top of page
Ara

TikTok, genç kullanıcıları daha iyi korumak için yeni politika güncellemelerini duyurdu

TikTok, hedef kitlesinin savunmasız üyelerini korumak için daha iyi sistemler uygulama çabasının bir parçası olarak, genç kullanıcılar için varsayılan gizlilik ayarlarında bir dizi değişiklik duyurdu

TikTok, genç kullanıcıları daha iyi korumak için yeni politika güncellemelerini duyurdu

TikTok, hedef kitlesinin savunmasız üyelerini korumak için daha iyi sistemler uygulama çabasının bir parçası olarak, genç kullanıcılar için varsayılan gizlilik ayarlarında bir dizi değişiklik duyurdu. Kullanıcı tabanının daha genç çarpıklığı göz önüne alındığında, kısa biçimli video uygulaması için özellikle önemli bir odak noktasıdır.


En büyük değişiklik, 13-15 yaş arası kullanıcılar tarafından oluşturulan tüm hesapların artık varsayılan olarak "Gizli" olarak ayarlandığını görecektir. Teknik olarak 13 yaşın altındaki kişilerin normal bir TikTok hesabına kaydolmasına izin verilmez.


TikTok'un açıklamasına göre:

"Bugünden itibaren, 13-15 yaş arası tüm kayıtlı hesaplar için varsayılan gizlilik ayarını özel olarak değiştiriyoruz. Özel bir TikTok hesabı ile, yalnızca kullanıcının takipçi olarak onayladığı biri videolarını görüntüleyebilir. Daha genç kullanıcılarımızın olmasını istiyoruz neyi ve kiminle paylaşmayı seçtikleri konusunda bilinçli seçimler yapabilirler; bu, hesaplarını kamuya açık görüşlere açmak isteyip istemediklerini içerir. Onlarla gizlilik yolculuklarının erken safhalarında etkileşime geçerek, çevrimiçi gizlilikleri hakkında daha bilinçli kararlar almalarını sağlayabiliriz."

Bu iyi bir yaklaşım - izleyiciyi varsayılan olarak videolar için kısıtlayarak, TikTok aynı zamanda genç kullanıcıları bu sistemlerin nasıl çalıştığı konusunda eğitiyor, bu da onlara ilerleyen gizlilik seçeneklerini daha iyi anlamalarını sağlayabilir.


Buna ek olarak TikTok, daha genç kullanıcılar tarafından oluşturulan videoların yorumlanması, katılımı ve indirilmesi konusunda yeni kısıtlamalar da uyguluyor.


— 13-15 yaş arası çocuklar tarafından oluşturulan videolara yorum yapma seçeneklerini sıkılaştırıyoruz. Bu kullanıcılar artık hesapları için "Arkadaşlar" veya "Hiç Kimse" arasından seçim yapabilir; "Herkes" yorum ayarı kaldırılıyor.

— Duet ve Stitch ayarlarını değiştirerek bu özellikleri yalnızca 16 yaş ve üstü kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriklerde kullanılabilir hale getiriyoruz. 16-17 yaş arası kullanıcılar için, Duet ve Stitch için varsayılan ayar şimdi Arkadaşlar olarak ayarlanacaktır.

— Yalnızca 16 yaş ve üstü kullanıcılar tarafından oluşturulan videoların indirilmesine izin vereceğiz.


Diğer kullanıcılar videolarının indirilmesine izin vermek isteyip istemediklerine karar verebilirler, ancak 16-17 yaş arası kullanıcılar için varsayılan ayar artık etkinleştirmeye karar vermedikçe "Kapalı" olarak değiştirilecektir.

"Hesabınızı başkalarına önerin" ayarı, 13-15 yaş arası kullanıcılar için varsayılan olarak kapatılacaktır."

Bunlar, genç kullanıcılar için ek koruma sunması gereken iyi güncellemelerdir. Elbette, oturum açma sürecini bozmanın ve ilk oturum açma yaş sınırını aşmanın hala yolları var. Ancak TikTok'un kendi başına yapabildikleri açısından, bu ekstra sınırlamalar daha fazla koruma sunmalı ve uygulamada istenmeyen maruziyeti azaltmalıdır.


Buna ek olarak, TikTok ayrıca Genç Kullanıcılar için TikTok teklifinin güvenliğini artırmak için Common Sense Networks ile ortaklık yapıyor.

"Ortaklığımız aracılığıyla Common Sense Networks, keyifli ve güvenli bir görüntüleme deneyimi oluşturmak için çalışırken 13 yaşın altındaki çocuklar için içeriğin uygunluğu konusunda ek rehberlik sağlayacaktır."

Uygulamanın son iki yıldaki muazzam büyümesinin ortasında, TikTok, daha genç kullanıcıları daha iyi korumak için süreçlerini hızlı bir şekilde güncellemek ve aynı zamanda verilerinin etik olmayan, hatta yasadışı yollarla toplanmamasını ve kullanılmamasını sağlamak zorunda kaldı.


Platform bu konuda bir dizi yasal zorlukla karşı karşıya kaldı - Temmuz 2019'da Birleşik Krallık Bilgi Komiseri, TikTok'un genç kullanıcılarının kişisel verilerini nasıl işlediğine ve ağındaki çocukların güvenliğine öncelik verip vermediğine dair bir soruşturma başlattı. Şubat 2019'da FTC, TikTok'a 13 yaşın altındaki çocukların adlarını, e-posta adreslerini, resimlerini ve yerlerini yasadışı olarak topladığı için 5,7 milyon dolarlık rekor bir para cezası verdi. Ve geçen yıl Ağustos ayında Fransız yetkililer, öncelikle TikTok'un veri toplama uygulamaları hakkında yeni bir soruşturma yaptığını duyurdu genç kullanıcıları korumaya yönelik önlemlerle ilgili endişelerden dolayı.


TikTok, çocukları saldırgan içeriğe maruz kalmaktan koruyamadığı için bazı bölgelerde yasaklanmışken, kısa bir süre önce Londralı 12 yaşındaki bir kız adına "kişisel verilerin kontrolünün kaybedilmesi" nedeniyle tazminat davası açıldı.


Bu, önemli bir endişe unsuru ve uygulamanın kullanıcılarının üçte birinden fazlasının 14 yaşın altında olduğunu öne süren raporlarla, TikTok'un bu tür sorunları çözmek için ek adımlar atması özel bir önem taşıyor.


Bu yeni önlemlerin önemli olmasının nedeni budur. Belirtildiği gibi, her endişeye hitap etmeyecekler, ancak TikTok'un daha genç, daha etkilenebilir kitlesini daha iyi korumak için proaktif önlemler aldığını görmek güzel.

Etiketler:

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page