top of page
Ara

Twitter haber aboneliği sunan Scroll adlı girişimini satın aldı

Kullanıcılarına abonelik tabanlı haber okuma hizmetleri sunan Scroll girişimi Twitter tarafından satın alındı

Kullanıcılarına abonelik tabanlı haber okuma hizmetleri sunan Scroll girişimi Twitter tarafından satın alındı

Kullanıcılarına abonelik tabanlı haber okuma hizmetleri sunan Scroll girişimi Twitter tarafından satın alındı. Yakın dönemde Twitter abonelik hizmeti içerisine entegre edilecek.


Twitter, kullanıcılarına reklamsız bir haber okuma deneyimi sunan bir abonelik hizmeti olan Scroll'u satın aldığını duyurdu. Twitter'ın kendi abonelik tekliflerini oluşturmayı planladığı bir zamanda geliyor.


Şirket, bu anlaşmayla ilgili mali şartları açıklamadı ancak Twitter, 13 kişiden oluşan Scroll ekibinin tamamını getireceğini doğruladı.


Twitter'dan gelecek olan premium abonelik teklifi, Scroll'a, birkaç ay önce edindiği haber bülteni hizmeti Revue'ya ve şirketin kendisinden bazı diğer hizmetlere erişimi içerecek.


Bu satın alma hakkında yorum yapan Scroll CEO'su Tony Haile, bir blog gönderisinde şunları söyledi: “Twitter, halka açık sohbete hizmet etmek için var. Gazetecilik, bu konuşmanın mitokondrisidir. Başlar, enerji verir ve bilgi verir. Perspektifleri dönüştürür ve karıştırır. En iyi ihtimalle, birbirimizin yerine geçmemize ve birbirimizin ortak insanlığını anlamamıza yardımcı oluyor. "


Bu edinimle, Scroll artık yeni kayıtları kabul etmeyecek, ancak hizmet mevcut kullanıcılar için her zamanki gibi çalışmaya devam edecek. Ancak, kullanıcının Twitter akışında paylaşılan en önemli haberlerin günlük e-postalarını gönderen şirketin diğer teklifi Nuzeel 6 Mayıs'ta kapatılıyor. Twitter, Nuzzel'in temel unsurlarını doğrudan Twitter'a getireceğini söylüyor ancak bunun için zaman çizelgesi henüz açıklanmadı.


Twitter bir duyuruda, aboneler Twitter üzerinden Kaydırma özelliğini kullandıklarında, abonelik gelirlerinin bir kısmı yayıncıları ve içeriği oluşturan yazarları desteklemek için gidecek. Kaydırma hizmeti şu anda diğerleri arasında The Atlantic, The Verge, USA Today, The Sacramento Bee, The Philadelphia Inquirer ve The Daily Beast dahil olmak üzere çeşitli sitelerde çalışmaktadır.


Bu yılın başlarında Twitter, gelir akışını çeşitlendirmek için abonelikler sunma planlarını açıkladı. "Süper Takip" adlı yaklaşan teklif, ücretli abonelere özel içerik, yalnızca abonelere özel haber bültenleri, fırsatlar, rozetler, ödeme duvarlı medya ve daha fazlası gibi genişletilmiş bir dizi avantaja erişim sağlayacak içerik oluşturucu odaklı bir aboneliktir. Bu teklifle 2020'de 3,7 milyar dolar olan gelirini 2023'te 7,5 milyon dolara çıkarmayı planlıyor.

Etiketler:

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page