top of page
Ara

Uygulamanızı pazarlama için en iyi 5 platform

Güncelleme tarihi: 22 May 2021

Şubat 2020'de, yalnızca Google Play Store'a 93.000'den fazla yeni uygulama eklendi

Şubat 2020'de, yalnızca Google Play Store'a 93.000'den fazla yeni uygulama eklendi!


Büyüklüğü ile uygulama pazarında şiddetli rekabeti ortaya koymak için, 2019 boyunca dünya çapında 204 MİLYAR uygulama indirmesinin olduğu gerçeğine bakalım. Bu makalede, uygulamanızı daha iyi konumlandırmak ve görünürlüğünü artırmak için son derece etkili 5 pazarlama stratejisini tartışarak bir uygulamanın nasıl pazarlanacağını öğreneceğiz.


Ayrıca şunlara da değineceğiz:

  • Mobil uygulama pazarlamasındaki en yaygın zorluklar

  • 2020'de 5 çok yönlü uygulama pazarlama platformu

  • Erişiminizi daha da genişletecek ve uygulamanızın indirme mağazalarındaki başarısını artıracak çeşitli uygulama pazarlama bitirme stratejileri

Yaygın mobil uygulama pazarlama sorunları nelerdir ve bunların üstesinden nasıl gelinir?

Bir uygulamanın nasıl pazarlanacağına bakmadan ve uygulama pazarlaması için en iyi platformları incelemeden önce, uygulama pazarlamayla ilgili yeniden ortaya çıkan birkaç zorluğa kısaca değinelim ve çözümlerini değerlendirelim.

  • Bir mobil uygulama pazarlama stratejisine sahip olmamak: Uygulama pazarlamasını kendi başınıza ele almak, diğer iş faaliyetlerinizin önüne geçebilir. Zaman kısıtlamaları nedeniyle, birçok girişimci pazarlama stratejilerini tam olarak geliştirmeden yürütür - bu, kaçırılan fırsatlar ve aşırı harcamalarda büyük maliyetlere neden olabilir. Kurum içi pazarlamaya gitmenin veya bir uygulama pazarlama ajansına dış kaynak sağlamanın bütçenizi ve zamanınızı nasıl etkileyeceğini dikkate alarak işletmeniz bu zorluğun üstesinden gelebilir. Şirket içinde uzmanlık ve bunun için yeterli zaman yoksa, pazarlama hizmetlerini dış kaynak olarak kullanmak en iyisidir. Uygulama pazarlama stratejisi, uygulamanın kendisi tam olarak geliştirilmeden önce bile gerçekçi ve ölçülebilir hedefler belirlenerek geliştirilmelidir.

  • Kullanıcı katılımına ve elde tutmaya odaklanılmaması: Bir uygulama fikri bulmak, geliştirmek ve kullanıcıların onu indirmesini sağlamak bir şeydir, ancak bu kullanıcıları elde tutmak daha da zordur. Rekabet denizinde ve mobil cihazların sınırlı hafızalarında, kullanıcılar uygulama seçme ve saklama konusunda çok seçici olacak. Bununla başa çıkmanın yolları:

    • Uygulamayı sosyal kanallarla entegre etme: Kullanıcılara, uygulamanızdaki başarılarını, kreasyonlarını ve görüşlerini sosyal ağ sayfalarında paylaşma fırsatı verin.

    • Değer sağlamaya odaklanma: Uygulamanız ne olursa olsun - eğitim, sağlık, kondisyon takibi, eğlence veya yemek pişirme - şaşırtıcı içerik ve işlevler sağlamaya ve bolluk sağlamaya çalışın. Tam olarak aradıklarını sağlamak için kitlenizle düzenli olarak anket yapmaya çalışın.

    • Yeniden hedefleme: Kişiselleştirilmiş mesajlar ve reklamlar aracılığıyla uygulamanıza zaten bakan potansiyel kullanıcılarınızı yeniden hedefleyin. Yeniden hedefleme, dönüşüm oranlarını potansiyel olarak %150 artırabilir.

