top of page
Ara

Uzun kuyruklu (Long tail) anahtar kelimeler nedir ve nasıl bulunur?

SEO'da en iyi uygulama, daha yüksek arama hacmi ile popüler anahtar kelimeleri hedeflemektir

Uzun kuyruklu (Long tail) anahtar kelimeler nedir ve nasıl bulunur?

Aslında, daha büyük bir hacim, daha fazla gösterim ve daha fazla ziyaretçinin sitenize girmesi ve umarız bir satın alma işlemi yapması veya bir sorgu e-postası göndermesi anlamına gelebilir. Ancak hiç durup geniş bir anahtar kelime kullanırken gerçekte ne tür trafik çektiğinizi düşünüyor musunuz? Amaç, çoğu zaman belirsizdir ve arama yapanların sonuçlar sayfasına geri dönmesine ve bir sonraki seçeneğe geçmesine neden olur. Bu, sıralamanıza zarar verebilir. Yüksek hacimli anahtar kelimeler için rekabet çok büyüktür ve sonuçlar sayfası genellikle köklü marka isimleriyle doludur. Oyunda yeni olan bir işletme için pek kullanışlı değil.


Bu nedenle, uzun kuyruklu anahtar kelimeler dediğimiz şeyi hedeflemeye ve SEO stratejinize uygulamaya başlamak için iyi bir çağrı olabilir. Rekabetin son derece düşük olmasına ek olarak, bir blog gönderisinde ve web siteniz için içerik fikirlerinde altın vurmanızı sağlarlar. Bu çok özel anahtar kelime terimleri ve kelime öbekleri, sayfalarınıza daha fazla trafik ve ayrıca daha kaliteli trafik çekmenize yardımcı olacaktır. Bu, sonuçta sitenizin dönüşüm oranını önemli ölçüde artıracaktır.


Öyleyse, tam olarak uzun anahtar kelimelerin ne olduğunu, onları nasıl bulacağınızı ve hedeflenen web sitesi trafiğini artırmanıza neden yardımcı olabileceklerini keşfedelim.


Uzun kuyruklu anahtar kelimeler nedir?

Uzun kuyruklu anahtar kelimeler aslında daha uzun ve daha açıklayıcı anahtar kelimelerdir. Üç kelimeden itibaren herhangi bir şey uzun kuyruklu bir anahtar kelime olarak kabul edilebilir. Ancak, "uzun kuyruk" başlığı aslında ifadenin daha uzun olmasından kaynaklanmıyor. Aşağıdaki grafik, kavramı açıklamaya yardımcı olabilir.

Uzun kuyruklu (Long tail) anahtar kelimeler nedir ve nasıl bulunur?

Grafik, var olan tüm anahtar kelimeleri temsil eder. Gördüğünüz gibi, tek kelimelik anahtar kelime öbeklerinin miktarı çok azdır ve yüksek arama hacimleri nedeniyle oldukça rekabetçidir. Grafiğin sağ tarafına bakıldığında, bunlar daha açıklayıcı ifadeleri temsil eder. Uzun kuyruklu anahtar kelimelerin tüm web aramalarının %70'ini oluşturduğu bilinmektedir. Bu, çok daha az rekabetçi olan çok daha fazla sayıda anahtar kelime belirleyebileceğiniz anlamına gelir. Dolayısıyla, sayfalarınızın görülme şansı daha düşük olsa da (aylık aramaların daha düşük olması nedeniyle), sorgunun özel yapısı nedeniyle bir ziyaretçinin dönüşüm olasılığı çok yüksektir.


Örneğin, "pizza" gibi tek kelimelik bir kelime öbeği giren biri, muhtemelen pizzanın tanımı ve geçmişinden Pizza Hut gibi büyük markalara kadar, aralarından seçim yapabileceği bir dizi sonuç alacaktır. Ancak, gece geç saatte pizza isteyen ve "İstanbul'da gece yarısından sonra vegan pizza teslimatı" anahtar kelimesini giren biri, o anda tam olarak ne istediğini bilir. Bu nedenle, ortaya çıkan sonuçların çok spesifik olma olasılığı daha yüksektir ve arama yapan kişinin bu sonuca tıklaması ve lezzetli bir peynirsiz turta sipariş etme olasılığı çok daha yüksektir.


