top of page
Ara

TikTok, kişiselleştirilmiş reklamları 15 Nisan'da zorunlu hale getirecek

Yine de siteler arası izlemeyi devre dışı bırakma seçeneğiniz olacaktır

TikTok, kişiselleştirilmiş reklamları 15 Nisan'da zorunlu hale getirecek

TikTok, kullanıcıların kişiselleştirilmiş reklamlardan kaçınmasına izin vermeyecektir. Her şey şu anda olduğu gibi, önümüzdeki aydan itibaren geçerli olmak üzere, uygulama yalnızca reklamverenlerden gelen genel mesajları görmenize izin veren bir seçenek sunacak. The Verge tarafından tespit edilen bildiride şirket, 15 Nisan'dan itibaren "ayarlarınız değişecek ve göreceğiniz reklamlar TikTok'ta yaptıklarınızla bağlı olarak değişkenlik gösterebilir" diyor.


Bu, TikTok'u Twitter, Facebook ve Instagram da dahil olmak üzere diğer birçok sosyal medya uygulamasına uygun hale getirecek bir duruş. Bununla birlikte, diğer web siteleri ve uygulamalardaki etkinliğinizi izlemesini ve böylece bu bilgileri size gösterdiği reklamları daha da kişiselleştirmek için kullanmasını "durdurma" seçeneğine sahip olacaksınız.

Bildirimin zamanlaması büyük olasılıkla iOS 14.5'in yaklaşan sürümüyle ilgilidir. Apple, yakında tüm geliştiricilerin cihazınızı web siteleri ve uygulamalarda izlemek için açıkça izin istemesini isteyecek. Hareket, geliştiricileri reklamcılık politikalarını uyarlamaya zorladı. Örneğin LinkedIn, geçen ay cihaz tanımlayıcı verilerini toplamayı tamamen durduracağını duyurmuştu.

Etiketler:

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page