top of page
Ara

Stripe, 95 milyar dolarlık değerlemenin ardından Avrupa geneli açılmayı planlıyor

Amerika'nın en değerli şirketi Stripe, Avrupa'da büyük bir genişleme planlıyor

Stripe, 95 milyar dolarlık değerlemenin ardından Avrupa genişlemesini planlıyor

95 milyar $ (68 milyar £) değerinde olan firma, yatırımcılardan 600 milyon dolar topladıktan sonra önümüzdeki beş yıl içinde yalnızca İrlanda'da 1.000 iş ilanı eklemeyi planlıyor.


Bu, ülkedeki varlığını üç katından fazla artıracaktır.


ABD'de iki İrlandalı kardeş tarafından 2011 yılında başlatılan Stripe, Amazon gibi teknoloji devlerinden Waitrose'a kadar değişen firmalar için ödemeleri işliyor.


Salgın sırasında çevrimiçi alışveriş patladıkça işi patlama yaşadı.


San Francisco ve Dublin'de ikili genel merkezleri bulunan Stripe, şu anda en hızlı büyüyen müşterilerinin çoğunun bulunduğu Avrupa'da 31'i dahil olmak üzere 42 ülkede faaliyet gösteriyor.


Birleşik Krallık'taki dört yetişkinden üçünün geçen yıl Stripe aracılığıyla ödeme yaptığı tahmin ediliyor.


Stripe başkanı ve kurucu ortağı John Collison, "Avrupa dijital ekonomisi için büyüme fırsatı çok büyük," dedi.


Üniversite için ABD'ye taşındıktan sonra henüz genç yaşta iken şirketi kurdu.


ABD'deki en değerli start-up

Pazar günü açıklanan 95 milyar dolarlık değerleme, firmayı Elon Musk'un tahmini 74 milyar dolar değerindeki SpaceX roket şirketinin önüne koydu.


Bu, Bay Collison ve kardeşi Patrick'i dünyanın en genç kendi kendini yetiştirmiş milyarderleri arasına atan 2016'daki bir bağış toplama turunda elde ettiği değerden yaklaşık 10 kat daha fazla.


Şirket, işletmelerin çevrimiçi ödemeleri işlemesine ve dünya genelindeki farklı düzenlemeler ve sistemlerde gezinmesine yardımcı olur.


Yaklaşık 500'ü Avrupa'da olmak üzere yaklaşık 3.000 kişiyi istihdam etmektedir. Yakın zamanda eski İngiltere Merkez Bankası Başkanı Mark Carney'i yönetim kuruluna ekledi.


Şirket ayrıca, hizmetlerini bu yıl Brezilya, Hindistan ve Endonezya gibi ülkelerde sunmaya başlama planlarıyla küresel olarak genişliyor.


Stripe finans müdürü Dhivya Suryadevara yaptığı açıklamada, "Pandemi bize toplum hakkında ne kadar çok şey elde edilebileceği ve bunun için ödeme yapılabileceği de dahil olmak üzere birçok şey öğretti." Dedi.


"Stripe halihazırda dünya çapında milyonlarca işletme için yılda yüz milyarlarca dolar işlerken, önündeki fırsat çok daha büyük ... şirketin 10 yıl önce kurulduğu zamandan çok daha büyük."


İrlanda başbakan yardımcısı Leo Varadkar, "Bu, istihdam cephesinde harika bir haber ve İrlanda devleti ile Stripe arasında gerçekten hoş bir ortaklığın başlangıcı," dedi.

"Önümüzdeki beş yıl içinde 1.000'den fazla yeni iş yaratılacak. Bunlar gerçekten iyi, yüksek ücretli, profesyonel işler ve ekonomiye gerçek bir destek olacak. Stripe'e planlarında en iyisini diliyorum".
0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page