  • Büyük rekabet, uygulama keşfini zorlaştırıyor: Uygulama pazarının büyüklüğü, çok sayıda uygulamada yok olmamayı neredeyse imkansız hale getiriyor. İlk birkaç arama sonucu sayfasında keşfedilecek belirli anahtar kelimeler için yüksek sıralama zor bir başarıdır. Bunun çözümleri, uygulama mağazalarında daha iyi keşfedilebilirlik için optimize etmek, ücretli reklam taktikleri kullanmak, uygulama incelemeleri istemek ve etkileyicilere ulaşmaktır - bunların hepsini şimdi daha derinlemesine tartışacağız!

Bir uygulama nasıl pazarlanır: mobil uygulamanızı tanıtmanın en iyi 5 yolu

Uygulama mağazası optimizasyonundan etkileyicileri desteklemeye kadar bu uygulama pazarlama stratejileri, uygulamanızın görünürlüğünü ve toplam indirme sayısını kesinlikle artıracaktır.


1. Kapsamlı uygulama mağazası optimizasyonu gerçekleştirerek uygulamanızın görünürlüğünü en üst düzeye çıkarın

App Store Optimizasyonu (ASO), mobil uygulamalar içindir, Arama Motoru Optimizasyonu web siteleri için ne ise.


Uygulama pazarı aşırı doymuş durumda ve 2019 ile 2026 arasında %18,5 oranında büyüyeceği tahmin ediliyor.


ASO, uygulamanızın daha keşfedilebilir olmasına yardımcı olabilecek en etkili uygulama pazarlama stratejisidir ve App Store ve Google Play'de potansiyel kullanıcılara ulaşmanın etkili bir yoludur.


ASO'nun faydalarından bazıları şunlardır:

  • Geliştirilmiş görünürlük

  • Organik indirmelerde artış

  • Alakalı kullanıcılara erişim

  • Kullanıcı edinme maliyetlerini düşürmek

  • Gelir ve dönüşüm oranındaki artış

Aşağıdaki faktörler ASO'yu en çok etkiler ve mobil uygulama pazarlama en iyi uygulamalarının ayrılmaz bir parçasıdır:

  • Uygulama adı: Uygulamanın, kullanıcıların çoğunluğu tarafından görülebilmesi için mağazada konumlandırılması için benzersiz olması gerekir. İsme karar verdiğinizde, herhangi bir noktada onu değiştirme dürtüsüne direnin, çünkü bu, kullanıcıların görüş alanından çıkarak sorun yaratabilir.

  • Anahtar Kelimeler: "Anahtar kelime doldurma" olmadan, kullanıcıların indirecek uygulamaları aramak için yazacakları tüm alakalı anahtar kelimeleri ve anahtar kelime öbeklerini uygulama açıklamanıza ekleyin. Bu alanda başarılı olan rakipleri araştırarak bu alanda faydalı ipuçları elde edebilirsiniz.

  • Uygulama açıklaması: Uygulamanızın neyle ilgili olduğunu, işlevlerinin ne olduğunu çok açık bir şekilde ve herhangi bir belirsizlik olmadan açıklamalı ve uygulamanın benzer ürünler üzerindeki değerini belirtmelidir.

  • Ekran görüntüleri ve videolar: Uygulamanın düzenini, görsellerini ve kullanıcı arayüzünü ve aynı zamanda videosunu gösteren birkaç uygulama içi ekran görüntüsüne sahip olmak önemlidir; araştırmalar, ilk iki ekran görüntünüzün daha iyi bir sürümünün dönüşümleri %25 artırdığını göstermiştir.

  • Uygulama derecelendirmeleri ve kullanıcı yorumları: Bir uygulamanın puanı ne kadar yüksekse, dönüşüm oranları o kadar yüksek ve uygulama mağazalarının arama sonuçlarındaki konumu da o kadar yüksek olur. Uygulama içi mesajlaşma, harekete geçirme teknikleri ve anlık bildirimler, kullanıcıları yorum bırakmaya ve uygulamayı derecelendirmeye teşvik edebilirken, bir hata raporu sistemi veya bir iletişim formu uygulamak, olumsuz geri bildirim miktarını en aza indirebilir.

