top of page
Ara

Vestel'den 'Kendini, Çevreyi, Herkesi Koru!' sürdürülebilirlik projesi

"Vestel Maske Dönüşüm Ünitesi ile hem çevreyi koru hem de askıya görme engelliler için WeWALK akıllı baston bırak!" mottosuyla projesini tanıttı

Vestel yeni bir sosyal sorumluluk projesi başlattı. Firma, kullanılmış maskeleri toplayacak ve görme engellilere destekte bulunacak.


Bazı vatandaşlar kullanılmış maskeleri halka açık alanlarda etrafa bırakabiliyor. Koronavirüsten korunmak için kullandığımız maskeler bilinçsizce sağa sola atıldığında virüs riski taşıyor. Bu nedenle Vestel, mağazalarına Maske Dönüşüm Üniteleri yerleştirdi.


Vestel mağazlarındaki Maske Dönüşüm Üniteleri doldukça Askıda Ne Var aracılığıyla askıya görme engelliler için geliştirilen WeWALK akıllı baston bırakılacak. Engelliler ücretsiz olarak alabilecek.


WeWALK, üzerindeki sensörler sayesinde engellilerin yürürken çevresindeki tabela gibi boy hizasındaki engelleri tespit edebilmesini sağlıyor. Hoparlörü ve sesli kontrol özelliği sayesinde navigasyon görevi görebiliyor. Rota hakkında bilgilendiriyor. WeWALK, Türk mühendisler tarafından tasarlanıp Vestel bünyesinde geliştirildi.


Vestel olarak toplumsal sağlığı korumak adına yepyeni bir proje geliştirdik. Kullanılmış maskelerinizi Vestel mağazalarındaki Maske Dönüşüm Ünitelerine atarak salgının yayılımını önlemeye katkıda bulunabilirsiniz.


Askıda Ne Var aracılığıyla maske dönüşüm üniteleri doldukça askıya görme engelliler için WeWALK akıllı baston bırakıyoruz. Kullanılmış maskenizi buraya atarak görme engellilerin WeWALK ile buluşmalarına ve onların da sosyal mesafeyi korumalarına destek olabilirsiniz.

WeWALK akıllı bastonu incelemek için tıklayınız.

Maske Dönüşüm Üniteleri Vestel Zorlu Center ve Beşiktaş Mağazası, Vestel Ekspres mağazaları (Kızıltoprak, Feneryolu, İnönü Caddesi, Suadiye, Serasker), Vestel İzmir Mavibahçe, Karşıyaka ve Alsancak Mağazalarında kullanımdadır.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page