top of page
Ara

Tüm Zoom çağrılarını sonlandırın: Uzaktan verimli bir iş gücü oluşturmak için 5 ipucu

Pandeminin başlangıcından bu yana, girişimlerin çoğu, operasyonları parlak ofislerden çalışanlarının evlerindeki kişisel çalışma alanlarına kaydırdı

COVID-19, şirketleri uzaktan çalışmaya geçmeye zorladı. Ancak pratikte bu, birçok işyerinin ofis içi süreçlerini kötü bir şekilde kopyalamak için çabalaması anlamına geliyor ve çalışanların ruh halini ve üretkenliğini etkiliyor. API yönetim şirketi Tyk, 26 ülkede yaklaşık 80 çalışanıyla uzaktan ilk iş gücüne sahip.


Tyk'ın COO'su James Hirst şöyle diyor: "Bizim için gerçek bir güç ve rakiplerimize kıyasla gerçek bir avantaj olduğu kanıtlandı." Hirst, mutlu ve verimli bir uzaktan iş gücü oluşturmaya yönelik en önemli ipuçlarını paylaşıyor.


Son aylarda Google ve Airbnb gibi teknoloji devleri uzaktan çalışma politikalarını bir yıla kadar uzattı. Twitter gibi diğerleri, çalışanlarına sonsuza kadar evden çalışabileceklerini söylediler.


Ancak bazı firmalar uzaktan çalışmaya geçişten muzdarip.


Globant'ın 900 çalışanıyla yaptığı bir ankete göre, ABD'deki çalışanların neredeyse yarısı, Smartsheet'ten alınan verilere göre ABD'deki Y kuşağı ve Z Kuşağı çalışanlarının %80'inden fazlası karantina sırasında daha az üretken olduklarını bildirdi.


Yeni normale uyum sağlamak zorunda kalmayan bir başlangıç, uzaktan ilk API yönetimi başlangıcı Tyk'tir.


Tyk, 2014 yılında açık kaynaklı bir proje olarak başladığından bu yana, ortak kurucuları Martin Buhr ve James Hirst dünyanın zıt taraflarında yaşamak istediği için uzak bir işgücüyle çalışıyordu.


Yeni Zelanda'da Buhr ve Birleşik Krallık'ta Hirst ile bulundukları yerden en iyi yetenekleri işe almak mantıklıydı. Şu anda Tyk'ın Tanzanya'dan Nijerya'ya ve Kolombiya'ya 26 ülkede çalışan yaklaşık 80 çalışanı var.


Tyk'ın COO'su ve kurucu ortağı James Hirst, "Martin uzaklaştıktan sonra, bir sonraki çalışanımızın Almanya'da olacağını düşündük, ancak Paraguay'da olduğu ortaya çıktı ve ardından bir sonraki çalışanımız Singapur'da oldu" diyor. "Bizim için gerçek bir güç ve rekabetimize kıyasla gerçek bir avantaj olduğu kanıtlandı."


Etkili bir uzaktan iş gücü oluşturmak isteyen diğer şirketler için en önemli ipuçlarını paylaştı:


1. Tüm gün aramalara bağlanmayın

Bir tuzak, ofis ortamını sonsuz görüntülü görüşmelerle çoğaltmaktır.


Hirst, paylaşılan dokümanlar gibi kişilerin uygun olduklarında yanıt vermelerine olanak tanıyan ve Zoom üzerinden senkronize iletişimi en aza indiren "eşzamansız" iletişim kanallarına öncelik tanıdığını söylüyor.


"'Bu kararı nasıl vereceğiz?" Diye düşünün. diyor. "Bir toplantı yerine paylaşılan bir belge mi olmalı? Bu bir toplantıysa, saat dilimleri nedeniyle doğru kişiler katılabilir mi? İşbirliğine dayalı bir şey yapmamız gerekiyorsa, bunu yapmak için çevrimiçi olarak kullanabileceğimiz bir araç var mı?"


Hirst, bunun Tyk'ın karar işaretlemede şeffaflığa öncelik vermesine yardımcı olduğunu ekliyor: "Bu, yukarıdan aşağıya doğru şeffaflığa ve iletişime, karar vermeye ve bilgi akışına öncelik vermemiz gerektiği anlamına geliyor."


