top of page
Ara

Tayvan, çip üretimi konusunda Avrupa Birliği ve diğer ülkelerle çalışacak

Tayvan, otomobil ve diğer endüstrileri zor durumda bırakan çip kıtlığının ortasında alternatif çözüm üretme noktasında strateji geliştirmeye devam ediyor

Tayvan, otomobil ve diğer endüstrileri zor durumda bırakan çip kıtlığının ortasında alternatif çözüm üretme noktasında strateji geliştirmeye devam ediyor

Cumhurbaşkanı Tsai Ing-wen Pazartesi günü yaptığı açıklamada, otomobil ve diğer endüstrileri zor durumda bırakan çip kıtlığının ortasında, Tayvan'ın yarı iletkenler gibi önemli malların daha "esnek bir şekilde tedarik edilmesini" sağlamak için Avrupa Birliği ve diğer ülkelerle birlikte çalışacağını söyledi.


Dünyanın en büyük sözleşmeli yonga üreticisi olan Taiwan Semiconductor Manufacturing gibi şirketlere ev sahipliği yapan Tayvan, bazı durumlarda büyük otomobil üreticilerinin montaj sürecinde aksamaların çözümünde büyük boyutlu bir rol üstlendi.


Bir video mesajında ​​Kopenhag Demokrasi Zirvesi'ne konuşan Tsai, hükümetin Mart ayında AB ile tedarik zinciri işbirliği konusunda düzenlediği bir foruma dikkat çekti.


"Tayvan, yarı iletkenler ve tıbbi malzemeler gibi kritik malların daha dayanıklı bir şekilde tedarik edilmesini sağlamak için AB ve diğer demokratik ortaklarla ilişki kurmaya devam edecek" dedi.


Tsai, ayrıntılar vermeden, "Bu tür karşılıklı ve şeffaf bir işbirliği, karşılıklı refahımızın anahtarıdır," diye ekledi.


Tayvan ve şirketleri, defalarca çip sorununu çözme sözü verdiler, ancak Tayvanlı firmalar, bloktaki yetkililerin bunu yapmaları için baskı yapmalarına rağmen, AB'de üretime başlama konusunda isteksiz davrandılar. devamını oku


Tsai, Tayvan ve AB'ye, durmuş bir ikili yatırım anlaşması veya BIA için müzakereleri yeniden başlatma çağrısını yineledi.


"Bir BIA sadece tedarik zincirlerimizi güvence altına almaya yardımcı olmaz; karşılıklı jeopolitik ve ekonomik çıkarlarımızı korur ve çıkarlarımızın dayandığı ortaklıklar ve değerler hakkında bir mesaj gönderir."


Blok, Tsai'nin başkanlığı kazanmasından bir yıl önce, 2015'te potansiyel bir ikili yatırım anlaşması için ticaret ortakları listesine Tayvan'ı dahil etti, ancak o zamandan beri bu konuda Tayvan ile görüşme yapmadı.


Adayı devlet olma hakkı olmayan eyaletlerinden biri olarak gören Çin'in itirazları nedeniyle AB üye devletleri ve AB'nin Tayvan ile resmi diplomatik bağları yoktur, bu nedenle herhangi bir yatırım anlaşması AB için siyasi açıdan zor olabilir.


Tayvan, adaya yakın askeri tatbikatlar da dahil olmak üzere, Çin egemenliğini kabul etmesi için Pekin'den giderek artan bir baskı altına girdi.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page