top of page
Ara

Tesla, Bitcoin yatırımlarından 1 Milyar Dolar kazanmayı başardı

Tesla'nın 1,5 milyar dolarlık Bitcoin yatırımı, otomobil üreticisine şimdiden 1 milyar dolar kar yapmış olabilir

Tesla, Bitcoin yatırımlarından 1 Milyar Dolar kazanmayı başardı

Tesla CEO'su Elon Musk, otomobil üreticisinin bitcoin yatırımının nakit tutmaktan "daha az aptalca" olduğunu ve halihazırda karşılığını aldığını söyledi. Bir analist, Tesla'nın kripto para biriminin yükselen fiyatı nedeniyle bitcoin yatırımında yaklaşık 1 milyar dolar kar elde ettiğini tahmin ediyor.


Analist, Tesla'nın bitcoin yatırımının karşılığını aldığını tahmin ediyor

Wedbush analisti Daniel Ives, hafta sonu yayınlanan bir notta, Tesla'nın 2020'nin tamamında elektrikli araçlarının satışından elde ettiği kârdan çok Bitcoin yatırımına hazır olduğunu söyledi. 1 milyar dolarlık kar hesaplamasına nasıl ulaştığını açıklamadı.


CNBC, Bitcoin fiyatının Ocak ayının sonunda 34.793,45 Dolarlık bir gün içi yüksek seviyesinden 20 Şubat'ta 57.487,03 Dolar'a yükseldiğini belirtti. Bu Bitcoin yatırımı, yaklaşık %65'lik bir sıçrama anlamına geliyor, bu da Tesla'nın 1.5 milyar Doları için yaklaşık 975 milyon $ kar anlamına geliyor. Geçen Pazartesi gün içi en yüksek seviyesi 58,332,36 Dolardı ve bu, otomobil üreticisinin kârını geçici olarak 1 milyar doların üzerine çıkarırdı.


Bu ayın başlarında, otomobil üreticisi Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na yaptığı bir dosyada kripto para birimine 1,5 milyar Dolar yatırım yaptığını açıkladı. Tesla, satın alma işlemini "nakit gelirimizi daha da çeşitlendirmek ve maksimize etmek için daha fazla esneklik" için Ocak ayında yaptığını söyledi.


Fiyat yükseldikten sonra otomobil üreticisinin herhangi bir bitcoin satıp satmadığı belli değil. Bitcoin fiyatı bu yıl şimdiye kadar %94 arttı. Kripto para biriminin piyasa değeri, geçen hafta ilk kez 1 trilyon Doları aştı.


Musk sayesinde Bitcoin fiyatı geri çekiliyor

Tesla, 1.5 milyar dolarlık bitcoin yatırımını, kurucu ortaklarından Musk'ın kripto para birimi konusundaki duruşundaki değişikliğini tweetledikten sonra yaptı. Sadece bu yıl destekçisi oldu.


Tesla'nın satın almayı açıklamasının ardından Bitcoin fiyatı yükseldiğinden ve Musk'ın kripto para birimini destekleyen tweet'inden sonra, Musk'ın tekrar tweet atmasının ardından fiyatın düşmesi pek de şaşırtıcı değil. Bloomberg, otomobil üreticisinin geçen hafta yaptığı yatırımın ardından, Bitcoin fiyatının ilk kez 58.000 doları aşmak için %20 arttığını belirtti.


Hafta sonu Musk, Bitcoin fiyatlarının "yüksek göründüğünü" tweetledi. Yalnızca bu ay, kripto para biriminin değeri %60'ın üzerinde arttı. Pazar günü 59.000 Dolara yaklaşan yeni bir zirveye ulaştı. Bloomberg, Bitcoin fiyatlarındaki hafta sonu dalgalanmasının, evde kripto para birimi ticareti yapan kişilerden kaynaklanabileceğini öne sürüyor.


Haber kaynağı ayrıca, pazartesiden cumaya çalışan kurumsal yatırımcıların Musk'ın tweet'inden sonra bugün satış yapmaya başlamış olabileceğini öne sürüyor. Fiyat bugün geri çekilerek 53.000 Doların altına düştü.

Etiketler:

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page