top of page
Ara

Video içeriğinin gelişimi 2021'de marka görünürlüğünü nasıl etkileyecek?

2021'de markalar, alakalı video içerikleri üretmeli yada takipçi kayıpları yaşamayı göze almak arasında seçim yapmalı

Video içeriğinin gelişimi 2021'de marka görünürlüğünü nasıl etkileyecek?

2021'de videolar çevrimiçi alana her zamankinden daha fazla hükmedecek. Marka videolarından canlı videolara ve genel video içeriğine kadar, videolar 2020'den itibaren mümkün olan en yüksek desteği aldı. İstatistikler şaşırtıcı.


Oberlo'ya göre, tüketicilerin %54'ü destekledikleri bir marka, kişi veya işletmenin daha fazla video içeriğini görmek istiyor. Daha şaşırtıcı olan ise, Y kuşağı ve Z Kuşağı kullanıcılarının% 50'sinin hayatlarında video olmadan "yaşayamayacaklarını" söylediklerini ortaya çıkaran yakın tarihli bir Youtube anketidir.


Video içeriğinin patlaması, buna olan ihtiyaç ile paraleldir. Cevapsız bırakılan tek soru, marka içeriğinin tipik video içeriği tüketicisinin sürekli değişen iştahıyla gelişip gelişmediğidir.


Videolar daha da kısalıyor

Bu yıl Instagram ve YouTube'da değişim trendleri kendini iyice göstermeye başladı. Doğal olarak daha kısa videoların ön plana doğru çıktığını söyleyebiliriz. Bugün 1 saat ayırarak onlarca farklı içeriği izlemeniz mümkün.


Charisse, profesyonel bir video yaratıcısı olarak aynı duyguyu yansıtıyor. Charisse'e göre ortalama video uzunluğu 45 saniyedir. Charisse hızlı, enstantane 30-60 saniyelik yemek tarifi videolarıyla güçlü bir takipçi kitlesi oluşturdu. Videolarının gittikçe daha kısa sürmesi için alıntı yapmasının nedeni basit: "İzleyiciler, tüketmesi kolay ve basit videoları takdir ediyor. Videolar ayrıca ilk 5-6 saniyede izleyicinin ilgisini çekmelidir."


Uzunluk, ister metin, ister ses veya video olsun, içerik oluşturucular için her zaman önemli olmuştur. Bir parça ne kadar uzun süre koşabilirse, kendilerini o kadar iyi ifade edebilir ve seyirciyi şaşırtabilir. Bununla birlikte, daha uzun videolar için tolerans her yıl azaldı ve içerik oluşturucularda çok az hareket alanı kaldı. Sonuç? Daha fazla yenilik.


Stop Motion Videoları yeni gerçeklerle ön plana çıktı. Charisse Yu, bu sistemi 2020'de neredeyse sadece markasını oluşturmak için kullandı. Çektiği başarıya ve geleneksel yukarıdan aşağıya videoların kombinasyonuna dayanarak, bu trendin 2021'de daha fazla markanın onu benimsediğini görmesini bekliyor.


Animasyonlu videolar, bir inovasyon markasının mesajlarını büyük bir etkiye dönüştürmek için kullandıkları ve aynı zamanda marka niteliklerini izleyicilerin zihnine yerleştirecek kadar yenilikçi oldukları için de öne çıkıyor.


Artırılmış Gerçeklik, reklam ve video içerik alanında da daha güçlü bir varlık kazanıyor. Techlurn tarafından iş alanında öngörülen gelecekteki tüm teknoloji icatları arasında AR, 2020'de en yaygın olanı olabilir.


Apple’ın CEO'su Tim Cook, artırılmış gerçekliğin bir gün günlük hayatımızda "günde üç öğün yemek yemek" kadar önemli olacağını söyledi ve tahmini gerçekleşebilir gibi görünüyor.


Daha uzun videolar tam olarak pencerenin dışında değildir; görüntüleyenin ilgisini canlı tutmak için çok daha yaratıcı, "yüzünüzde" kalitesine ihtiyaç duyarlar. Markalar, bu tür ilgi çekici videoları genellikle uzun bir süre yayınlayabilirler.