2. Sosyal medya reklamcılığı yoluyla daha yüksek getiriler için belirli kitleleri hedefleyin

Sosyal medya, bir mobil uygulama pazarlama stratejisi olarak kaçınılmazdır. Potansiyel kullanıcıları belirli ilgi alanlarına ve çeşitli demografik özelliklere göre hedeflemeye olanak tanır.


Hedef kitlenizi ve pazar araştırmasını doğru yaparsanız, sosyal medyada ne tür kullanıcıları hedefleyeceğiniz konusunda çok iyi bir fikre sahip olabilir ve reklam maliyetini en aza indirmek ve artırmak için reklamlarınızı gören ve tıklayan yalnızca onlar olduğundan emin olabilirsiniz. uygulama indirmeleri.


Sosyal medyayı uygulama pazarlama amacıyla kullanmanın iki yolu vardır:

  • Organik: Bu, Facebook ve Instagram sayfalarına veya bir YouTube kanalına sahip olarak sosyal medyada bulunmaktan gelir. Uygulama işiniz, sektörünüzdeki kişileri izleyerek ve kitlenizi hedefleyerek ve uygulamanızla ilgili anlamlı içerikler yayınlayarak ve konuşmayı teşvik ederek onlarla bağlantı kurarak organik erişim elde edebilir.

  • Ücretli: Organik sosyal medya çabalarını ücretli reklam kampanyalarıyla birleştirmek markanızın görünürlüğünü ve keşfedilebilirliğini artıracaktır. Özellikle Facebook ve Instagram, reklam yaparken harika bir kitle segmentasyon yeteneklerine sahiptir ve bu da daha fazla insanı uygulamanıza yönlendirecektir.

3. Resmi web sitesini uygulama pazarlamanız için açılış sayfası ve odak noktası olarak kullanın

Araştırmalar, tüketicilerin %75'inin bir şirketin web sitesine dayanarak güvenilirliğini değerlendirdiğini itiraf ettiğini gösteriyor.


Sosyal medya çağında, çoğu işletme yöneticisi, resmi web sitelerinin gereksiz ve eski olduğuna inanma hatasını yapar. Bu birçok nedenden dolayı yanlıştır.


İşletmeniz için bir web sitesine sahip olmak ve bu aynı zamanda uygulamanızın bir tanıtımı da olabilir - şu avantajları sağladığı için hala çok önemlidir:

  • Meşruiyet ve güvenilirlik: Uygulamanız için bir web sitesine sahip olmak, potansiyel kullanıcılarınıza bir güven mesajı ve uygulamaya yaptığınız yatırım düzeyini gönderir.

  • Sürekli çevrimiçi varlık: Bir web sitesi, kesintisiz açık bir mağaza gibidir. Müşterileriniz uygulamanızdaki önemli bilgileri her yerde, her zaman bulabilir.

  • Organik görünürlük ve diğer SEO avantajları: Arama motorları için iyi optimize edilmiş bir web sitesi ile, uygulamanız arama sonuçlarının en üstüne çıkabilir ve sağladığınız uygulama çözümlerini arayan bir kitle tarafından çok daha görünür hale gelebilir.

  • Azaltılmış reklam maliyetleri: Bir uygulama işletmesi için bir web sitesine sahip olmak, uygulamanızın sürekli olarak reklamının yapıldığı, kendinize ait güvenilir bir çevrimiçi noktaya sahip olduğunuz için ücretli reklamcılık maliyetini önemli ölçüde azaltır - ücretsiz.

Uygulamanız için bir lansman öncesi web sitesine sahip olmak, aynı zamanda iyi bir SEO uygulaması olan etki alanı otoritesi oluşturmak için mükemmeldir. Bir web sitesi, ideal olarak uygulama mağazasına ve sosyal platformlara yerleştirilerek yeniden kullanılabilen bir videoyla, uygulama için lansman öncesi bir açılış sayfası görevi görebilir.