Uzun kuyruklu anahtar kelimelere odaklanmak için 6 neden


Düşük rekabet

Sayfaları için anahtar kelime araştıran çoğu insan büyük (hacimli) balığı yakalamaya çalışır, genel olarak bu, arama sonuçlarından daha fazla gösterim almanın en iyi yoludur. Tecrübeli bir alan adına sahip köklü bir markaysanız, bu sizin için bir seçenek olabilir. Ancak yeni bir siteye sahip küçük bir işletme sahibi olarak, bu zorluğun üstesinden gelmek biraz daha zor olabilir. Özünde, SEO, insanların sürekli olarak birbirleriyle rekabet ettiği büyük bir "Atışlar ve Merdivenler" oyunu gibidir. Ancak, daha az oyuncu dahil olduğunda oyun değişir. Uzun kuyruklu anahtar kelimelerin aylık aramaları daha düşük olduğundan (bazen bu 0 bile olabilir), sıralanmaları çok daha kolaydır. İşte tam da bu yüzden, ciddiye alınabilecek harika bir keşif.


Daha iyi dönüşüm oranı

Bir KOBİ veya servis sağlayıcı olarak, her dönüşümün önemli olduğunu bilirsiniz. Web siteniz geniş bir anahtar kelime yazarak her gün arama sonuçlarından 100 kişi çekiyor. Bu 100 kişiden yaklaşık üçü bir ürün satın alıyor veya bir sorgulama e-postası gönderiyor (web sitenizin hedefine bağlı olarak). O zaman konuşma oranınız% 3 olacaktır. Senaryo 2: Çok özel bir cümle yazarak yaklaşık 20 kişi sayfanızı bulur. Bu 20 kişiden üçü ödeme yapan müşterilere dönüşüyor. Aynen böyle, dönüşüm oranınız% 15 olur. İşte bu, işletmeniz üzerinde büyük bir etki. Aslında, sitenizin amaçladığı eylemi ne kadar çok kişi gerçekleştirirse, Google o kadar çok fark eder ve sitenize bir SEO desteği verir! Uzun kuyruklu anahtar kelimelerin bu kadar değerli olmasının bir başka nedeni.


Daha iyi tıklama oranı

İnsanlar gerçekten sitenize gelmeden önce, sitenizi arama sonuçlarında bulmaları ve tıklamaları gerekir. TO veya tıklama oranı, sitenizin bir arama yapan kişinin sorgusuyla eşleşip eşleşmediğini söylemek için Google için başka bir güçlü sinyaldir. Google'ın arama davranışını daha iyi anlamasını sağlayan bir mekanizma olan Rank Brain sayesinde, insanların sonucunuzla etkileşim kurma şekli sıralamanızı doğrudan etkiler. Bir arama yapan kişi bir sonuca tıklarsa ve saniyeler sonra sonuçlar sayfasına tıklarsa, bu kelimenin tam anlamıyla sayfanızı aşağı itebilir ve rekabetinizin artması için yer açar. Daha spesifik olarak, insanlar meta verileriniz (SEO başlığınız ve açıklamanız) sayesinde çok özel bir konuyu ele aldığınızı anlarsa, onu tıklama olasılıkları doğal olarak artacaktır. İçeriğinizde ve meta verilerinizde daha spesifik ve kesin anahtar kelimeler kullanmak, daha kesin bir amacı hedeflemenize ve böylece daha fazla arama yapanın sonucunuzu tıklamasına olanak sağlayabilir.


