top of page
Ara

Ticari içerik: Müşterilerle çevrimiçi bağlantı kurmanın yeni bir yolu

Big Tech, reklamverenlerin duvarlarla çevrili bahçelerinin dışındaki reklamları hedefleme, izleme ve ölçme becerilerini etkili bir şekilde ortadan kaldırıyor

Ticari içerik: Müşterilerle çevrimiçi bağlantı kurmanın yeni bir yolu

Markalar artık tüketicileri site ziyaretlerinde yeniden hedefleyemeyecek ve performansla ilgili veriler son derece sınırlı olacak. Sonra, Facebook, Google ve Amazon var. Toplam yeni dijital reklam harcamasının yüzde 90'ı, onlara oranları yükseltmeleri için tartışmasız bir yeşil ışık yaktı. Ancak daha da kötüsü: Günümüz tüketicisi, kesintili reklamlara güvenmiyor veya hoşlanmıyor ve bu, reklamverenlerin aleyhine çalışmaya başlıyor.


Sonuç olarak, reklamcılığın yaşadığı varoluşsal kriz daha da derinleşmeye gidiyor - tüketiciler, reklamlara maliyeti değerli kılacak şekilde yanıt vermiyor. Ve bu mantıklı: İnsanlar bilgi, eğlence ve diğer insanlarla bağlantı kurmak için çevrimiçi oluyor, reklamlar için değil.


En çok harcama gücüne sahip nesil olan Y kuşağı tüketicilerinin çoğu, satın almadan önce bir ürünü araştırarak büyümüştür. 10 tüketiciden dokuzu satın almadan önce en az bir kullanıcı incelemelerini okuyor ve yüzde 56'sı bir satın alma işlemi yapmadan önce en az dört incelemeye başvurduklarını söylüyor. Bu, tüketicilere ulaşmanın ve dönüşüm sağlamanın farklı bir yolunu gösterir.


Tüketiciler ticari içerikle ilgileniyor

Ticari içerik, bazı yayıncıların bu değişikliklere tepki vermesinin bir yoludur. BuzzFeed, özgün öneriler, ürün incelemeleri ve diğer içerikler oluşturarak ve aynı zamanda editoryal bütünlüğü koruyarak, güçlü ve olumlu bir tüketici tepkisi görüyor.


Meredith, Conde Nast, CNN ve Buzzfeed gibi büyük yayıncılık markaları, etkileyiciler ve diğer içerik oluşturucular gibi ticari içeriği - veya alışveriş yapılabilir bağlantılara sahip bilgileri - iş yapılarına entegre etti. Yayıncılar, okuyuculara neyin cazip geleceği konusunda bilinçli kararlar vermek için sosyal medya, arama ve kitlelerine anket yaparak tüketici eğilimlerini incelemek için zaman ayırıyor. Bu araştırma sayesinde, her ölçekteki yayıncılar, modern tüketici yolculuğunda yankı uyandıran orijinal içerik oluşturmaya odaklanmak için markalarla ortaklık kuruyor.


2020'de BuzzFeed'in alışveriş içeriği yaklaşık 900 milyon görüntüleme topladı ve perakende ortakları için en üst düzey brüt ürün değeri (Gross Merchandise Value - GMV) olarak 500 milyon dolardan fazla kazanmaya yardımcı oldu. İçerikleri, incelemek ve tanıtmak istedikleri ürünleri seçen bir editör ekibinin liderliğinde eğlence, bilgi sağlar ve harekete geçirir.


Markaların yayınlanan son parçanın yapımında ayrılmaz bir rol oynadığı yerel içeriğin aksine, BuzzFeed'in içeriği, izleyicileriyle paylaştığı ürünlerle ilk elden deneyime dayanan bağımsız bir öğrenme perspektifinden geliştirilir. Tüketiciler, güvenebilecekleri iyi incelenmiş bir ürün incelemesi alırlar ve yayıncı, üçüncü taraf çerezlerine veya aşırı reklam maliyetlerine dayanmayan dahili izlenebilir veriler alır.


BuzzFeed ve CNN Underscored'ın ticari içerik deneyimi

Birçok tüketici, ürünleri satın almadan önce araştırıyor, incelemeleri okuyor, etkileyicilere bakıyor ve "satın almayı" zorlamadan önce anekdot niteliğinde bir deneyim arıyor. Ayrıntılı incelemeler, uzun biçimli makaleler ve karar vermelerini destekleyen güvenilir içerik, dönüşümleri artırır. Markalar, BuzzFeed'in içerik ticaretini ikiye katlayarak 5.000 gönderi yayınladığında 2020'de yüzde 90'a varan tıklama oranları gördü.


CNN'in Underscored platformu, BuzzFeed'in alışveriş içeriğine benzer şekilde çalışır. Tüketicilerin akıllı satın alma seçimleri yapmalarına yardımcı olan ayrıntılı incelemeler, ürün genellemeleri ve bilgilendirici en iyi ürün listeleri sağlarlar. Bir aile şirketi olan D2C et perakendecisi Rastelli's, CNN Underscored ile ortaklık kurduğundan, çevrimiçi kasap, ürünleri için 300'den fazla yeni içerik yerleşimi gördü.


Yayıncıların marka değeri de ticaret içeriğiyle yükseliyor

Yayıncılar, bu ticari içerik modeliyle, her zaman yeşil olan parçalarının sürekli olarak performans gösterdiğini, izleyicilerin ilgisini çektiğini ve sınırlı süreli reklam kampanyalarının ve sabit fiyatlı sponsorlu içeriğin çok daha kısa bir raf ömrüne sahip olduğu yerlerde satın alımları artırdığını fark ediyorlar.


İyi yazılmış, sevilen içerik tüketiciler, markalar ve yayıncılar için muazzam değer yaratır. Son olarak, markaların, dijital reklamcılığın madeni para ile çalışan doğasına daha az dayanan, zaman içinde kendi üzerine inşa edilen bir araç olan, gelir elde etmek için ölçeklenebilir bir kanalı var.


Tüketiciler son yıllarda reklam körlüğü geliştirdiler ve artık reklamları fark etmiyorlar ve fark ederlerse, tıklayıp internette gizlice izlenme riskini almaktan daha iyi biliyorlar. Bu yüzden tüketicilerin dörtte birinde reklam engelleyici yazılımlar yüklü. Veri izleme ve üçüncü taraf çerez bloklarındaki kapsamlı vardiyalarla birleştiğinde, bildiğimiz dijital reklamcılık sona erdi.


Ticaret içeriğindeki ortaklık fırsatları, yeni müşteriler kazanmak ve geri gelmelerini sağlamak için daha güvenilir, izlenebilir, etkili ve uzun süreli bir oyun fırsatı sunar. Bu, aşırı büyümüş, aşırı doygun reklam ormanlarından çıkmanın uygun bir yoludur.

Etiketler:

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page