Ziyaretçileri e-postalarını bırakmaya ikna eden bir harekete geçirici mesaj içeren bir web sitesi, uygulamanızın lansmanını, güncellemelerini, yeni özelliklerini ve gelen olumlu incelemeleri bilmelerini sağlamak için yararlı olabilir.


4. Halkla ilişkiler ve konuk blogları ile buzz (etkileşim) oluşturun

Basın bültenlerini ve konuk bloglarını kullanmak, uygulamanızın sürümünü pazarlamanın ve söz ve otoritenin bu konuda güvenilirliğini yaratmanın iki harika yoludur.


İlgili medya ve teknoloji blog yazarlarıyla röportajlar ve misafir bloglama gibi basın bültenleri bir kitle oluşturur. Mobil uygulamanızı pazarlamak söz konusu olduğunda, hedef kitlenizin nişiyle ilgili olanlar ve mobil cihazlarla ilgili bloglar gibi kitleleri bir uygulama indirme olasılığı yüksek olan çeşitli bloglar yayınlayabilirsiniz.


İşletmenizi ve uygulamanızı tanıtmak için konuk blog yazmayı kullanmamanız gerektiğinden, konuyu mobil uygulamanızdan bahsettiğiniz finale doğru yönlendirecek şekilde konuk blog gönderileri yazmanız önerilir.


Okuyucu bu noktaya kadar kontrol etmeye hazır olacaktır, bu nedenle web sitenizdeki, Google Play'deki, App Store'daki, iTunes'daki veya uygulamanızın bulunduğu başka bir satıcıdaki uygulama sayfalarına bağlantı verdiğinizden emin olun.


5. Keşfedilmemiş demografik bilgileri bulmak ve otorite oluşturmak için fikir önderleriyle işbirliği yapın

Araştırmalar, tüketicilerin %49'unun etkileyici önerilerine güvendiğini göstermiştir.


Bunu göz önünde bulundurarak, nişinizde teknoloji dünyasında ulaşabileceğiniz olası bağlantıları veya uygulamanızı incelemekle ilgilenebileceğiniz herhangi bir sektöre özgü etkileyiciyi düşünün. Uygulamanızı tanıtmanın güçlü bir yolu, yeni, keşfedilmemiş potansiyel kullanıcıların beklediği blogları ve sosyal medya kanalları aracılığıyla olabilir.


Ancak, yeni kullanıcıları gerçekten kazanacağınızdan ve koruyacağınızdan emin olmak için bu etkileyicilerin uygulamanızın hedef kitlesiyle uyumlu olması önemlidir. Ayrıca, onlara yaptığınız satış konuşmanız profesyonel ve öz olmalı ve basın kitinize ve uygulama açılış sayfalarınıza bir bağlantı içermeli, böylece uygulamanız hakkında bir makale veya gönderi yazmak için ihtiyaç duyacakları tüm bilgilere erişebilirler.


2020'de daha fazla indirme elde etmek için 5 mobil uygulama pazarlama platformu

Aşağıdaki çevrimiçi platformlar, uygulama pazarlaması ve uygulamanızın performansını takip etmek için birçok işlevsellik içerir. Hepsi herhangi bir niş ve boyuttaki uygulamalar için uygundur.


1. Betalist günlük bültenlerle uygulama pazarlama stratejinizi geliştiriyor

Betalist, köklü bir rekabet denizinde fark edilmek isteyen yeni başlayanlar ve küçük işletmeler için ideal bir uygulama pazarlama platformudur.