Daha kişiselleştirilmiş aramalar

Günümüzde ve çağda, insanlar arama motorlarına ve bunların nasıl çalıştığına oldukça aşinadır. Örneğin, Google "web sitesini" kullanıyorsanız, muhtemelen aradığınızı bulamayacağınızı biliyorsunuz. Ancak bundan da öte, insanlar kişiselleştirilmiş çevrimiçi deneyimlere alıştılar: sizin, Netflix'in önerdiği dizilerden, kişiselleştirilmiş e-posta pazarlama stratejilerine kadar - insanlar özel yapım bir şeyler almayı bekliyorlar. Ve arayış da farklı değil. Yeni yükselen bir eğilim, insanların arama motorlarına kişisel danışmanlar gibi davranarak, ihtiyaçlarına göre özel olarak tasarlanmış yanıtlar aramasıdır. Dolayısıyla, artık sadece anonim olarak bilgi arayan biri yerine, aramalardaki "ben" ve "ben" gibi kelimelerin artışı %60'ın üzerinde arttı.


Örneğin, “benim için ne tür bir köpek doğru” veya “öğle yemeğinde ne yemeliyim” gibi aynı formattaki sorgular her zamankinden daha fazla ilgi kazanıyor. Daha fazla kişiselleştirmeyle birlikte, anahtar kelime uzunluğunda kayda değer bir artış geliyor. Arama yapan kişiler, almak için çok fazla çaba harcamadan yanıtları olabildiğince hızlı isterler. Bu nedenle, yalnızca sorgularını uzatarak, en iyi ve en alakalı yanıtı bulacaklarını bilirler. Bu bebeklere odaklanmanız için daha fazla neden.


Sesli arama sorgularının yanıtı

Sesle etkinleşen cihazların artmasıyla birlikte, insanların web'de arama yapma biçiminde önemli bir değişiklik oldu. Artık arama sonuçlarından yanıtlar almak için gerçekten kelimeleri yazmak zorunda değilsiniz. Hayır efendim. Sesli arama, araba sürerken, yemek pişirirken veya telefonunuzu elinize alamayacak kadar tembel olduğunuzda bir soruyu yüksek sesle sormanıza ve yanıtın size yüksek sesle okunmasına olanak tanır. Çoğu zaman yazdığımızdan daha hızlı konuştuğumuzdan, sesli aramalar genellikle daha uzun ve daha kesindir. Bununla nereye gittiğimizi görüyor musun? Şimdi satın almalısın. SEO stratejinizde uzun kuyruklu anahtar kelimeleri benimsemek, bu popüler sesli sorguların üstesinden gelmenize yardımcı olacaktır.


Biri bir bolluğa eşittir

Uzun kuyruklu anahtar kelimelerin bir başka eğlenceli özelliği, bir arama teriminin birçok varyasyonunun olmasıdır: "uzun kuyruklu anahtar kelimeleri nasıl bulurum" veya "uzun kuyruklu anahtar kelimeleri nasıl bulurum", " uzun kuyruklu anahtar kelimeler bulabilir miyim ”ve liste uzayıp gider. Google şimdiye kadar konuyla ilgili alaka düzeyini oldukça iyi anlayabiliyor, bu nedenle esasen bunlardan yalnızca birini hedefleyerek otomatik olarak diğerlerini hedefliyorsunuz.


Uzun kuyruklu anahtar kelimeleri bulmanın 6 kolay yolu

Artık hayatımızda neden uzun kuyruklu anahtar kelimelere ihtiyacımız olduğunu anladığımıza göre, bu cevherleri bulmanın bazı yollarına bakalım:


Google "ile ilgili aramalar"

Şu bir gerçek: Google tüm yanıtlara sahip. Uzun kuyruklu anahtar kelimelerin nasıl bulunacağı gibi çok açık olmayan sorular için bile. Bunu nasıl yapacağınız aşağıda açıklanmıştır: Google'a iki ila üç kelime civarında bir anahtar kelime girin ve "Şununla ilgili aramalar" adlı bir bölüm göreceğiniz sonuçlar sayfasının en altına gidin. Bunlar, büyük olasılıkla insanların aradığı sorgulardır, ancak Google'ın bunları gösterecek harika içeriği yoktur. İşte tam olarak burada devreye giriyorsunuz. Görünen anahtar kelimeleri alıp bir makale, video veya konuyla ilgili aklınıza gelebilecek başka bir içerik geliştirmeye çalışabilirsiniz.


