top of page
Ara

Dikkate değer 22 önemli Google arama sonuç istatistiği

Güncelleme tarihi: 16 Haz 2021

Birçok yönden pazarlama, bir trend izleme oyunudur

Takip edilmesi gereken 25 önemli Google arama istatistikleri

Birçok yönden pazarlama, bir trend izleme oyunudur. Trendleri tespit etme ve kullanma konusunda en iyi olan pazarlamacı, ticari pazar payını, marka bilinirliğini ve nihayetinde gelirini kazanır. Peki trendleri nasıl anlarsınız ve nereden başlıyorsunuz?

Küresel arama motoru pazarının yüzde 92'sinden fazlasına sahip olduğu için bu iki sorunun da cevabı Google'da

Google'ı kaç kişi kullanıyor?

Google, dünya çapında arama motoru pazar payının yüzde 92'sinden biraz fazlasını kontrol ediyor. Buna masaüstü pazarının yüzde 72'si ve mobil arama motoru pazarının yüzde 92'si dahildir.


Google'ın en yakın rakibi Bing, pazar payının yalnızca yüzde 2,5'ine sahipken, Yahoo yüzde 1,5'lik bir paya sahip. Google, ayrıntılı arama sonuçları, derinlemesine analizler ve gelişen hizmet teklifleri sayesinde sürekli olarak rekabette zafer iddiasında bulunurken, dağıtım son birkaç yılda nispeten istikrarlı.


Günde kaç Google araması yapılıyor?

Google, arama hacmi verilerini paylaşmaz. Ancak, Google'ın her saniyede yaklaşık 63.000 arama sorgusu işlediği, bu da günde 5.6 milyar arama ve yılda yaklaşık 2 trilyon küresel arama anlamına geldiği tahmin edilmektedir. Ortalama bir kişi her gün üç ila dört arama yapar.


Google ayrıca arama sonuçlarını kişiselleştirmek için çaba sarf eder ve bu da kullanıcıların bir sonraki soruları olduğunda Google'ı seçme şanslarını artırır. Bir Gmail veya başka bir Google hesabına giriş yapmamış kullanıcılar için şirket, arama geçmişlerini ve tercihlerini anlamak için anonim olarak depolanan tarayıcı çerezlerini kullanır.


Google hesaplarında oturum açan kullanıcılar için Chrome'un tarayıcı geçmişi, Google'ın yaş, dil tercihi, cinsiyet ve arama tercihlerine göre bir profil oluşturması için gerekli verileri sağlar ve bu veriler döndürülen arama sonuçlarının türünü bildirir. Konum, bu yaklaşımın kolay bir örneğini sunar. Kullanıcıların konum hizmetleri açıksa, genel alaka düzeyini artırmak için Google arama sonuçları coğrafi konuma göre filtrelenir.


Şimdi, bu yılın en iyi Google Arama istatistiklerine bir göz atalım ve pazarlama stratejinize yön veren trend aramaların detayları:


2021'deki en önemli Google arama sonuçları istatistikleri

Artık trend olan konuları nasıl arayacağımızı öğrendiğimize göre, Google'ın bu en son istatistiklerle aramayı nasıl etkilediğine bakalım.

  1. 2020'de ilk beş Google araması "Koronavirüs", "Koronavirüs güncellemesi" ve şaşırtıcı olmayan bir şekilde "Koronavirüs belirtileri" idi.

  2. Google aramalarının yüzde 50'den fazlası tıklama olmadan bitiyor.

  3. Tüm arama sorgularının yüzde 92'si uzun kuyruklu anahtar kelimelerdir.

  4. URL'lerin yüzde 89'u ve 1-20 arasındaki konumlardaki URL'lerin yüzde 37'si mobil ve masaüstünde farklı sıralanır.

  5. Şu anda dünya çapında 1,8 milyardan fazla Gmail kullanıcısı var.

  6. Görüntüleri ve metni sıkıştırmak, web sayfalarının yüzde 25'inin 250 KB'den ve yüzde 10'unun 1 MB'den fazla tasarruf etmesine yardımcı olabilir. Bu değişiklikler, Google SERP'lerinde hemen çıkma oranlarını düşürür ve sayfa sıralamasını artırır.

  7. Chrome, 2020'de web tarayıcısı pazar payının yüzde 69'unu oluşturdu.

  8. 2021'de web trafiğinin yüzde 56'sı cep telefonlarında gerçekleşti.

  9. Google aramalarının yüzde 14'ü bir sorudur.

  10. 2020'de 500 anahtar kelime, tüm arama hacminin yüzde 8,4'ünü oluşturdu.

  11. Masaüstünde birincilik için ortalama tıklama oranı, sırasıyla yüzde 31,5 ve yüzde 24 ile mobilden daha yüksektir.

  12. Google'da yüzde 63 ücretli bir arama reklamına tıklama olasılığı diğer tüm arama motorlarından ( Amazon (%15), YouTube (%9) ve Bing (%6)) dört kat daha fazladır.

  13. Gençlerin yüzde 55'i her gün Google'da sesli aramayı kullanıyor.

  14. Google arama ağı reklamlarını tıklayan kişilerin yüzde 55'i, bunların metin reklamları olmasını tercih ediyor.

  15. Google Ads'de sektörler genelinde ortalama tıklama oranı, arama ağında yüzde 3,17 ve görüntülü reklam ağında yüzde 0,46'dır.

  16. AdWords'de tüm sektörlerde ortalama tıklama başına maliyet, arama için 48,96 ABD doları ve görüntüleme için 75,51 ABD dolarıdır.

  17. Web sayfalarının yüzde 90'ından fazlası Google'dan sıfır organik trafik almaktadır. Sadece yaklaşık %5'i her ay 10 veya daha az ziyaret almaktadır.

