top of page
Ara

Teknosa, 3. çeyrekte rekor büyüme rakamlarına ulaştı

Sabancı Holding iştiraklerinden Teknosa, 2020 yılının üçüncü çeyreğinde yüzde 61 büyüyerek tüm zamanların en yüksek çeyreklik performansına ulaştı

Sabancı Holding iştiraklerinden Teknosa, kapsamlı bir dönüşüm programına yaptığı yatırımlar ve müşteri deneyimi sonucunda 2020 yılının üçüncü çeyreğinde tüm zamanların en yüksek çeyreklik performansına ulaştı. 3Ç2020'de 1,7 milyar TL ciro ve 62,5 milyon TL net kar elde eden Teknosa, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 61 satış büyümesi gerçekleştirdi. E-ticaret cirosu geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 123 arttı.


Türkiye'nin lider teknoloji perakendecisi ve e-ticaret platformu Teknosa, 2020'nin üçüncü çeyreğinde tarihindeki en yüksek performansı elde etti. Bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 61 ile rekor büyüme oranına ulaşan Teknosa, 2020 yılının 3. çeyreğinde 1,7 milyar TL ciro ve 62,5 milyon TL net kar. Sonuç olarak, pandeminin yarattığı olağanüstü zorluklara rağmen yılın ilk dokuz ayında 15,9 milyon TL net kar elde etti. Omnichannel stratejisi doğrultusunda müşteri odaklı dönüşüm ve dijitalleşme yolculuğuna son yıllarda devam eden Teknosa, pandemi karşısında değer yaratan girişimlerine hız verdi. Müşteri beklentilerine cevap verecek kesintisiz hizmet anlayışı ve teknoloji alışverişinde tartışmasız güvenilirliği sayesinde Teknosa'nın 9 aylık cirosu yüzde 28 artarak 3,67 milyar TL'ye ulaştı.


Güvenli ve sağlıklı alışveriş ortamının sağlanmasının ardından Haziran ayında yeniden açılan Teknosa mağazaları satışlara önemli katkılarını sürdürürken, teknosa.com ve mobil uygulamalarda da performans artışına devam edildi. 2020 yılının üçüncü çeyreğinde e-ticarette geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 123 büyüme kaydeden Teknosa, 9 aylık online cirosunu yaklaşık dört katına çıkararak 705 milyon TL'ye ulaştı.


Teknosa Yönetim Kurulu Başkanı Barış Oran, 2020 yılının üçüncü çeyreği finansal sonuçlarını değerlendirirken, "Yeni Nesil Teknosa vizyonu doğrultusunda oluşturduğumuz dayanıklı ve müşteri odaklı yol haritamız sayesinde elde ettik. En iyi üç aylık performans. Pandemi, teknolojiyi yeri doldurulamaz bir ihtiyaç haline getirdi.


Dijital ve müşteri odaklı dönüşümümüz, sürekli değişen teknoloji ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamamıza yardımcı oldu. Çoğu kuruluşun içinde bulunduğu bu zorlu dönemde sürdürülebilir büyüme ve karlılık hedefimize ulaştık. Rekor kıran satışlarımız ve yükselen performansımızın yanı sıra çevik ve dayanıklı bir organizasyon kurmayı başardık. Dijital dönüşümü hızlandırarak süreçlerimizi daha yalın hale getirmeye ve geleceği veriye dayalı olarak şekillendirmeye odaklanıyoruz. her zaman ve platformda müşteri deneyimi ve memnuniyetinde çıta. "


"Teknoloji ile öncü çözümler geliştiriyoruz"

Salgın sonrası Teknosa'da dijital dönüşümün hızlandığına dikkat çeken Teknosa Genel Müdürü Bülent Gürcan, önümüzdeki dönem için şirket için önemli rekabet avantajları ve fırsatlarını vurguladı. Bülent Gürcan, "Teknosa olarak müşterilerimizi ve talep ettikleri ürünleri doğru zamanda, istedikleri kanalda, en hızlı şekilde, en iyi deneyimle buluşturmak için sayısız parametrenin takibini yapıyoruz ve Müşterilerimiz kesintisiz deneyim ve hızlı hizmet talep ediyorlar. Daha da önemlisi özelleştirilmiş çözümlere büyük ilgi duyuyorlar.


Çevik organizasyonumuz, güçlü altyapımız ve veri odaklı iş modelimiz sayesinde müşteriyi geliştirmek için önemli girişimlerde bulunduk. Online ve offline kanallarımızda müşteri odaklı ve yenilikçi hizmetler sunarak değer yaratıyoruz.Bu süre zarfında artan teknoloji ihtiyaçlarına erişimi kolaylaştırmak için online alışveriş için hızlı teslimat ağımızı genişlettik. 48 ilde aynı gün ve ertesi gün teslimat.Sektörde bir ilk olarak kaldırım kenarı teslim alma hizmetini de başlattık. canlı sohbet ve WhatsApp desteği omnichannel deneyimini ve müşterilerimizle bire bir etkileşimi geliştirmek için kısa bir süre içinde görüntülü sohbet hizmetini başlatacağız. Teknoloji severler, uzman meslektaşlarımıza görüntülü sohbet yoluyla ulaşabilecek, detaylı bilgi alabilecek ve mağazaya gitmeden ürünleri deneyimleyebilecek.


Önümüzdeki dönemde müşterilerimize en iyi deneyimi yaşatmak için satın almadan ödeme seçeneklerine, teslimattan satış sonrası hizmetlere kadar her süreçte öncü çözümler geliştireceğiz. Son 20 yılda olduğu gibi Türkiye'de de teknolojinin güvenilir ve en popüler adresi olmaya devam edeceğiz. "


Teknosa hakkında

Teknosa, teknoloji perakende sektöründe elektronik, bilişim, iletişim, kişisel bakım ve optik alanlarında bir satış ve pazarlama platformu oluşturmak üzere Sabancı Holding'in bir iştiraki olarak 2000 yılında kurulmuştur. Teknosa, uzman kadrosuyla tüketicilere hizmet vermeyi ve onlara doğru ürünleri en yüksek hizmet kalitesi ve en uygun fiyatlarla sunmayı hedefleyen bir tüketici elektroniği perakende şirketidir.


Teknoloji perakendeciliği alanında Türkiye'nin en geniş mağaza zinciri öncüsü olan Teknosa, şu anda mağazaları, teknosa.com ve mobil platformları aracılığıyla kesintisiz omnichannel hizmet vermektedir. Teknosa, Teknosacell markası ile mobil hat ve iletişim hizmetleri sunan tek teknoloji perakendecisidir. Daha detaylı bilgi www.teknosa.com adresinde mevcuttur.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page