top of page
Ara

Uzaktan çalışma döneminde şirket kültürünü nasıl muhafaza edebilirsiniz?

Güncelleme tarihi: 27 Şub 2021

Organizasyon liderlerinin organizasyon kültürünün hayatta kalmasını sağlamaları gerekir

Çalışanlarınız evden çalışırken şirket kültürünü nasıl muhafaza edebilirsiniz?

"Şirket kültürü" nün tanımlanması zordur. Genellikle, açıkça ifade edilmek ve yukarıdan aşağıya planlanmak yerine, yalnızca dolaylı olarak anlaşılır ve organik olarak gelişir. Şirketinizin kültürü, onun kişiliği haline gelir ve halkın onu nasıl algıladığının yanı sıra çalışanların, ortakların ve diğer sağlayıcıların halkla ve birbirleriyle nasıl etkileşimde bulunduğunda büyük bir etkiye sahiptir.


Günümüzde, sosyal mesafenin bu döneminde ofislerini kapalı tutmak zorunda kalan pek çok şirket ile evden çalışmak “yeni normal” haline geldi. Dijital belge organizasyonu uygulaması FYI'nin araştırması, insanlara koronavirüs krizi sırasında şirketlerin uzaktan çalışma deneyimini yükseltmeye nasıl yardımcı olabileceği sorulduğunda "gelişmiş kültür" ün en önemli yanıtlardan biri olduğunu buldu.


Öyleyse, etrafta toplanacak fiziksel su soğutucusu olmadığında kültürünün hayatta kalmasını nasıl sağlayabilirsiniz?


Birlikte çalıştığım yöneticilere, Covid-19 krizi vurulmadan önce bile bunun büyük bir zorluk olduğunu sık sık hatırlatmak isterim. Örneğin, birden fazla lokasyona sahip daha büyük şirketler, tutarlı bir şirket kültürünü sürdürmeyi her zaman zor bulmuşlardır. Şirketler, ekosistemlerini doğrudan kurumsal yapının dışındaki ortaklara, üçüncü taraf sağlayıcılara ve serbest çalışanlara genişlettikçe daha da zorlaştı.


Kurumsal kültür temel bir yol gösterici güçtür, ancak bir şirketin çalışanlarının, sağlayıcılarının ve serbest çalışanlarının çoğu ofise hiç adım atmadığında nasıl gelişir? Global Workplace Analytics tarafından sağlanan veriler, uzaktan çalışmanın Covid-19 karantinaları önce bile oldukça yaygın hale geldiğini ve 2005'ten bu yana yüzde 140 arttığını gösteriyor - ve sadece serbest meslek sahipleri ve geçici çalışanlar ile değil; Artık 4,3 milyon çalışan, zamanın en az yarısında evden çalışıyor.


Aynı zamanda, kendi hesabına çalışan nüfus yüzde 2,4, ev eksenli kendi hesabına çalışan nüfus yüzde 7,3 ve uzaktan çalışan nüfus yüzde 1,7 büyüdü.


Yüz yüze etkileşimlerin modası geçtiğinde şirket kültürü

Uzak bir ortamda işbirliği biraz ek çalışma gerektirir - ancak dağıtılmış bir ekip, yüz yüze çalışsalar da çalışmasalar da, diğer tüm ekipler gibidir. Yakın tarihli bir Harvard Business Review podcast'i, başarılı bir uzaktan çalışmanın üç ilkeye dayandığını belirtti: İletişim, koordinasyon ve kültür.


İletişim ve koordinasyon, herhangi bir sayıda sofistike gerçek zamanlı iletişim ve sosyal paylaşım araçlarıyla kolayca elde edilir, ancak kültür, gerçek bir güven ve katılım duygusu yaratan şeydir.


Kurumsal kültür, rahat koltuklarla samimi bir dinlenme odası oluşturmaktan ve Cuma günü bir kutu çörek getirmekten daha fazlasıdır - bunu geliştirmek, çalışanları bilinçli olarak meşgul etmek, onları eğitmek ve etkileşim, bilgi paylaşımı ve eğitim için mekanlar sağlamak anlamına gelir. Geleneksel olarak bu, tesis içi hizmetlerle veya özel tesis dışı etkinliklerle canlı olarak yapılır, ancak bir şirketin birden fazla ülkeye dağılmış binlerce uzak çalışanı ve ortağı olduğunda bu sorunlu hale gelir.


