top of page
Ara

Verimli bir ev ofisi nasıl kurulur?

Herkesin ideal ev ofis düzeni farklı olacaktır. Çalışma alanınızı sizin için çalışacak şekilde ayarlamak biraz zaman alabilir aynı zamanda sakin, odaklanmış ve pozitif hissetmenize yardımcı olacak bir alan bulmaktır

Herkesin ideal ev ofis düzeni farklı olacaktır. Çalışma alanınızı sizin için çalışacak şekilde ayarlamak biraz zaman alabilir ve nadiren herkese uyan tek bir çözüm vardır. İşin püf noktası, sakin, odaklanmış ve pozitif hissetmenize yardımcı olacak bir alan bulmaktır.


Covid-19 salgını, milyonlarca insanı derme çatma ev ofislerine itti. Örneğin yemek odası masaları ve yatakları, tipik masaların ve ofis dostu ergonomik sandalyelerin yerini almıştır.


Evden çalışma söz konusu olduğunda, mükemmel çalışma alanını oluşturmakla sahip olduklarınızı uyarlamak arasında zorlu bir uzlaşma vardır. Tavandan tabana pencereleri olan açık plan bir ofis, bir meditasyon odası ve bir kaydırak, çoğumuz için pek gerçekçi değil. Bunun yerine, çalışma alanınızı evinize sığacak ve aynı zamanda üretkenliğinizi en üst düzeye çıkaracak şekilde tasarlamanın bir yolunu bulmanız gerekir.


Bu dengeleme hareketini biraz daha kolaylaştırmanın bazı yolları var. WFH kurulumunuz için doğru alanı seçmek, masanızı düzenlemek ve sağlığınıza öncelik verecek öğeleri dahil etmekle başlar.


İşte sıfırdan etkili bir ev ofisi inşa etmek için ihtiyacınız olan en önemli şeyler.


Doğru alanı seçin

Üretkenliği ön plana çıkaran bir ev ofisi kurmanın ilk adımı, doğru alanı seçmektir. Bazı insanlar için seçenekler sınırlı olabilir, sadece bir masayı sığdırabileceğiniz veya biraz sessizlik bulabileceğiniz her yerde olacaktır. Diğerleri için daha fazla seçeneğiniz olabilir.


Mümkünse, ruh halinizi iyileştirmeye ve üretkenliği artırmaya yardımcı olmak için bol miktarda doğal ışık alan pencereye yakın bir alan bulmaya çalışın. Ayrıca, iş ve ev hayatını birbirinden ayırmayı en kolay hale getirecek odayı seçin. İdeal olarak, her akşam eşyalarınızı temizlemeniz gerekmeyecek şekilde sabitlenmiş bir alan olacaktır.


Çalışma alanınız için bir fikir edinmeye ve bu atmosferi etkilemek için uyarlayabileceğiniz şeyleri tanımlamaya çalışın. Işığı ayarlamanız, arka plan müziği çalmanız veya dikkat dağıtıcı unsurları kaldırmanız gerekebilir. Ev ofisiniz sadece mutfak masanız olsa bile, çalışma alanınızı çalışmaya daha uygun hale getirmek için bunları özelleştirmenin tüm yolları.


Gerçekten ihtiyacınız olan sarf malzemelerine öncelik verin

Ev ofisinizi ilk kez kurarken, işinizi etkili bir şekilde yapmak için gerçekten neye ihtiyacınız olduğunu kendinize sorun. Bu, satın aldığınız ürüne öncelik vermenize yardımcı olabilir ve hemen çalışmaya başlamanıza yardımcı olur. Çoğumuz için bu bir masa veya düz bir yüzey, rahat bir sandalye, internet erişimi, bir dizüstü bilgisayar veya bilgisayar ve bir elektrik prizidir. Gerisi daha sonra gelebilir.


Dar bir bütçe üzerinde çalışıyorsanız bu özellikle önemlidir. Gerçekten bir mini buzdolabına ihtiyacınız var mı yoksa mutfaktaki buzdolabını kullanabilir misiniz? Asla okuyamayacağın tüm o üretkenlik kitapları olmadan yapabilir misin? Monogramlanmış stres topu ne olacak?


Temel unsurlara odaklanarak, çalışma alanınızı derli toplu tutmanıza ve mümkün olan en kısa sürede çalışmaya devam etmenize yardımcı olabilirsiniz. Geniş alana sahip, temiz ve düzenli bir masanızın olması da daha iyi odaklanmanıza yardımcı olabilir.


Tüm gerekli öğelere sahip olduğunuzda, ilerledikçe ekstralar ekleyebilirsiniz. Çoğu insan, örneğin bir not defteri ve kalemin yanı sıra göz yorgunluğunu azaltmak için bir masa lambasından faydalanacaktır. Bir yazıcıya ve öğütücüye veya belki bir beyaz tahtaya ihtiyacınız olabilir.


