top of page
Ara

Türk elektronik devlerinden Vestel, ilk yerli bisiklet pilini üretecek

Şirketin Salı günü yaptığı açıklamada, Vestel, ülkenin özgün tasarım ve alt yapıya sahip ilk yerli elektrikli bisiklet pillerini üretmeye başladığını bildirdi

Türk elektronik devi Vestel, ilk yerli e-bisiklet pilini üretecek

Şirketin Salı günü yaptığı açıklamada, Türkiye'nin en büyük elektronik üreticilerinden biri olan Vestel'in, ülkenin özgün tasarım ve alt yapıya sahip ilk yerli elektrikli bisiklet pillerini üretmeye başladığını bildirdi. Bataryalar, tüm yerli bisiklet ve e-bisiklet sistemi üreticilerine ihracat amaçlarıyla birlikte sağlanacak şekilde tasarlandığı bildirildi.


Elektrikli bisikletler, büyük şehirlerdeki trafik sorunlarına alternatif olarak ve daha sağlıklı bir yaşama katkı olarak dünya çapında tercih edilen bir araç olmaya devam ediyor. Ürünler halihazırda Avrupa pazarında büyük bir pay kazanırken, Türkiye'de talep her geçen gün artıyor. Ancak, kısa ömürlü veya yüksek maliyetli piller, ülkedeki yaygın kullanımlarını sınırlandıran bir unsurdu.


Açıklamaya göre piller tamamen Vestel mühendisleri tarafından şirketin kendi ekipmanları, mekanik tasarımı, üretimi ve test altyapısı kullanılarak üretiliyor. Uzun ömürlü olacak şekilde tasarlanıyorlar.


Şirket açıklamasında görüşlerine yer verilen Vestel CEO'su Turan Erdoğan, alanında en iyiyi tasarlamaya odaklanarak geleceğin teknolojilerine yatırım yapmaya devam ettiklerini söyledi.


İlk kez geçen yıl sergilenen piller, bisiklet üreticileri için uygun maliyetli bir avantaj olacak. EN50604-1 güvenlik sertifikası alan Vestel akülerinin ilk siparişi şimdiden iki tekerlekli Salcano tarafından yapıldı.


Piller, yüksek enerji yoğunluğuna sahip lityum nikel kobalt alüminyum oksit (NCA) hücreler kullanır. Sistemler, Bluetooth aracılığıyla bir batarya-cep telefonu bağlantısı aracılığıyla çevrimiçi hizmetleri etkinleştirir. Su geçirmez piller, çarpma gibi çeşitli tehditlere karşı dayanıklıdır.


Şirket başkanı, Vestel'in akıllı ev, akıllı şehir ve nesnelerin interneti konseptleri kapsamında mobil cihazlar üzerinden kontrol edilebilen ürünler arası iletişimi sağlayan akıllı ürünler geliştirdiğini kaydetti.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page