top of page
Ara

Tesla, bir mühendisi ilk haftasında yaklaşık 26.000 gizli dosyayı indirmekle suçluyor

Üst düzey yazılım kalite güvence mühendisi Alex Khaitov'un, Tesla'ya ait hassas dosyaları neredeyse anında indirdiği iddia edildi

Tesla, bir mühendisi ilk haftasında yaklaşık 26.000 gizli dosyayı indirmekle suçluyor

Üst düzey yazılım kalite güvence mühendisi Alex Khaitov, 28 Aralık 2020'de Tesla'daki işine başladı ve Tesla'ya göre hassas dosyaları neredeyse anında indirmeye başladı.


Tesla, Cuma günü ABD'nin Kuzey Bölgesi bölge mahkemesinin San Jose Bölümü'ne bulunduğu şikayette, "Tesla tarafından işe alındıktan sonraki üç gün içinde, Davalı, Tesla'nın geliştirilmesi yıllar süren binlerce ticari sır bilgisayar senaryosunu küstahça çaldı" ifadelerini kullandı.


Tesla, sözleşmesini ihlal etmenin yanı sıra ticari sırları ve gizli bilgileri çalmakla suçlayarak Khaitov'u dava ediyor. Tesla'ya göre, dahili müfettişler dosya transferlerini keşfettiklerinde Khatilov kovuldu.


MailOnline haberine göre, Alex Khatilov suçlamaları reddediyor.


Khatilov, Silikon Vadisi'nde ticari sır hırsızlığı ile suçlanan en son kişi oldu. Zoox'ta çalışan eski Tesla çalışanları 2019'da dava edildi.


Mart 2020'de Tesla, çalışanlarının ticari sırları da çaldığını söyleyerek rakibi Rivian'a dava açtı. Ve eski bir Tesla proses teknisyeni olan Martin Tripp, Aralık ayında düzenlenen bir mahkeme dosyasına göre, şirkete ticari sırları paylaştığı için 400.000 Dolar ödemeye mahkum edildi.


Tesla'ya göre, Khatilov'un kalite güvence mühendislerinden oluşan ekibinde sadece 40 kişi çalmakla suçlandığı ticari sırlara erişebildi. Şirket, bu grup içinde yalnızca 8 mühendisin dosyalara erişim izni verebileceğini söyledi.


Şirket, 6 Ocak'ta Khatilov'un indirmelerini tespit ettiğini söyledi.


Tesla'ya göre Khatilov, şirket müfettişlerine Dropbox'ına erişim izni verdi ve yalnızca "birkaç kişisel idari belge" transfer ettiğini söyledi.


Tesla, müfettişlerinin Dropbox hesabını görüntülediğini söyledi. Tesla'nın "binlerce ve binlerce" bilgisayar senaryosunu kendi kişisel Dropbox'ına aktardığını söyleyerek "iddialarının tamamen yalan olduğunu" keşfettiler.


Tesla, "Daha sonra bu konuda yalan söyledi ve Tesla'nın güvenlik ekibiyle hızlı bir şekilde karşılaştığında hırsızlığının kanıtlarını silmeye çalıştı ve Tesla'yı bu şikayeti getirmeye zorladı."


Şirket, Khatilov'un şirket müfettişlerine dosyaları unuttuğunu söyledi ve bunun "neredeyse kesinlikle başka bir yalan" olduğunu ekledi.


Cuma günü Khatilov, The New York Post'a konuştu ve "Bu sektörde yaklaşık 20 yıldır çalışıyorum ve hassas belgelerin ne hakkında olduğunu biliyorum ve hiçbir zaman bunlardan birine erişmeye çalışmadım. ya da çal. "


The New Yok Post'a göre, Khatilov'un davayı gazetenin muhabirinden öğrendiğini söyledi.


Tesla, Khatilov'a Dropbox hesabında görebildiği dosyaları silme talimatı verdiğini söyledi. Ancak şirket, mühendisin onları başka bir yere transfer etmediğinden emin olamadı.


Tesla şunları söyledi: "Gerçekten, Davalı çalınan dosyaları Dropbox hesabına yükler yüklemez, bu dosyaları herhangi birine veya başka herhangi bir depolama ortamına (harici bir flash sürücü, başka bir bilgisayar, bulut tabanlı depolama sistemi, bir mobil cihaz veya başka bir cihaz) paylaşabilir veya yeniden aktarabilirdi) ve Tesla'nın bunu öngörmesinin bir yolu yoktu. "


Şirket, araştırmacıların, COVID-19 nedeniyle Khatilov ile uzaktan röportaj yapmak zorunda kaldıklarını, yani cihazlarından "tamamen silinmesini" sağlayamadıklarını söyledi.


Şirket, tazminat talep ediyor.

Etiketler:

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page