top of page
Ara

Twitter’da kripto para ile bağış özelliği dönemi başlıyor

Twitter Perşembe günü, kullanıcıların artık favori içerik oluşturucularına Bitcoin kullanarak sosyal ağda bağış yapmalarına olanak sağlayacağını duyurdu

Twitter Perşembe günü, kullanıcıların artık favori içerik oluşturucularına Bitcoin kullanarak sosyal ağda bağış yapmalarına olanak sağlayacağını duyurdu

Şirket, içerik oluşturucuların Twitter’da yayınladıkları içerik için takipçilerinden ödeme almalarına farklı olanaklar sağlamanın bir yolu olarak Mayıs ayında bir test özelliği olarak bağış verme özelliğini tanıttı. Şirket Perşembe günü yaptığı açıklamada, İpuçları özelliğinin artık bu hafta tüm Apple iOS kullanıcılarına küresel olarak sunulacağını ve önümüzdeki haftalarda Android kullanıcıları için kullanıma sunulacağını duyurdu.


Twitter, içerik oluşturucuların bitcoin ipuçları alabilmeleri için Strike bitcoin lighting cüzdan hizmetini entegre edecek. Şirket ayrıca, kullanıcıların bu kripto para birimi ipuçlarını göndermek ve almak için bitcoin adreslerini eklemelerine izin verecek.


Twitter, İpuçları özelliği aracılığıyla gönderilen paradan kesinti yapmayacağını duyurdu.


CEO Jack Dorsey, kripto para biriminin en büyük destekçilerinden biri olduğu düşünüldüğünde, Bitcoin’in Twitter’ın ipucu özelliğine entegrasyonu pek şaşırtıcı değil.


Sadece son birkaç ay içinde Dorsey, bitcoin madenciliğinde şansını denediğini paylaşmıştı. Üzerinde çalışmak için bitcoin’den daha önemli bir şey olmadığını düşündüğünü ve hatta umudunun bitcoin’in dünya barışını getireceğini düşündüğünü belirtti.


Ek olarak, Perşembe günü Twitter, kullanıcıların NFT dijital varlık koleksiyonlarını sosyal ağda doğrulamalarına ve sergilemelerine olanak tanıyan bir özelliği denediğini paylaştı. Şirket, bu blok zinciri projesi hakkında çok fazla ayrıntı veya ayrıntı vermedi, ancak bunun dijital sanat yapan yaratıcıları desteklemenin başka bir yolu olduğunu söyledi.


Blokzincirin yanı sıra Twitter, daha fazla canlı ses etkinliğini teşvik etmenin bir yolu olarak Spaces, kullanıcılar için bir içerik oluşturucu fonu başlatma planlarını da duyurdu. Geçen yıl şirket, kullanıcıların yalnızca sesli sanal odalarda başkalarıyla duyabileceği ve sohbet edebileceği bir özellik olan Spaces’ı piyasaya sürdü. Şirket, yaklaşmakta olan fonun daha fazla kullanıcıyı Twitter’da canlı sesli etkinlikler düzenlemeye teşvik edeceğini umuyor.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page