Bu platformların mobil uygulama pazarlamacıları için en yararlı özellikleri şunlardır:

  • Trend olan ve günlük sütunlarda görüntülenen uygulamalar

  • Kolay tek tıklamayla başlatma seçeneği

  • Mobil uygulamalara ve girişimlere bölgesel genel bakış

  • Doğrudan kullanıcıların gelen kutusuna gönderilen en yeni uygulamaların bulunduğu günlük özet bültenleri

Topluluk üyeleri, uygulamaları Eğlence, Muhasebe, E-posta ve diğerleri gibi belirli pazarlara ve kategorilere göre ve popüler ve yeni eklenen ürünler için ana sayfaya göz atarak bulabilir.


2. Product Hunt’ın mobil uygulama pazarlama stratejisi uzman podcast'lerine yer veriyor

Her gün yenileri eklenen yeni uygulamaları ve diğer teknoloji ürünü türlerini paylaşmak ve keşfetmek için bir platform.


Product Hunt, çok sayıda bireysel geliştiriciyi ve startup'ı kullanıma sunmanın yanı sıra:

  • Abonelere bir gün öncesinden en iyi teknoloji ürünlerinde günlük e-posta gönderme

  • Öne çıkan uygulama koleksiyonu

  • Uygulama ürünlerinin nasıl pazarlanacağı ve satılacağı konusunda uzman podcast'leri içeren bir Ürün Avı Radyosu

  • Düzenli olarak güncellenen yapımcıların ve anlaşmaların listesi

Product Hunt, uygulama geliştiricilerinin ve pazarlamacıların ürünlerini bu platformun büyüyen topluluğuna en hızlı şekilde göstermeleri için gerçekten büyük bir pazar olarak çalışıyor.


3. MixPanel, kullanıcı davranışlarını izleyerek kitle segmentleri oluşturmanıza izin verir

Mobil uygulamalar gibi tüketici teknolojilerini pazarlamak için harika bir ziyaretçi analiz aracı. Oldukça kullanıcı dostu bir arayüz ve yüksek kapasiteli analitik hizmetleri aracılığıyla eyleme geçirilebilir içgörüler sağlarlar.


MixPanel'in pazarlama özellikleri şunları içerir:

  • Belirli kullanıcı segmentlerine anlık bildirimler, e-postalar ve uygulama içi mesajlar gönderme

  • Uygulama içi davranış kalıplarını takip ederek söz konusu özelleştirilebilir segmentleri oluşturma

  • Basit bir sürükle ve bırak oluşturucu aracıyla A / B testi uygulamasının görselleri

  • Verileri sıralamak için javascript kodu yazarak ayrıntılı raporlar oluşturun

Bu uygulama pazarlama platformu aynı zamanda kullanıcıların herhangi bir ölçüm veya kullanıcı davranışı hakkında veri almasına, herhangi bir ölçümdeki garip artışlarla ilgili raporlar almasına ve herhangi bir uygulama etkinliğinden basit dönüşüm hunileri oluşturmasına olanak tanır.


4. Firebase, potansiyel kullanıcılara ulaşmak için yeniden hedefleme ve push bildirimleri kullanıyor

Bir Google hizmeti olarak Firebase, Android uygulamalarını tercih eder, ancak bu birleşik mobil geliştirme platformu, uygulamanızı büyütmek için kullanabileceğiniz pazarlama ve analiz özellikleri içerir.


Özünde bu listedeki diğer girişlerden biraz daha teknik olmakla birlikte, aşağıdaki gibi yararlı işlevler içerir.

  • Herhangi bir kitle segmentine push bildirimleri gönderme

  • Belirli kullanıcı profilleri için uygulama içi içeriğin özelleştirilmesi

  • Tüm verileri Google'ın bulutuna aktarma

  • Yeniden hedeflenen kullanıcı segmentlerinin oluşturulması ve bunlara reklam gösterilmesi

Ayrıca Firebase, hangi reklam kampanyalarının en iyi performansı gösterdiğini ve en değerli kullanıcıları getirdiğini belirlemek için kullanıcı eylemlerini, demografik raporları, ilişkilendirme raporlarını izlemek için özel uygulama etkinlikleri oluşturabilir. Ayrıca, pazarlamacıların, kullanıcıların uygulamalarını nasıl kullandıklarını bilmelerini sağlayan davranış raporları da içerir.