Kullanıcı tarafından oluşturulan videolar ana akım haline geliyor

Kullanıcı tarafından oluşturulan içerik (User-Generated Content) son birkaç yılda önem kazanmıştır. Ancak 2020, markaların onu daha geniş bir şekilde kullanmaya başladığını gördüğümüz UGC'ler için çıkış yılı oldu.


Yakın zamanda yapılan bir araştırma, müşterilerin %81'inin bir sosyal medya arkadaşı veya aile üyesinin gönderisinden bir ürün, hizmet, abonelik veya üyelik satın alma konusunda etkilendiğini ortaya koydu. UGC’lerin başarısının altında yatan temel unsur, giderek etik olmayan pazarlama uygulamaları nedeniyle insanların marka pazarlamasına duydukları belirsiz güvensizliktir.


Sadık müşterilerin veya izleyicilerin markanız hakkında konuşmasını sağlamak, markanız hakkında söyleyebileceğiniz her şeyden daha etkili olabilir. Charisse Yu, bu fenomeni bir “Güven İnşası” süreci olarak tanımlıyor. Ona göre, videolar dünyası müşteriler ve izleyiciler üzerinde büyük bir etkiye sahip ve bu nedenle en büyük şüpheyi oluşturma eğiliminde. UGC'ler, müşterinin zihninde güven oluşturmanın harika bir yoludur.


Bu, özellikle içeriği oluşturan kullanıcı platformunuzun diğer kullanıcıları tarafından izlenebilir ve erişilebilir olduğunda etkilidir. 2021, kesinlikle UGC’nin video sahnesinde daha da patlayacağını görecek.


Ortak çalışma videoları ve canlı videolar ana akım haline gelir

Video Canlı Yayın Sektörü 2020'de %99 artış yaşadı. Markaların 2021'de daha fazla canlı yayın içeriği oluşturmaya ciddi şekilde bakmaları gerektiğini söylemeye gerek yok.


Charisse, "Canlı videoların insanları sürece davet etmenin ve onları nihai üründe paydaş haline getirmenin bir yolu var" diyor. Canlı akışın 2020'de farklı sektörler üzerindeki etkisi cesaret verici oldu.


Canlı videolar, kullanıcılarınız ve diğer profesyonellerle işbirliği için de alan yaratır. 2020'de video konferans işbirliği içeriğinin popülaritesi, 2021'deki bu trendin büyümesine işaret ediyor.


Charisse Yu'nun sözleriyle, "Ortak çalışma videoları, hedef kitlenizin gözünde markanızın ufkunu genişletir ve sektörünüzle ve ötesinde alakalı olduğunuzu gösterir."


Bu tür videolar, 2020'de etkileyici pazarlamayla örtüştü. Markalar, Olivia Wilde ve Neil Patrick Harris ile popüler SkillShare Reklamı veya Jennifer Lopez ve Kris Jenner ile Coin Master reklamı gibi influencerlar ile işbirliği videoları yaptı. Bu reklamların başarısının hem reklamlar hem de normal içerik için daha benzer video içeriğine ilham vermesi beklenmekteydi.


Ortak çalışma videoları, izleyicilerinizin üyelerini de içerebilir. Bu strateji, UGC'ler kadar da ikiye katlanır ve daha somut olmasa da benzer sonuçlar vereceği kesin gözüyle bakılıyordu.


Ortak çalışma videoları tek başına durabilir, ancak 2020'de canlı videoların muazzam başarısıyla birleştiğinde, 2021'de markaların katılımını ikiye katlayabilir.


Charisse, 2021'de sosyal medyada 400.000'den fazla takipçisini desteklemek için video çalışmalarına devam etmeyi planlıyor. Bu stratejiler, videolarının ortalama 275.000'den fazla görüntüleme ürettiğini ve bunların bazıları 1 ila 3 milyondan fazla görüntülemeyi aştığını gördü.


Pandemi geldi, ancak henüz tam olarak gitmedi. Etkileri kesinlikle 2021 yılına kadar bizimle birlikte olacak. Bu nedenle, bu yıl yükselen trendlerin sadece 2021'de sahneye daha fazla girmeye hazır olması şaşırtıcı değil. Markaların fikir, hangi trendlerin işe yaradığını keşfetmesidir.

Etiketler:

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page