top of page
Ara

Twitter, Tumblr ve Vimeo yasadışı çevrimiçi içerik konusunda AB kurallarına aykırı davranıyor

Twitter ve diğer üç ABD teknoloji şirketi, AB'yi, yayından kaldırmayı gerektiren genel kurallar yerine zararlı ve yasa dışı çevrimiçi içeriğe yönelik esnek bir yaklaşım benimsemeye çağırdı

Twitter ve diğer üç ABD teknoloji şirketi, AB'yi, yayından kaldırmayı gerektiren genel kurallar yerine zararlı ve yasa dışı çevrimiçi içeriğe yönelik esnek bir yaklaşım benimsemeye çağırdı ve bunun açık bir interneti koruyacağını söyledi.


ABD internet medya grubu IAC / InterActiveCorp'un sahip olduğu çevrimiçi video platformu Vimeo, kar amacı gütmeyen tarayıcı üreticisi Mozilla ve çevrimiçi yayınlama aracı WordPress.com'un sahibi Automattic, AB teknoloji şefi Margrethe Vestager'ın taslak kurallarını sunmasından bir hafta önce çağrı yaptı.


Dijital Hizmetler Yasası olarak bilinen kurallar, daha büyük şirketlerin yasa dışı ve zararlı içeriği bildirilir bildirilmez kaldırmak için daha fazla sorumluluk almalarını sağlamayı amaçlamaktadır.


Twitter ve diğer şirketler Çarşamba günü yayınlanan ortak bir açık mektupta, çözümün yalnızca içeriği kaldırmaktan daha kapsamlı olması gerektiğini söylediler. Kör içerik kaldırma yükümlülüklerinin ifade özgürlüğü üzerinde olumsuz bir etkisi olabileceğini söylediler.

"... Politika seçeneklerini yalnızca yukarı-aşağı ikilisiyle sınırlandırarak, hakları ve küçük şirketlerin rekabet etme potansiyelini korurken sorunlu içeriğin yayılmasını ve etkisini daha iyi ele alabilecek umut verici alternatiflerden vazgeçiyoruz"

Şirketler, zararlı içerikle karşılaşan insan sayısını sınırlandırmanın daha iyi bir taktik olacağını söyledi.


"Bu, görünürlüğe yaygınlıktan ziyade teknolojik bir vurgu koyarak, algoritmik şeffaflık ve kontrole yönelik önlemleri destekleyerek, zararlı içeriğin keşfedilebilirliği için sınırlar belirleyerek, topluluk denetimini daha fazla keşfederek ve anlamlı kullanıcı seçimi sağlayarak başarılabilir" dediler.


Şirketler, yeni AB kurallarının, içerik ve verilerin merkezi olmayan barındırma artışını da hesaba katması gerektiğini söyledi.


Taslak kuralların 15 Aralık'ta açıklanmasının ardından, Avrupa Komisyonu, aylar hatta yıllar sürecek bir süreçte, AB ülkeleri ve Avrupa Parlamentosu ile nihai bir yasama taslağı hazırlamak zorunda kalacak.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page