top of page
Ara

Take-Two Interactive CEO'su, yeni nesil fiyat artışının gerekli olduğu görüşünde

"10 yıl önce 60$ için sunduğumuzdan çok, çok daha büyük bir oyunu 60$ veya 70$ karşılığında sunuyoruz"

Yeni nesil oyun konsolları yolda, ancak PlayStation 5 ve Xbox Series X / S sadece daha iyi grafikler ve daha gelişmiş teknoloji getirmiyor olabilir. Yeni konsollar, 2005'ten beri bir standart olan 60 dolarlık normun potansiyel olarak ortadan kalkmasıyla, oyunlar için daha yüksek bir fiyat da sağlayabilir.


Protocol ile yaptığı bir röportajda yeni nesil fiyat artışı fikrini savunan Take-Two Interactive CEO'su Strauss Zelnick'e göre bu bir sorun olmak zorunda değil.


"Sonuç olarak, yaklaşık 15 yıldır ön planda bir fiyat artışı görmedik ve üretim maliyetleri yüzde 200 ila 300 arttı. Ancak daha da önemlisi, üretim maliyetlerinizin ne olduğu kimsenin gerçekten umursamadığı için, tüketicilerin ürünle neler yapabilecekleri tamamen değişti ”dedi Zelnick.

“10 yıl önce 60$ için sunduğumuzdan çok, çok daha büyük bir oyunu 60$ veya 70$ 'a teslim ediyoruz. Çevrimiçi para harcama fırsatı tamamen isteğe bağlıdır ve oynaması ücretsiz bir oyun değildir. İlk satın alma işleminizden sonra bir kuruş daha harcamasanız bile eksiksiz ve inanılmaz derecede sağlam bir deneyim."

Take-Two, Temmuz ayında PlayStation 5 ve Xbox Series X / S konsollarında NBA 2K21'in 70$ 'a mal olacağını duyurmasıyla, mevcut nesil Xbox One ve PlayStation 4'te 60 dolar, yeni nesil oyunlar için daha fazla ücret alacağını açıklayan ilk şirketlerden biriydi.


Haberler, son on buçuk yılda 60 dolarlık fiyat noktasına alışmış olan bir müşteri topluluğundan önemli ölçüde tepki gördü. Zelnick daha sonra Take-Two'nun "başlık bazında fiyatlandırma yapacağını" söyledi, ancak aynı noktayı yineledi: Oyunlar, 60$ fiyat noktası tanıtıldığında bugün yaptıklarından çok daha pahalı.


Take-Two, PlayStation 5 müşterileri için popüler (ve kazançlı) Grand Theft Auto Online oyun modunun ücretsiz, bağımsız bir versiyonunu sunmayı planlayan şirket, gelecek yıl başlık bazında bazı değerlendirmelerin neye benzeyebileceğini göstermeye başladı.


Ubisoft gibi diğer şirketler, bu sonbaharda piyasaya sürülen ücretsiz yükseltmeler ve çapraz nesil oyunlar için sadece yeni nesil oyunlar ürettiği için daha fazla artıştan kaçınmayı taahhüt etmeden herhangi bir fiyat artışı vaat ederek konuyla ilgili kumar oynamayı seçtiler -


Zelnick haksız değil: Polygon'un belirttiği gibi, ekonominin hemen hemen tüm diğer yönlerinde (hem eğlence odaklı hem de başka türlü) fiyatların zamanla arttığını görse bile, oyunların maliyeti neredeyse tuhaf bir şekilde değişmeden kaldı. Enflasyon için ayarlama yapıldığında, 2005 yılında 60 dolarlık bir oyun 2020'de 80 doların üzerine mal olacak - bu da 70 dolarlık bir fiyat sıçramasının bile nispeten daha ucuz olduğu anlamına geliyor.


Ve bugünün mevcut AAA oyunlarından daha büyük ve üretilmesi en pahalı olan yeni nesil oyunların beklentisiyle karşı karşıya kaldığınızda, geliştirmeyi sürdürülebilir kılmak için oyunların fiyatının artmadığı bir dünya hayal etmek zor.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page