top of page
Ara

Unilever, 10 yıl boyunca iklim değişikliği fonuna 1 milyar € yatırım kararı

Unilever, geçtiğimiz pazartesi günü yaptığı açıklamada, Paris Anlaşması son tarihinden 11 yıl önce 2039 yılına kadar iklim değişikliği projelerine yatırım yapmak ve tüm ürünlerinden net sıfır emisyon hedefleri için bir fona 1 milyar avro (900 milyon £) yatırım yapacağını söyledi.

Markaları Dove, Elidor ve Knorr markalarının sahibi olan Hollanda tüketici ürünleri şirketi Unilever, iklim değişikliği krizinin “ölçeği ve aciliyetine” en net yanıt verdiklerini söyledi.


Fon, önümüzdeki on yıl içinde ağaçlandırma, su kaynaklarını koruma ve karbon salınımını azaltma gibi projelere yatırım yapacağını söyledi.


Net sıfır emisyon hedefi, 2030 yılına kadar şirket içindeki emisyonları azaltmak için halihazırda sürdürülen çabaların bir parçası - örneğin ofis içindeki elektrik tüketimini azaltmak, daha çevreci çözümlere yönelmek gibi.


Web sitesine göre Unilever’in toplam sera gazı ayak izi 2019'da yaklaşık 60 milyon ton karbondioksit eşdeğerinde.


Unilever Baş Tedarik Zinciri Sorumlusu Marc Engel, “Şimdi taahhütlerimizde çok daha geniş hale geliyoruz, buna değer zincirinde raf taahhüdüne beşik diyoruz” dedi.


Yıllık cirosu 52 milyar avro olan Unilever, emisyon azaltma hedefleri belirleyen ve tedarikçilerin mal ve hizmetlerin karbon ayak izini beyan etmesi gereken bir sistem kurduğu tedarikçilerle ortaklıklara öncelik vereceğini söyledi. Şirket, tüm ambalajların gelecekte ürünün karbon ayak izini göstereceğini söyledi.


Unilever, tedarik zincirlerinden net sıfır emisyon vaat eden sayılı şirketlerden oluşan konsorsiyuma katılıyor.


Kit-Kat üreticisi Nestle ve Alman asansör üreticisi ThyssenKrupp AG, hedefleri 2050 için belirlenmiş olsa da, küresel ısınma artışını 1,5° dereceyle sınırlamak için Paris Anlaşması'nın iklim değişikliği ile ilgili olarak belirlediği son tarihe kadar hedeflere ulaşmayı umduklarını ifade etti.


Unilever Pazartesi günü ayrıca, tüm ürün formülasyonlarını biyolojik olarak parçalanabilir hale getirmeyi ve 2023 yılına kadar ormanları koruyan bir tedarik zincirine ulaşmayı amaçladığını ve iklim değişikliği ile mücadele için bir dizi hamle yapmayı hedeflediğini söyledi.


Şirket, tedarik zincirindeki izlenebilirliği ve şeffaflığı artırmak için diğer dijital teknolojiler arasında uydu izleme, coğrafi konum izleme ve blockchain kullanacağını söyledi.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page