Google otomatik tamamlama

Esasen, bir kelimeyi yazmaya başladığınızda, Google, aramanıza bağlı olarak size otomatik olarak bazı uzun kuyruklu öneriler verecektir. Ve farkına bile varmadan, içerik açısından size güzel bir ipucu sağladığını görmeniz de fayda var. Çok sayıda uzun kuyruklu anahtar kelime önerileri parmaklarınızın ucunda.


Google Arama Konsolu

Google Arama Konsolu, Google tarafından web sitesi sahipleri için bir komuta merkezi gibi ücretsiz bir araçtır. Araçta, web sitenizi optimize etmenize yardımcı olabilecek birçok farklı özelliğe erişebilirsiniz. Ancak, aradığımız şey "Arama Trafiği" bölümünde gerçekleşir. Arama Analizi ’ne gidin. Burada, sitenizde hangi anahtar kelimelerin tıklamanızı sağladığını görebilirsiniz. Listede, kullanabileceğiniz bazı uzun kuyruk seçeneklerini bile görebilirsiniz.


Hesap verebilir olun

Bu, insanların belirli bir konu hakkında ne sorduğunu keşfetmek için kullanışlı bir araçtır. Aklınıza gelen herhangi bir konuyu açarsınız ve araç size konuyla ilgili çok sayıda soru ve kelime öbeği listesi verir. Liste, insanların gerçekten aradığı, gerçekten iyi uzun kuyruklu anahtar kelimeler bulmak için bir ilham kaynağı olabilir.


Anahtar kelimeler her yerde

Bu kullanışlı küçük Chrome uzantısı, onu, anahtar kelime arama hacimlerinin kelimenin tam anlamıyla her yerde görünmesini sağlayacak. Genellikle daha büyük anahtar kelime hacimlerini bulmak için kullanılır, şimdi tersine çalışmanın ve daha küçük hacimli anahtar kelimeleri bulmanın tam zamanı. Yukarıda bahsedilen diğer araçlarla birlikte kullanılan bu araç, bu değerli düşük hacimli anahtar kelimeleri bulmanıza yardımcı olabilir.


Ubersuggest

Ubersuggest, Google Anahtar Kelime Planlayıcı'daki bilgilerin yanı sıra Google'ın çeşitli kelimeler ile ilgili aramalarını bir araya getiren başka bir harika anahtar kelime aracıdır.


Uzun kuyruklu anahtar kelimeler nasıl kullanılır?

Demek hedeflemek istediğiniz bazı uzun kuyruklu kelimeler buldunuz. Şimdi, onlarla ne yapacaksınız? Buradaki fikir, web siteniz için sorguya cevap olacak içerik oluşturmaktır. Ve bu cevap, aşağıda size göstereceğimiz çeşitli şekillerde olabilir. Yapılabilecek tüm bu tür sayfalar için, içeriğin uzun kuyruklu anahtar kelime için optimize edildiğinden emin olmak için hatırlanması gereken bazı önemli şeyler vardır. Anahtar kelimeyi aşağıdakiler gibi birkaç stratejik yere yerleştirmek önemlidir:


— SEO başlığı: Bu, 60 karakterle sınırlı olduğunuz için tüm SEO başlığını alabilir. Ancak biraz alanınız varsa, onu daha da tıklanabilir hale getirmek için sıfatlar ekleyebilirsiniz. Örneğin, Web Sitenizi Ücretsiz Olarak Tanıtmanın 10 Etkili Yolu


— SEO açıklaması: Uzun kuyruklu anahtar kelimenizi buraya da ekleyerek, insanların sayfanızın tam olarak ne hakkında olduğunu bildiklerinden emin olun.