2. Ara gaz sohbetlerini yeniden oluşturun

Hirst, "Uzaktan çalışmanın özellikle kültürü sürdürme konusunda bazı zorlukları var" diyor. "Daha soğuk bir sohbet ve bu tür gayri resmi iletişim kanalları, bunların uzaktan kopyalanması çok zor ve bu şeyleri beslemeye odaklanmanız gerekiyor."


Tyk, resmi görüşmeleri azalttı ve bunları farklı saat dilimlerindeki insanlar için çalışan paylaşılan belgelerle değiştirdi.


Ve aramalar çoğunlukla, çalışanların gayri resmi olarak yetişebilecekleri, şirketin Tyk Café dediği bir şirket kültürü duygusu oluşturmak için ayrılmıştır.


Hirst, "Aslında yüz yüze görüşmelerin en değerli kısmı aslında başlangıçtaki beş dakikadır" diyor. "Bu nedenle, özellikle bunun için toplantılar düzenliyoruz ... yemek pişirme, sanat ve el sanatlarından Netflix'tekilere kadar her konuda tartışmalar çünkü bunlar bir kuruluş kültürünün can damarı olan parçalar."


3. İnsanları 9'dan 6'e kadar bir programa uymaya zorlamayın

Hirst, "İşin uzaktan nasıl yapılandırılabileceği konusunda bir yanlış anlama var" diyor. "Zoom üzerinden bir ofis ortamını kopyalamaya çalışmak, açıkçası insanları strese sokmaya ve memnuniyetsizliğe neden olmaya mahkumdur."


Hirst, insanların yöneticileri neredeyse omuzlarının üzerinde durmadan en iyi şekilde çalıştığını ekliyor.


"Tam zamanlı çalışan biri olarak, nerede olursanız olun çalışabilirsiniz ve iş arkadaşlarınızla birlikte düzenlediğiniz sürece, çalışma programınızı buna uyacak şekilde ayarlayabilirsiniz" diyor. "Sabah 9'da oturum açmanıza ve 17: 00'da oturumu kapatmanıza gerek yok, herhangi bir zaman çizelgesi veya iş takibi falan yapmıyoruz."


Bu, salgın sırasında her zamankinden daha önemliydi, diye ekliyor, insanlar kendilerini ek çocuk bakımı sorumlulukları ile yüklenirken ya da partnerleriyle küçük bir daireyi paylaşırken takılıp kalıyorlardı.


4. Ekibin ilerlemesini nasıl izleyeceğinizi öğrenin

Uzaktan çalışmaya geçişin en zor kısımlarından biri, bir ekip projesinde herkesin nerede olduğunu takip etmektir.


Hirst, insanların çalışma arkadaşlarının yanlarında oturan meslektaşlarını sözlü olarak kontrol edebilmesinden önce, ilerlemeyi kontrol etmek ve gecikmeleri önlemek için artık yeni sistemlerin uygulanması gerektiğini söylüyor.


"Bir masada oturmaya alışkınsanız ve etraftaki herkes insanların ne üzerinde çalıştığını biliyorsa, oldukça yabancı olabilir" diyor. "Uzaktan kumandayı kopyalamak zor ve onu tanıtmak için gerçekten düşünmeniz gerekiyor."


Şöyle ekliyor: "Bunun açıkça belirtilmesi gerektiğine dikkat etmelisiniz, aksi takdirde insanlar bocalayabilir, özellikle de bu, ofiste olmaktan herkesin aniden uzaklaşmasına geçişse."


5. Herkese ses verin

Hirst, uzaktan çalışmanın önemli bir avantajı, kararların artık odadaki en gürültülü kişi tarafından alınmaması olduğunu söylüyor.


Hirst, "Bu, bizim işimizdeki kararların, toplantı odasında en yüksek sesle bağırabilen veya aslında bir karar vermek için beş kişiyi bir toplantı odasına sürükleyebilen kişi tarafından yönetilmediği anlamına geliyor" diyor. "Eşzamansız olarak yapılabilir. Uzaktan yapılabilir. İşletmedeki herkesin katkıda bulunabileceği şekilde yapılabilir." ve ekliyor: "Geleneksel başlangıç ​​karar verme sürecinde, aslında daha düşünülmüş bir yaklaşım çok daha güçlü olabildiğinde, odada bir beyaz tahtanın önünde zıplayan dışadönüklerin bir sohbete liderlik etmeye çalışması gibi bir eğilim var. "

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page