top of page
Ara

TikTok 2022'de 1,5 milyar kullanıcıyı aşması bekleniyor

App Annie'nin tahminlerine göre TikTok, önümüzdeki bir yıl içinde 1,5 milyar kullanıcıları aşması tahmin ediliyor

Rakip platformlardan devam eden zorluklara, düzenleyici kaygılara ve hatta bazı bölgelerdeki kısıtlamalara rağmen, TikTok güçlenmeye devam ediyor. Ve App Annie'nin en son verilerine göre, uygulamanın büyüme ivmesi yakın zamanda yavaşlamayacak.


App Annie'nin 2022 Mobil Tahmin raporuna kültürel etkisi dünyayı etrafında yayılmaya devam ettikçe, TikTok, önümüzdeki on iki ay içinde 1,5 milyar kullanıcıları aşması tahmin ediliyor. Bu rakamlar, TikTok'un ilk kez 2018'de bildirdiği ve o zamandan beri güncellemediği bir milyar aktif kullanıcıya sahip olan Instagram'ın çok önüne taşıyor. Bu bir anlamda çelişkili bir ifade olabilir. Instagram'ın büyümesi basitçe durdu mu ve eğer öyleyse, bu uygulamanın daha geniş popülaritesi için ne anlama geliyor?

TikTok 2022'de 1,5 milyar kullanıcıyı aşması bekleniyor

App Annie'nin (yukarıda) belirttiği gibi, TikTok'un büyüme oranı eşi benzeri görülmemiş ve uygulama tarihteki diğer platformlardan daha hızlı bir şekilde kültürel bir güç haline geldi. Bunların bir kısmı, elbette, yerleşik trendlerin arkasından geliyor. Facebook ve Instagram, TikTok'un yükselişinden yararlandığı yeni alışılmış davranışlar oluşturmaları gerektiğinden, ilk milyar kullanıcısına ulaşmakta zorlandılar.


Ancak yine de, bir bakımdan TikTok'un aylık 200 milyon aktif üye ile en büyük kullanıcı pazarı olan Hindistan olmadan uygulamanın büyüme yükselişi önemlidir. TikTok'un Hintli kullanıcı tabanının şimdi 500 milyona yakın olacağını varsaymak oldukça mantıklı ve bu da TikTok'un bu aşamada zaten 1,5 milyar kullanıcı pazarında olacağı anlamına gelir.


TikTok'un giderek kalabalıklaşan bir sosyal medya pazarında nasıl bu kadar güçlü bir performans elde edebildiğini düşünmek inanılmaz. Snapchat, bir zamanlar, Instagram Hikayeleri kopyalayana ve onu yavaşlatana kadar, benzer büyük bir büyüme için ayarlanmış görünüyordu; bu, Instagram'ın ana şirketi Meta'nın TikTok ile takip ettiği stratejinin aynısı, hem Facebook'ta hem de Instagram'da Reels ekleyerek izleyicileri çalmak için. yükselen potansiyel bir rakipten pay almak.


TikTok'u pazarlama çabalarınız için potansiyel bir platform olarak görmediyseniz, 2022'de biraz daha düşünmenin zamanı gelmiş olabilir. Tüm markalar TikTok'ta başarılı olamayacak ve daha özel, organik türde bir yaklaşım gerektiriyor, bu nedenle platforma özel eğilimleri bilmeniz veya bunlarla uyumlu içerik oluşturucularla çalışmanız gerekiyor. Ancak doğru marka için doğru yaklaşımla fırsatlar önemli olabilir.


Ve büyüme ivmesi oluşturmasıyla her gün daha da büyüyorlar. Bu hızla, TikTok 2023 yılına kadar 2 milyardan fazla aktif kullanıcıya ve hatta dünya çapında daha fazla kültürel alakaya sahip olabilir.

Promosyonlarınız için doğal olarak gelen bir platform olmayabilir ve sizin de ilgilendiğiniz bir platform olmayabilir. Ancak 2022'de, en son TikTok trendlerini tanımaya ve uygulamayı daha iyi anlamaya değer.


App Annie'nin tam 2022 Uygulama Tahminleri raporunu buradan indirebilirsiniz.

Etiketler:

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page