top of page
Ara

Ünlü Bitcoin yatırım şirketini hakkında sarsıcı iddialar: Kurucular yorum yapmayı reddetti

Ünlü Bitcoin yatırım şirketlerinden Mirror Trading International'ın pazarlama dolandırıcılığı yürüttüğüne dair uzun süredir devam eden iddiaları destekleyen yeni bilgiler yayınladı

Kendisine "Anonim ZA" adını veren Güney Afrikalı bir grup, görünüşte bir bitcoin yatırım şirketi olan Mirror Trading International'ın (MTI) akıllıca bir pazarlama dolandırıcılığı yürüttüğüne dair uzun süredir devam eden iddiaları destekleyen yeni bilgiler yayınladı. MTI iç sistemlerinin ihlal edilmesinden sonra elde edildiği bildirilen yeni bilgiler, yatırım şirketinin "tamamen bir ağaç / piramit şeması etrafında yapılandırıldığını" gösteriyor.


Bu rapora göre, sızdırılan veriler, MTI'nin "normal üyeler ve kurucu üyeler" arasında ayrım yapma pratiğine sahip olduğunu gösteriyor.


Verileri değerlendiren Anonymous ZA, "kurucu üyeler tarafından yapılan depozitolar kolayca izlenemezken, ancak (kurucular) görünüşte normal üyelerden daha iyi yatırım getirisi elde ediyor" gibi görüneceğini söylüyor. Veriler ayrıca, "kurucu üyelerin aynı zamanda piramit planının tepesinde olduklarını ve ikili bonuslarından yatırım getirisi veya başka herhangi bir kaynaktan daha fazla para kazandıklarını" gösteriyor.


Anonymous ZA'dan alıntı yapan raporda, belki de MTI aleyhine yöneltilen iddialara güven verebilecek ifşaatlarda şöyle diyor:


“Veri tabanı ayrıca, yeni üyelerin yönlendirilmesi için ikramiye şeklinde 21.4 milyon $ (2.036.5 BTC) ile normal üyelere 86.25 milyon $ (8.171.6 BTC) ödeme gösteriyor. Kurucu üyelere yapılan ödemeler 18,45 milyon $ (1,744 BTC) tutarında."


Rapor, üyelere yeni üye almak için ödeme yapıldığını doğrulamakta ancak kurucu üye sayısını vermemektedir.


Temmuz ayının başlarında, Texas Eyalet Menkul Kıymetler Kurulu (TSSB), MTI'yi çok seviyeli bir pazarlama dolandırıcılığı yürütmekle suçladı ve Teksas eyaletinde lisanssız olarak faaliyet gösterdi. Ardından TSSB, MTI ve bazı çalışanlarına karşı bir durdurma ve vazgeçme emri çıkardı. Daha sonra, Güney Afrika düzenleyicisi olan Finansal Sektör Davranış Otoritesi (FSCA), TSSB tarafından yapılan iddiaları tekrarlayan kendi kamuya açık açıklamasını yayınladı. Bununla birlikte, FSCA açıklaması, yatırımcılardan fonlarını MTI'dan çekmelerini isteyerek daha da ileri gidiyor.


Anonim ZA, "MTI, bir Bitcoin cüzdanını veya başka bir depolama tesisini 17k BTC değerine kadar görüntüleyemediği veya kontrol edemediği sürece, şu görüşünün arkasında duracaktır: MTI bir Ponzi şemasıdır."


Bu arada, en son ifşaatların ardından, MTI yönetimi, ateşli bir yanıtla ihlali doğrulamak için harekete geçti. MTI'nin kurucu üyelerinden ve sözcülerinden biri olan Cheri Marks, 18 Eylül'de meydana gelen ihlalin arkasındaki kişiler tarafından cezai bir suç işlendiğini öne sürüyor. Marks, daha sonra, yasadışı olarak elde edilen bilgilere dayanarak hikayeler yayınlayanların yanı sıra faillere karşı yasal işlem tehdidinde bulunuyor:

Evet, yönetim portalımızda bir güvenlik ihlali yaşadık. Evet bu bir suç teşkil ediyordu. Evet, dava açacağız ve yasadışı olarak elde edilen kişisel bilgileri yayınlayan herkes yasal konseyimize başvuracağız.

Ardından ortaya çıkan bazı şeyler gösteriyor ki, MTI'nin "Ağustos ayında 34.000'den fazla para çekme işleminin 5,933 bitcoin ile gerçekleştirildiğini" iddia ederek ticareti durdurduğu varsayımlarına eleştirilerini yöneltti.


İşaretler boyunca Marks, medyayı "MTI ile bitcoinlerini büyüten 170.000" arasından hoşnutsuz tek bir yatırımcı göstermelerini istedi.


Yine de Marks, kurucuların muhtemelen diğer yatırımcılardan daha büyük ödemeler alacağına dair endişeleri yeterince ele almıyor. Bunun yerine Marks, kurucu olarak statüsüyle övünmeyi seçti:


“MTI'nin kurucu üyelerine sahip olması yeni bir şey değil. Evet onlar için fazladan bir kâr payı var ve bu şirket veya üyeleri hiçbir şekilde etkilemiyor, devlet sırrı da değil. "


Marks, on yedi dakikalık video boyunca medyanın önyargısından ve "MTI, kurucuları, hissedarları veya üyeleri hakkında doğru ve bilinçli bir görüş sunmamak için iftira etme" durumundan şikayet ediyor.


Marks ayrıca MTI'nin FSCA ile olan etkileşimlerini kısaca tartışıyor, ancak düzenleyicinin neden hala devam ettiğine ve MTI "CEO FSCA'nın görmesi için canlı ticaret hesabımızı ve BTC bakiyemizi açtıktan" sonra bile yatırımcılardan para çekmelerini istediğine tatmin edici bir yanıt veremiyor.


Şaşırtıcı bir şekilde, FSCA ile karşılaştıktan hemen sonra, yatırım şirketi yalnızca bitcoin'e yatırım yapma kararı aldı. Eleştirmenler, hareketin MTI'yi düzenleyicilerin vesayetinden kaldırma amaçlı olduğunu savunuyorlar. Bu arada, raporlar FSCA'nın veri sızıntısından haberdar edildiğini ve araştırdığını söylüyor.

Etiketler:

0 yorum
bottom of page