5. Heap analizi dönüşüm oranları ve funnel raporları sağlar

Heap, kullanıcıların web ve iOS uygulamalarında gerçekleştirdiği tüm eylemleri kaydettiği ve uygulama ile sahip oldukları tüm etkileşimleri yakaladığı için uygulama pazarlamacıları ve geliştiricileri için çok kullanışlı bir platformdur.


En belirgin pazarlama özelliklerinden bazıları

  • Uygulamanın analizine önemli olayları ekleyen olay görselleştiricisi

  • Kullanıcıların davranışsal verileri ve her bir kullanıcı için bunlara bakma yeteneği

  • Dönüşüm hunisi raporları ve kullanıcıların nerede ayrıldıklarını belirlemek için uygulama etkinliklerine dayalı hunileri simüle ederek dönüşüm oranlarını analiz etme yeteneği

Üstelik Heap, tıklamaları, tıklamaları, sayfa görünümlerini ve daha fazlasını izleyerek verileri yakalamanıza olanak tanır. Uygulamanın performansını uzun süreler boyunca takip etmek için herhangi bir metrik veya etkinlik için grafikler ve grafikler oluşturmanıza olanak tanır.

Uygulamanızın erişimini daha fazla artırmak için bonus uygulama pazarlama stratejileri

Mobil uygulama pazarlama taktiklerinizden en iyi şekilde yararlanmak ve uygulamanıza maksimum keşfedilebilirlik sağlamak için bu ek adımları atmayı düşünün. Rakiplerinizle aranızdaki tüm farkı yaratabilirler.


Uygulamanızın yayınlanma tarihini potansiyel engelleri akılda tutarak dikkatle planlayın

Google ve özellikle Apple, uygulamanızın yayınlanmasını yavaşlatabilecek veya daha kötüsü, uygulamanızın reddedilmesi durumunda daha da büyük bir engel oluşturabilecek çok katı uygulama inceleme süreçlerine sahiptir.


Bu nedenle, bir şeylerin planlandığı gibi gitmemesi durumunda size manevralar için yeterli zaman ve alan sağlayacak, olabildiğince önceden - çok ayrıntılı bir yayın programı oluşturmak çok önemlidir.


Uygulamanızın yayınlanma tarihini planlarken aklınızda bulundurmanız gereken önemli bir nokta, uygulamanızın nişinde, uygulamanızın lansmanını gölgede bırakabilecek potansiyel büyük etkinliklerdir. Bu, müşterilerinizin toplam erişimini çok kötü etkileyebilir. Bu darbeyi hafifletmek için, ufukta bu kadar rekabetçi olaylar olmadığında uygulamanızı bıraktığınızdan emin olun.


Rekabetinizin kapsamlı bir analizini yapın

En iyi rakiplerinizin bir listesini ve uygulamalarının fiyatı, para kazanma modeli, UX özellikleri, incelemeleri, mağaza derecelendirmeleri ve elbette uygulama pazarlama taktikleri gibi genel özelliklerini oluşturmayı düşünün.


Zayıf noktalarını belirleyin ve uygulama ürününüzün veya uygulama pazarlama stratejinizin bunları tekrar etmediğinden emin olun. Uygulamanızı rakiplerinizden farklı kılan yönler açısından çok düşünün ve uygulama pazarlama stratejinizi bu avantajlara odaklayın.


Kitlenizin listesini oluşturun

Bir kullanıcı karakteri, kurgusal bir ideal müşteri olarak hedef kitlenizin tamamının temel özelliklerinin arketipsel bir tasviridir. Kullanıcı karakterleri, eğitim geçmişi, tercihler ve ilgi alanları, mobil cihaz marka kullanımı, yaş, konum, cinsiyet ve diğer tanımlayıcılar gibi hedef kitlenizde bulunan en yaygın özellikleri içerir.


