top of page
Ara

Uzaktan çalışmaktan sıkılan teknoloji çalışanları yeni iş arayışında

Teknoloji uzmanlarının nabzı, işyeri ilişkileri üzerindeki baskıyı ve uzaktan çalışmaya yönelik değişen duyguları vurguluyor

Uzaktan çalışmaktan sıkılan teknoloji çalışanları yeni iş arıyor

Uzaktan çalışma, teknoloji uzmanları ve meslektaşları arasındaki ilişkilere zarar veriyor. Dice iş platformu tarafından 1.000'den fazla teknoloji çalışanı üzerinde yapılan bir anket, çalışanlar ve iş arkadaşları arasındaki ilişkilerin geçen yıl boyunca kötüleştiğini buldu.


Ankete göre, 2020'nin ikinci çeyreğinde çalışanların yüzde 51'i meslektaşlarıyla çalışma ilişkileri geliştirmeyi ve sürdürmeyi %40'tan daha zor bulurken, 2020'nin %22'sine kıyasla yüzde 34'ü yöneticileriyle etkili ilişkiler sürdürmekte zorlanıyor.


Dice'ın 2021 Teknoloji Uzmanı Duyarlılık Raporu ayrıca, 2021'in ikinci çeyreğinde uzaktan çalışma konusundaki duyguların 2020'nin sonundan bu yana değiştiğini ve işçiler tarafından daha yüksek stres oranlarının rapor edildiğini buldu. Haftanın beş günü uzaktan çalışmaya devam etmek isteyen işçi sayısında "önemli" bir düşüş.


Genel olarak, teknoloji çalışanlarının yüzde 36'sı, 2020'nin 4. çeyreğindeki yüzde 32'den 2021'in ikinci çeyreğinde tükendiklerini söyledi. Araştırmacılar, farklı iş yüklerini potansiyel olarak işaret ederken, genç çalışanların yaşlı meslektaşlarına göre tükenmişlik yaşama olasılığı daha yüksek faktör: 55 yaş ve üstü katılımcıların yüzde 35'i pandemi sırasında iş yüklerinde bir artış bildirdi, bu oran 18 ile 34 yaş arasındakilerin yaklaşık yarısı (yüzde 47).


Belki de sonuç olarak, tamamen uzak olma arzusu 2020'nin dördüncü çeyreğindeki yüzde 41'den 2021'in ikinci çeyreğinde üçte birin altına (yüzde 29) düştü. Dice, hem ev hem de ofis günlerini birleştiren 'karma' bir çalışma modelini tercih eden daha fazla katılımcı buldu. Hem tamamen uzak hem de hibrit yaklaşımlar için yüzde 59'a kıyasla, yalnızca yüzde 17'si ofiste tam zamanlı çalışmayı son derece veya çok arzu edilir bulduklarını söyledi. Dice, bu esnekliği sunmanın, yetenekli teknoloji profesyonelleri arasındaki rekabet kızışırken yetenekleri elde tutmanın anahtarı olabileceğini buldu.


Ankete katılanların yüzde 75'i kariyerlerinden memnun olduklarını söylerken, araştırmacılar, dünya COVID-19 pandemisinden çıktıkça daha fazla teknoloji çalışanının işverenlerini değiştirmeye istekli olduğunu buldu.


Çalışanların yaklaşık yarısı (yüzde 48), 2020'nin dördüncü çeyreğindeki yüzde 40'tan 2021'de yeni bir iş bulmanın muhtemel olduğunu ve geçen yıl bu sefer %32'den önemli bir artış olduğunu söyledi.


Mevcut rollerindeki çalışanlar için kariyer kaygıları arasında işten çıkarma endişeleri (yüzde 19), ardından “terfi alamama” (yüzde 10) ve uzaktan çalışma ayrıcalıklarının iptal edilmesi (yüzde 9) yer aldı.


Dijital becerilerin yüksek talep görmesiyle, teknoloji çalışanları yeni ve daha iyi rolleri güvence altına alma yeteneklerinden eminler; Dice'ın yakın tarihli bir Harris Anketi anketine atıfta bulunarak, ABD çalışanlarının yüzde 44'ünün bu yıl işlerini değiştirmek için planlar hazırladığını ortaya koydu.


Dice, bunun "ekonomik bir toparlanmada geniş tabanlı bir iyimserliği ve muhtemelen iş gücü genelinde daha derin bir genel memnuniyetsizliği yansıttığını" belirterek, kuruluşların "iş gücünüzün yarısının arayış içinde olduğu gerçeğini kabul etmeleri gerektiğini" de sözlerine ekledi. daha iyi bir fırsat."


Dice CEO'su Art Zeile, çalışanlarının esnek çalışma isteklerini benimseyen şirketlerin yalnızca yüksek vasıflı teknoloji çalışanları işe alma şansının daha yüksek olduğunu değil, aynı zamanda mevcut çalışanlara tutunmada daha başarılı olduklarını söyledi. Zeile, "Üst düzey yetenekleri çekmeyi ve elde tutmayı başaran şirketler, teknoloji uzmanlarına esneklik ve çalışma ortamları üzerinde kontrol sağlayan çevik bir yaklaşım oluşturmak için zaman ayıranlar olacaktır." Dedi.


Yine de Dice'ın raporu, şirket patronlarının hala planları nasıl eyleme geçireceklerini bulmaya çalıştıkları bu yeni çalışma modelinin doğuşunu da yansıtıyordu. Raporda, "Ekip liderleri ve yöneticiler için ofisin geleceği, uzak, hibrit ve ofis içi çalışanların son derece özelleştirilmiş bir karışımını içerebilir ve bu da verimli bir şekilde yönetmek için çok fazla öngörü ve planlama gerektirecektir.


"Tek bir çözümün çalışanların isteklerinin tümüne, hatta çoğuna uyması pek olası değildir... Kalıcı bir uzaktan çalışma politikası uygulamayı seçen yöneticilerin, bunun nasıl çalışacağını açıkça belirten etkili bir iletişim planı hazırlamaları gerekecektir."

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page