyi yönetmeyi gerektirir, bu nedenle Volkswagen hesaplama, yapay zeka ve veri yetenekleri için Microsoft'a güveneceğini söyledi.


Volkswagen, kısa süre önce otonom, bağlantılı ve hatta bilgi-eğlence sistemleri geliştirmek için teknoloji şirketinin yardımına ihtiyaç duyduklarını fark eden diğer otomobil üreticilerinin listesine katıldı. GM ve Cruise ayrıca, ölçeğe göre kendi kendine sürüş teknolojisini geliştirme konusunda bulut bilişim yeteneklerini geliştirmek için yakın zamanda Microsoft ile birlikte çalıştı. Bu arada Ford, kısa süre önce gösterge içi sistemlerini 2023 yılına kadar Android Auto'da çalıştırma kararı aldı.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page