Bu olaylar hala sanal olarak gerçekleşebilir. Neyse ki, sanal toplantı platformları son derece etkileşimli, görsel olabilecekleri ve daha da önemlisi "orada olma" duygusunu etkili bir şekilde kopyalayabilecekleri noktaya kadar gelişti. Ve evet, "sanal mutlu saatlerinizi" renklendirmenin birçok yolu var.


Kültürünüz işe alımla başlar - ve özellikle uzaktan çalışanlar dahil olduğunda, etkileşimli video konferans oturumları, bu çalışanları en başından itibaren dahil etmek için oldukça etkili bir yöntem olabilir.


Başarının anahtarı, katılım düzeyindedir ve tek yönlü bir web semineri oturumu yerine, kültür, "Yakınlaştırma yorgunluğu" nun başlamasına neden olacak kadar sık ​​olmasa da, ekiplerin düzenli olarak toplanmasını sağlayarak geliştirilebilir ve sürdürülebilir. in. Canlı ve eşzamansız toplantılar arasında doğru dengeyi bulmak, insanlara işlerini bağımsız olarak yapabilmeleri için ihtiyaç duydukları bilgilere kolay erişim sağlamaya yatırım yapmak gibi, anahtardır.


Uzak şirket kültürü için en iyi uygulamalar

Deloitte tarafından 2017 yılında yapılan bir araştırma, ankete katılanların yüzde 80'inin kültürü ve katılımı en önemli öncelikler olarak gördüğünü belirtti. Deloitte raporu, geleneksel öğrenme yönetimi sistemlerinin hızla etkileşim ve katılım ihtiyacını daha iyi karşılayan yeni araçlarla değiştirildiğini belirtti.


Bu kültürü geliştirmedeki en iyi uygulamalar, yöneticileri eğitim, iletişim ve işbirliğinden sorumlu tutmayı ve bunu dijital olarak bilgili çalışanların beklentileriyle tutarlı bir şekilde yapmak için gerekli araçlarla donatmayı içerir.


Daha da önemlisi, uzak bir ortamda tutarlılık ve sıklık daha da önemli hale gelir ve kurumsal mesajlaşmayı ve kültürü güçlendirmenin yanı sıra belirli eğitim bilgilerini vermek için düzenli olarak etkileşimli video toplantıları yapılmalıdır.


Ayrıca, video konferansın verimliliği nedeniyle mikro öğrenme çok daha mümkün hale gelir. Daha fazla koordinasyon gerektiren canlı eğitim seanslarının aksine, uzaktan eğitim fırsatları daha sık gerçekleştirilebilir ve aynı zamanda her bir farklı çalışan grubunun özel ihtiyaçlarını karşılamak için daha özel hale getirilebilir.


Son olarak, sonuçları ölçün - her oturumun bir sonucu olarak gerçekleşen sosyal etkileşimlere, yorumlara ve sosyal medya paylaşımına bakın; kullanıcı memnuniyetini ve katılımını ölçün ve katılımcılardan geri bildirim ve girdileri teşvik edin. Bunu yaparak, yalnızca "orada olmanın bir sonraki en iyi yanı" olmayan, birçok yönden orada olmaktan daha iyi olan sanal bir ortam yaratabileceksiniz.


Bir kolektif olarak uzaktan gelişen kültür

Birbirine bağlı şirket kültürünü sürdürmek, hepsi tek bir yerden çalışan nispeten küçük bir ekiple uğraşıyor olsanız bile bir zorluktur. Çok şubeli ekipler, uzaktan çalışmak üzere oluşturulmuş ekipler ve bir sağlık krizi sırasında aniden evden çalışmaya zorlanan ekipler bunu daha da zorlaştırıyor. Ancak doğru bakış açısı ve yaklaşımla, ekibiniz her zamanki gibi uyumlu ve yatırım yapabilir.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page