top of page
Ara

TikTok Trump'a dava açmaya hazırlanıyor

Salı günü TikTok'un, uygulamayı Amerika Birleşik Devletleri'nde yasaklama kararına cevaben Trump yönetimine dava açmaya hazırlandığı bildirildi

NPR'nin haberine göre, yaklaşan dava, TikTok'a yanıt vermesi için yeterli zaman vermediği için Başkan'ın yürütme emrini anayasaya aykırı olarak gösterecek.


ABD Kaliforniya Güney Bölgesi Bölge Mahkemesinde açılacak olan dava, Trump'ın ulusal güvenlik endişelerinin temelsiz olduğunu da iddia edecek.


Trump ve diğer ABD yetkilileri, Pekin merkezli ana ByteDance'e ait olan TikTok'un Çin Komünist Partisi adına kullanıcı verilerini topladığından şüpheleniyor.


Bu nedenle Trump, kısa süre önce ABD vatandaşlarının ve şirketlerinin ByteDance ile iş yapmasını yasaklayan bir yönetim emri imzaladı.


WeChat ana şirketi Tencent'i hedefleyen başka bir siparişle çakışan siparişin 15 Eylül'de yürürlüğe girmesi planlanıyor. Bu tarihten sonra yasakları ihlal eden işlemlerin belirlenmesinden Ticaret Departmanı sorumlu olacak. Karar, Çinli şirketlerin ulusal acil durum oluşturan güvenlik risklerini temsil ettiğini ileri sürüyor.


ByteDance'ın kurucusu Zhang Yiming, TikTik’in ABD'deki varlığındaki saat ilerlerken uygulamayı satma isteğini dile getirdi.


Microsoft, TikTok'un tamamını veya bir kısmını satın almaya çalıştığını kamuoyuna açıkladı, Trump ise böyle bir anlaşmayı desteklediğini söyledi.


The Wall Street Journal'da yayınlanan Twitter, hafta sonu boyunca TikTok ile birleşme hakkında ön görüşmeler yaptı.


Twitter'ın böyle bir anlaşmanın gerektireceği siyasi mayın tarlasında gezinmek için yeterli donanıma sahip olup olmadığı veya TikTok'a parasının bile yetip yetmeyeceği belli değil.


Reuters'ın yakın zamanda bildirdiğine göre, TikTok'u devralmak isteyen bir dizi ByteDance yatırımcısı uygulamaya yaklaşık 50 milyar dolar değer biçti.


Ayrı bir Wall Street Journal haberine göre, birkaç risk sermayesi şirketi, Twitter'ın TikTok'un veya en azından ABD operasyonlarının peşinden gitmek için gerekli fonları bulmasına yardım etmekle ilgilenebilir.


Böyle bir firma, Çin merkezli iştirakinin 2014 yılında Bytedance'e yatırım yaptığı düşünüldüğünde zaten benzersiz bir konumda bulunan ve şu anda Çin teknoloji devinin yaklaşık %10'unu elinde bulunduran Sequoia Capital'e bağlı.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page