Eklenecek son şey, alanın size ait olduğunu hissetmenize yardımcı olan kişisel eşyalardır. Bazı insanlar, odaklanmaya yardımcı olmak için masalarının üzerinde fotoğraflar, motivasyonel alıntılar veya nesneler bulundurmaktan faydalanır. Yerleşmiş ve çalışmaya hazır hissetmenize yardımcı olması için ihtiyacınız olan şeyleri ekleyin.

Üretkenlik araçları ekleyin

Üretkenlik araçları, ev ofis ortamında da yararlı olabilir. Tam olarak ihtiyacınız olan şey işinize bağlı olacaktır, ancak birçok kişi bir takvime, iş arkadaşlarıyla iletişim kurmak için bir mesajlaşma platformuna ve bir çift kulaklığa sahip olmaktan faydalanır. zaman yönetimi. Bu, kağıt üzerinde fiziksel bir yapılacaklar listesi veya dijital bir liste olabilir. Hedefler ve görev listeleri oluşturmak için çok çeşitli uygulamalar mevcuttur. Düzenli molalar vermenizi ve gününüze yapı kazandırmanızı hatırlatacak bir saat veya zamanlayıcı olması da yardımcı olabilir.


Refahınızı artırmanın yollarını düşünün

Evden çalışırken üretkenliğinizi en üst düzeye çıkarmak için, sağlığınızı da hesaba katmak önemlidir. Bir ev ofisi inşa ederken, ruh halinizi artırmanıza ve stresi yönetmenize yardımcı olacak tasarım öğeleri hakkında düşünün.


Araştırmalar, yeşil tasarımın çalışan memnuniyeti ve sağlığı açısından büyük bir fark yaratabileceğini göstermiştir. Doğal malzemeler, bitkiler ve su gibi biyofilik tasarım öğeleri aslında stresi ve endişeyi azaltabilir, böylece ev ofis kurulumunuza eklenmeye değerdir.


Bitkiler, yeşil tasarımı ev ofisinize dahil etmenin belki de en kolay yoludur. Sadece bir bitkiye bakmanın tansiyonu düşürdüğü, stres ve endişe duygularını en aza indirdiği gösterilmiştir. Ev ofis tasarımınıza bambu, ahşap ve taş gibi doğal malzemeleri de dahil etmeyi tercih edebilirsiniz.


Renklerin ruh halinizi de etkileyebileceğini unutmayın. Mavi iç mekanların rahatlamayı ve sakinliği artırırken aynı zamanda mantığı, mantığı ve entelektüelliği teşvik ettiği görülmüştür. Nötr tonlar da rahatlatıcı olabilir.


Ev ofisinizi bir sonraki seviyeye taşımak istiyorsanız, tasarım planlarınıza kokuları bile dahil edebilirsiniz. Araştırmalar, kokunun üretkenliği büyük ölçüde artırabildiğini göstermiştir. 2020'de yapılan bir araştırma, nanenin katılımcıların uyanıklığını ve hafızasını artırdığını ortaya koydu. Bu etkiyi evde elde etmek için bir difüzör, kokulu bir mum satın almayı veya basit bir oda spreyi yapmayı düşünün.


Bir mola alanı oluşturun

Normal bir ofis ortamında, tam bir iş günü boyunca masanızda olma olasılığınız düşüktür. Tipik bir günde, bir şeyler içmek için kalkıp iş arkadaşlarınızla sohbet eder, belki öğle yemeği yersiniz. Bu aktiviteler, ne kadar küçük olursa olsun, hepsi kalkmanıza ve hareket etmenize yardımcı olur.


Evden çalışırken, bu tür düzenli mola rutinini sürdürmek çok daha zordur. Kendinizi ara vermeye zorlamalısınız. Bu sadece üretkenliğiniz için değil aynı zamanda fiziksel sağlığınız için de önemlidir.


Sizi masanızdan kaldırıp uzaklaştıran belirli bir mola alanına sahip olmak gerçekten önemlidir. Bu sizin mutfağınız veya dairenize giden adımlar olabilir.


Biraz temiz hava almak için mola vermek gerçekten iyi bir fikirdir, ancak nerede olursa olsun, çalıştığınız yerden farklı bir yerde olduğundan emin olun.


En iyi ipucu: Yatağınızı mola alanınız yapmayın. Uyku kesintilerini ve uyku problemlerini önlemek için yatağınızı işinizden ayrı tutun.


Mükemmel bir ev ofisi tasarlamak

Herkesin ideal ev ofis kurulumu farklı olacaktır. Çalışma alanınızı işinize yarayacak şekilde ayarlamak biraz zaman alabilir ve nadiren her duruma uyan tek bir çözüm vardır. İşin püf noktası sakin, odaklanmış ve pozitif hissetmenize yardımcı olacak bir alan bulmaktır.


Covid-19'un bir sonucu olarak, çoğumuz öngörülebilir gelecek için evden çalışacağız. Bu, rahat ve kullanışlı bir çalışma alanı oluşturmanın gerçekten önemli olduğu anlamına gelir. Uzun süredir bu işin içindeyiz, bu nedenle ev ofisinizi doğru bir şekilde almak için şimdi biraz zaman harcamaya değer.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page