top of page
Ara

Video pazarlama, içerik pazarlamanın geleceği

2018'de ABD'deki tüm internet kullanıcılarının yaklaşık %85'i çevrimiçi video izledi.

Wyzowl tarafından yapılan bir araştırma, 2019'da pazarlamacıların %95'inin 2020 için video pazarlama bütçelerini artırmayı planladığını buldu.


Bu istatistikler açıkça videolara olan ilginin artmasına işaret ediyor. Peki pazarlamacılar neden daha fazla video içeriği oluşturmaya ve içerik pazarlama çabaları için kullanmaya eğilimlidir?


Videoların neden içerik pazarlamasının geleceği olduğunu öğrenelim.


Videolar neden içerik pazarlamasının geleceği? Videoların neden içerik pazarlamasının geleceği olduğuna daha yakından bakalım.


1. İnsanlar video izlemeyi sever

Wyzowl tarafından daha önce değinilen araştırmaya göre, insanların %96'sı ürün veya hizmetlerin açıklayıcı videolarını izledi. Buna ek olarak, insanlar ortalama olarak her hafta çevrimiçi video izlemek için yaklaşık 16 saat harcıyor. Bu da son iki yılda %52 artış sağlıyor. Bu, insanların video izlemeyi kesinlikle sevdiğini açıkça göstermektedir.


Kullanıcılar markalı içeriği de görmek istiyor. İnsanların yaklaşık% 86'sı 2020'de markalardan daha fazla video görmek istediklerini söyledi. Birçok markanın içerik stratejilerine video eklemesinin nedeni budur.


2. İnsanlar videoları diğer içeriklere göre tercih ediyor

Videolar aynı anda hem ilgi çekici hem de eğlenceli. İnsanların onları en başta izlemeyi tercih etmelerinin nedeni budur.


Aslında, insanların bir ürün veya hizmet hakkında nasıl bilgi edinmek istedikleri sorulduğunda, yaklaşık% 66'sı video izlemeyi tercih ettiklerini söyledi. Bu, metin içeriğini tercih edenlerin% 18'inin tam tersiydi.


Ama neden?


Bunun en önemli nedenlerinden biri zaman kısıtlamalarıdır. İnsanlar günümüzün hızlı hareket eden yaşamında sıklıkla zamana karşı baskı altındadır. Bir araştırmaya göre, insanların %73'ünün çevrimiçi araştırma ve okumaya ayırmak için daha az zamanı vardı. Ancak %51'i aynı video için beş ila 20 dakikalık bir video izlemekten mutluluk duyuyordu.


3. İnsanlar videoları görmek için satın alıyor

Videoları web sitenizde ve sosyal medya platformlarında kullanabilirsiniz. İnsanlar onları gördüğünde, marka bilinirliğini artırmakla kalmaz, aynı zamanda onları sizden sa

tın almaya yönlendirir. Aslında, Wyzowl anketindeki kişilerin %84'ü bir markanın videosunu izledikten sonra bir ürün veya hizmet satın almaya ikna olduklarını söyledi.


Ayrıca, insanların %74'ü bir video izleyerek bir uygulama veya yazılım çözümü indirmeye ikna olduklarını bile söyledi. Bu, videoların daha fazla dönüşüm sağlayabildiğini açıkça göstermektedir.


4. Videolar insanları çekebilir

İster web sitenizde ister sosyal medya hesaplarınızda videolar kullanın, insanları markanıza çekmek için muazzam bir potansiyele sahiptir. Aslında, pazarlamacıların %87'si videoların web sitelerine gelen trafiği artırdığını söyledi.


Ayrıca, insanların video içeriğini arkadaşlarıyla ve aileleriyle paylaşma olasılıkları diğer içerik türlerinden iki kat daha fazladır. Bu, hedef kitlenize erişiminizi ve katılımınızı artırmanıza yardımcı olabilir.


Videolar ayrıca olası satışlar oluşturmanıza ve satışlarınızı artırmanıza yardımcı olabilir. Aslında, pazarlamacıların %83'ü videoların potansiyel müşteriler oluşturmalarına yardımcı olduğunu,%80'i ise videoların satışlarını artırmalarına yardımcı olduğunu söyledi. Örneğin, SEMrush YouTube'da insanlara yardım etmek ve müşterileri çekmek için aktif olarak videolar oluşturur.


5. Videolar müşteri desteği ile yardımcı olabilir

Videolar bilgileri kısa ve ilgi çekici bir şekilde iletebilir. Bu, müşteri destek ekibiniz üzerindeki yükü azaltmanıza yardımcı olabilir. Müşterilerinizin karşılaştığı genel sorunları bulabilir ve çözümleriyle videolar oluşturabilirsiniz.


Bu, metinden daha iyidir çünkü müşteriler yorumlarıyla birlikte görsellerini görebileceklerdir. Sonuç olarak, sorunun nasıl çözüleceğini anlama olasılıkları daha yüksek olacaktır.


Bu, sorunların çözümü için müşteri destek ekibinize ulaşmak zorunda kalmayacakları anlamına gelir. Sonuç olarak yükü ekibinizden alır.


Aslında, video pazarlamacılarının %43'ü, videoların daha önce aldıkları destek çağrılarının sayısında bir azalmaya yol açtığını söyledi.


Basit nasıl yapılır videoları oluşturmak bile bunu başarmanıza yardımcı olabilir. Bu, tüm sorunları hızlı bir şekilde çözüleceğinden müşteri deneyimini de geliştirebilir.


6. E-posta pazarlamasında faydalıdır

E-posta pazarlamasına harcanan her lira için markalar yaklaşık 40 lira getiri elde eder. Bu oldukça yüksek olsa da, videoları kullanarak e-posta pazarlama YG'nizi artırabilirsiniz.


Onları e-postalarınıza eklemek ilgi çekici hale getirir ve ayrıca alıcının zamanından tasarruf sağlar. Video içeriğini kullanarak bilgilerinizi daha hızlı bir şekilde onlara aktarabilirsiniz.


İlgi çekici nitelikleri nedeniyle, kullanıcılar e-postanızı daha uzun süre görüntüleyebilir ve sonunda CTA'nızı tıklayabilir. Bu, satışlarınızı ve YG'nizi artırmanıza yardımcı olabilir.


Son düşünceler

Videolar, içerik pazarlama stratejisinin önemli bir parçasıdır ve markanızı etkili bir şekilde tanıtmanıza yardımcı olabilir. İnsanlar onları izlemeyi ve diğer içerik türlerinden daha fazla tüketmeyi severler.


Ayrıca, onları izlemek için ürün veya hizmet satın alma ve müşteri destek ekibinizin yükünü azaltmanıza yardımcı olma eğilimindedirler. Son olarak, e-posta pazarlama YG'nizi artırmada etkili olabilirler.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page