  18. Tüm Google aramalarının üçte biri bir görsel içindir ve SERP'lerin yüzde 13'ü bir "Görüntü Paketi" içerir.

  19. Ortalama anahtar kelime kabaca iki kelime uzunluğundadır.

  20. AdWords'te tüm sektörlerde ortalama dönüşüm oranı, arama için yüzde 3,75 ve görüntülü reklam için yüzde 1,77'dir.

  21. Google Arama'nın 190'dan fazla farklı sürümü vardır.

  22. 25. Google, Eylül 1998'de meşhur kapılarını açtığında, günlük ortalama sadece 10.000 arama sorgusu yapıldı.

Arama hacimleri dünya olaylarına ve gelişen haber kapsamına yanıt olarak sürekli dalgalanırken, hangi aramaların trend olduğunu, ne kadar hızlı arttığını ve benzer anahtar kelime sorgularıyla nasıl bağlantılı olduklarını bilmek önemlidir.


Seçeneklerden biri dağılım görüntüsü yaklaşımı olsa da (Google'a potansiyel bir eğilim terimi yazmanız ve toplam kaç sonucun rapor edildiğini görmeniz yeterlidir), daha hedefli seçenekler genellikle daha iyi arama performansı için daha kolay bir yol sağlar. Aşağıdaki bölümde bulunan en kullanışlı araçlardan bazılarını inceleyelim.


Trend olan aramalar nasıl bulunur?

"Arama Yılı"nı inceleyin, Google Trendler dersleri alın ve şu anda nelerin trend olduğunu görün. Ayrıca, mevsimselliği ortaya çıkaran ve pazarlama takviminizi buna göre planlamanıza olanak tanıyan, zaman içindeki ilgi alanlarının zirvelerini ve vadilerini de görüntüleyebilirsiniz. Ayrıca, kampanyalarınızı daha iyi hedeflemek için ilgili konuları ve sorguları bulun ve konunuzun trend olduğu alt bölgeleri belirleyin.


Aramada hızlanmanızı sağlayan makaleleri, karşılaştırma raporlarını ve tüketici analizlerini keşfedin. Reklam teklif stratejilerinden marka jingle'larına kadar, işletmeniz için Google aramasından nasıl yararlanacağınız konusunda eğitim alırken daha büyük düşünmenize yardımcı olacak ilginç içerikler bulacaksınız.


Belli belirsiz düşmanca siyasi tartışmalar için Twitter'da oturum açın. Eyaletinizde, ülkenizde veya tüm dünyada trend olan şeyleri ortaya çıkarmak için "trendler" özelliğini kullanın. Bir trende tıkladığınızda, konuyla ilgili en iyi tweet'leri, ilgili haberleri ve canlı yanıtları da görürsünüz.


BuzzSumo ile son 12 ayda veya son 24 saatte en çok paylaşılan içeriği belirleyin. BuzzSumo, sektörünüz, rakipleriniz ve öğrendiğiniz etkileyiciler için önemli olan konuları derinlemesine incelemenize ve analiz etmenize olanak tanır.


Bu RSS besleme toplayıcı, favori markalarınızı takip etmenize ve en yeni içeriklerini tek bir yerde görmenize olanak tanır. Sektörünüzü, becerilerinizi veya - tahmin ettiğiniz gibi - trend olan konuları arayarak favorilerinizi ekleyin ve yeni yayıncılar keşfedin. Feedly ayrıca anahtar kelime uyarıları ayarlamanıza da olanak tanır, böylece ilgilendiğiniz konulardaki en son trendleri her zaman takip edersiniz.


Yenilik ve kullanıcı tabanlı oylama, Reddit'te içeriğin nasıl önceliklendirileceğini belirler. Ana sayfaya hızlı bir ziyaret, size trend olan veya popüler gönderileri gösterir. Ayrıca, daha alakalı bir feed için ülkeye veya yeniliğe göre filtreleyebilirsiniz.


Rekabetçi araştırmalar yapın, bir anahtar kelimeye odaklanın veya trend olan konuları arayın. Ahrefs, trend olan içeriği belirlemenize yardımcı olur ve rakiplerinizi geride bırakmak için ne yapmanız gerektiğini gösterir.


Pocket, web üzerinde herhangi bir yerden içerik kaydetmenize olanak tanır. İçeriğinizi dilediğiniz zaman gözden geçirin ve sizinle alakalı trend olan konuları bulmak için Keşfet sayfasına gidin.


Quora'ya kaydolun ve ilginizi çeken konu alanlarını seçin (örneğin, "yeni başlayanlar", "pazarlama" ve "ekonomi"). Quora, içerik ilgi alanlarınızla ilgili sorularla feed'inizi stoklayacaktır. Bu size müşterilerinizin ne sorduğuna, rakipler hakkında gerçek zamanlı tartışmalara dair fikir verir ve hatta deneyimlediğiniz konularla ilgili soruları yanıtlamanıza olanak tanır.


Google'da etkinizi arttırma

Sonuç olarak? Google, hem arama hem de web tarayıcısı pazar paylarının en büyük parçasına sahiptir ve şirkete kişiselleştirilmiş, gerçek zamanlı arama sonuçları sunması için güç veren bir dizi birbirine bağlı hizmet sunar.


Pazarlamacılar için bu, Google'ı tüketici sadakatini artırmak, yeni müşterilerle kur yapmak ve müşteri dönüşümlerini iyileştirmek için yeri doldurulamaz bir araç haline getiriyor. Eyleme geçirilebilir trend verileri ve ilgili kaynak istatistiklerle donanmış pazarlama ekipleri, Google etkilerini genişletebilir ve satış sürecini hızlı bir şekilde başlatmak için doğru içeriğin doğru müşteriler tarafından görülmesini sağlayabilir.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page