— URL: Uzun kuyruklu anahtar kelimenin özü URL'nizde görünmelidir.


— İç metin: Uzun kuyruklu anahtar kelimeniz metninizin ilk paragrafında görünmeli ve bunun varyasyonları içeriğinizde en az iki veya üç kez görünmelidir.


Şimdi bu kontrol listesini gözden geçirdiğimize göre, web sitenize değer katacak bu uzun kuyruklu anahtar kelimelerle ne tür içerikler oluşturulabileceğini görelim.

Blog

Bir blog başlatmak, uzun kuyruklu anahtar kelimeleri kendi yararınıza kullanmanın en doğal yoludur ve bu ayrıntılı terimlerin ve ifadelerin çoğunun evi haline gelecektir. Beşiktaş'ta bir güzellik salonunuz olduğunu varsayalım. Blogunuz bir dizi konu içerebilir: kullanılacak en iyi ürünlerden saç modeli eğitimlerine ve daha fazlasına kadar. Aklınıza gelebilecek tüm geniş konuları not ederek başlayın. Bir güzellik salonu için bunlar saç stilleri, makyaj eğitimleri, yüz temizliği vb. olabilir. Daha sonra, çeşitli fikirler bulmak için yukarıdaki yöntemleri kullanın. Şimdi yaratıcı yazma özlerinizin akmasına izin vermenin zamanı geldi.


SSS sayfaları ve ürün kılavuzları

Herkes ürününüzü veya hizmetinizi nasıl kullanacağını tam olarak bilmeyecektir. Ve belki de bu önemli tavsiyeyi internette arıyorlardır. Google Arama Konsolu, bu kullanışlı bilgilerde size izin verebilir ve ürününüzle ilgili tüm soruları bulabilir. Muhtemelen, ana sayfanıza iniyorlar. Durum böyleyse, o ürün veya hizmet hakkında en derinlemesine bilgi alamıyor olabilirler. Bununla başa çıkmanın harika bir yolu, bir SSS sayfası veya bir ürün kılavuzu sayesindedir.


Örneğin, pilates stüdyosu işletiyorsunuz ve yaşlılar veya hamile kadınlar için özel dersler veriyorsunuz. İnternetteki insanlar şunu soruyor olabilir: "65 yaşından sonra pilates yapabilir miyim?" veya "hamile iseniz pilates güvenli midir?" Tüm bu sorular, bu konularla ilgilenen düzgün bir SSS sayfasına çevrilebilir.


Veya belki de insanların çevrimiçi olarak sorduğu bir kurulum süreciyle birlikte gelen belirli bir ürünü satıyorsunuz. Özel bir ürün kılavuzu oluşturmak, kullanıcılara tam olarak ihtiyaç duydukları bilgileri tam o anda ve orada sağlayacaktır.


Özel açılış sayfaları

Pizza örneğimize geri dönecek olursak, Google Arama Konsolunu kontrol ederek pek çok kişinin web sitenize "gece yarısından sonra vegan pizza teslimi" arayarak geldiğini keşfetmiş olabilirsiniz. Bu sorguyu alabilir ve belki de bazı karbonhidratlara ihtiyaç duyan gece aç insanlar için özel bir teklif oluşturabilirsiniz, bu arada bu uzun anahtar kelimeleri hedefleyebilirsiniz, örneğin, "gece yarısından sonra sipariş verirseniz %50 indirim" fikri fena bir seçenek olmayabilir.


Tüm bu web sitesi sayfaları için SEO meta verilerinizi kullandığınız sistemin kontrol panelinden özelleştirebileceksiniz. Bu, içeriğinizin hem arama motorlarında hem de sosyal kanallarda nasıl görüneceğini özelleştirmek anlamına gelir. Ve bu gelişmiş ve sezgisel SEO araçları sayesinde bunların hepsi mümkün.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page