Bir kullanıcı kişiyi tanımlamak, özellikle marka bilinirliği aşamasında, herhangi bir pazarlama çabasının hayati bir parçasıdır. Bu, yalnızca ortalama kullanıcınızın kim olduğunu değil, aynı zamanda değerinin ne olduğunu ve uygulamanızın çözebileceği sorunlu noktaları da tanımlar.


Kullanıcı kişileri her kullanıcı yolculuğunun temelini oluşturur. Bunları bilmek, pazarlama stratejinizin ve dönüşüm huninizin her yönünün yanı sıra uygulamanızın içeriği, işlevi, özellikleri ve platform seçiminde ince ayar yapmanıza yardımcı olabilir.


Kullanıcı kişiliğinizi tanımlamak, uygulama geliştirme ve pazarlama kararlarını koordine etmenize ve pazarlama stratejinizi yönlendirecek şu soruları yanıtlamanıza yardımcı olacaktır:

  • İzleyicilerim uygulamamla ne tür içerikle ilgileniyor ve uygulamamdan bekliyor?

  • Başlıca acı noktaları nedir?

  • Mesajlaşmadaki hangi ses tonu izleyicilerim için en iyi şekilde çalışır?

  • En çok hangi platformlarla meşguller?

  • En çok hangi cihazları ve işletim sistemlerini kullanıyorlar?

Mobil uygulama pazarlama stratejisi olarak blog yazmayı ihmal etmeyin

Uygulamanızın nişi ne olursa olsun, uygulamanın lansmanından önce bir blog başlatmak, ustaca bir mobil uygulama pazarlama stratejisidir.


İçerik pazarlaması - özellikle blog oluşturma - gerçeklerle desteklenen alakalı, iyi yazılmış gönderiler bulmanız koşuluyla, sizi alanınızda bir otorite olarak belirler. Bu blog makalelerini, yaklaşan uygulamanıza ve okuyucuların yardımcı olma yollarına dair bilgilerle serpiştirmek, kitlenizle çıktıkça indirmeye zorlanabilecek bir heyecan yaratacaktır.


Blog içeriğiniz kitlenizin sorunlu noktalarına ve onları yatıştırmaya yardımcı olabileceğiniz yollara odaklandığı sürece uygulamanın özelliklerine ve işlevlerine odaklanan blog yayınları yazabilirsiniz.


Bir uygulama pazarlama stratejisi olarak blog yazmanın faydalarından bazıları şunlardır:

  • İçeriğiniz trafik çekecek, marka bilinirliğini ve dönüşüm oranlarını artıracak

  • Sizi nişinizde bir uzman olarak konumlandırabilir

  • Uygulamanızın etrafında bir marka oluşturabilir

  • Kullanıcılarda güven oluşturur

Mobil uygulama pazarlaması

Toplam mobil sürenin %90'ının uygulamalara harcandığını ve tahminlerin 2021'de toplam küresel uygulama gelirinde 693 milyar dolar olduğunu düşündüğünüzde, uygulama geliştiricilerinin ve pazarlamacıların pazarlama çabalarını çok ciddiye almaları gerektiği ortaya çıkıyor.


Bir uygulamanın nasıl başarılı bir şekilde pazarlanacağını düşünürken şunları yapmalısınız:

  • Anahtar kelimeler, açıklamalar, resimler ve uygulama adıyla uygulama mağazaları için uygulamanızı optimize edin

  • Endüstri otoritesi oluşturmak için bloglama ve influencer pazarlamaya başvurmak

  • Pazarlama kampanyalarının verimliliğini en üst düzeye çıkarmak için kullanıcı karakterleri oluşturun ve belirli hedef kitleyi araştırın

  • Rakiplerinizin başarılarını ve başarısızlıklarını araştırın ve uygulama yayınlamayı dikkatlice planlayın

Bu, aşağıdakiler gibi büyük faydalar sağlayabilir:

  • Uygulama mağazalarında daha fazla uygulama görünürlüğü

  • Uygulamanız için daha yüksek doğru kullanıcıları bulma oranı

  • Daha yüksek kullanıcı elde tutma

  • Büyük gelir artışı

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page