top of page
Ara

Twitter, Rus trol çeteleriyle bağlantılı 100 hesabı engelledi

Şirket, 373 hesabı içeren daha büyük bir araştırma sonrası tespit edildi

Twitter, bir yıldan kısa bir süre içinde en az üçüncü kez, 2016 başkanlık seçimlerine müdahale etmekten sorumlu trol çiftliği olan Rusya İnternet Araştırma Ajansı'na (IRA) bağlantıları olan bir hesap ağını yasakladı. Twitter Salı günü yaptığı açıklamada, şirketle bağlantılı iki ağda 31 hesabı askıya aldığını söyledi. Hesaplar, Twitter'ın Ermenistan, İran ve Rusya ile bağlantısı olduğunu söylediği 373 hesaba yönelik daha büyük bir yaptırım eyleminin parçasıydı.


Toplamda, bu hesaplardan 100 tanesi Rusya ile bağlantılıydı. Şirkete göre, ABD ve AB'deki insanları hedef alırken Rus hükümetine olumlu ışık tutan konuşma noktalarını güçlendirmeye çalışan ağları yakaladı. Şirket, "Dört ağdaki 373 ilişkili hesap, platform manipülasyon politikalarımızın ihlali nedeniyle Twitter'da kalıcı olarak askıya alındı" dedi.


Bugünden önce, Twitter'ın IRA bağlantılı hesaplara yönelik en son yaptırım eylemi, Facebook'un yanı sıra, trol çiftliğinin sahte bir haber sitesi ittiğini tespit ettiği Eylül ayında gerçekleşti. Geçen yıl içinde IRA’nın dezenformasyon çabaları daha sofistike hale geldi ve son zamanlarda Gana ve Nijerya’daki (bazıları manipüle edildiklerini bilmeyenler) kendi ağlarından birini yönetmek için kişilere yöneldi.

Etiketler:

0 yorum
bottom of page