top of page
Ara

Sprite, daha çevreci ambalaj için ikonik yeşil şişesinin kullanımına son verdi

Güncelleme tarihi: 29 Tem 2022

Coca-Cola, yeşil renk ile özdeşleşen ikonik gazlı içeceği ambalajında ​​büyük bir değişiklik yaptığını duyurdu

Sprite, daha çevreci ambalaj için ikonik yeşil şişesinin kullanımına son verdi

Sprite şişeleri koleksiyonu yapıyorsanız, acele etmenizde fayda var. Coca Cola yakında, ikonik yeşil şişenin kullanımına son vereceğini duyurdu.


Şirket, geri dönüşüm stratejileri kapsamında, yeşil plastik şişeler geri dönüştürülebilir olsa da, şeffaf olanlar daha kullanışlı geri dönüştürülebilir bir malzemedir. Ve böylece markanın sahibi The Coca-Cola Company, Birleşik Krallık gibi yerlerde Sprite'ın ikonik yeşil şişelerinden daha çevre dostu şeffaf şişelere geçiş sürecine başladı. Fast Company'nin haberine göre geçen yıl ABD'nin bazı bölgelerinde şeffaf Sprite şişelerin satışı başlaması ardından, bugün resmi açıklama geldi. Coca-Cola, 1 Ağustos'tan itibaren ABD ve Kanada'daki tüm Sprite şişelerinde şeffaf ambalajlı ürünlerin satılacağını duyurdu.


Yeni şeffaf şişelerle birlikte Coca-Cola, Sprite'ın tüm görsel kimliğinin "dünya çapında tutarlı bir görünüm ve ses sağlamak için" yenileneceğini duyurdu.


Markanın tasarım görsellerinde yeşil rengini koruyacak, ancak şimdi şişe tasarımındaki değişikliği kapsamında şişede daha belirgin "Beni Geri Dönüştür" mesajına sahip olacak. Bir Coca-Cola sözcüsü, 2021'in sonunda 47 ülkenin yeşilden Sprite şişelerini temizlediğini ve bu yılın sonuna kadar 70'den fazla pazarın bu listeye katılacağını açıkladı.


Sprite, daha çevreci ambalaj için ikonik yeşil şişesinin kullanımına son verdi

Coca-Cola ile çalışan geri dönüşüm şirketlerinden biri olan R3cycle'ın CEO'su Julian Ochoa, duyuruda, "Şişelerden renkleri çıkarmak, geri dönüştürülmüş malzemenin kalitesini artırıyor" dedi. "Bu geçiş, gıda sınıfı rPET'in mevcudiyetini artırmaya yardımcı olacak. Geri dönüştürüldüğünde, şeffaf PET Sprite şişeleri yeniden şişelere dönüştürülebilir ve plastik için döngüsel bir ekonomi sağlamaya yardımcı olur."


Bu doğrultuda Sprite, yeşil ambalajından vazgeçerek daha çevreci hale gelen tek Coca-Cola markası değil.


Şirket, Coca-Cola'nın tüm yeşil plastik portföyünü şeffaf plastiğe dönüştürme planının bir parçası olarak, Fresca ve Mello Yello'nun da Ekim ayından itibaren şeffaf ambalajlara geçmeye başlayacağını açıkladı.


Coca-Cola'nın 2018'de başlattığı "Atıksız Dünya" girişiminin bir parçası olarak, 2025 yılına kadar ambalajlarının yüzde 100'ünü geri dönüştürülebilir hale getirmek, 2030 yılına kadar yeni ambalajlar için yüzde 50 geri dönüştürülmüş malzeme kullanmak, 2030 yılına kadar şirketin içeceklerinin en az yüzde 25'inin yeniden doldurulabilir veya iade edilebilir ambalajlarda satılmasına ve 2030 yılına kadar sattıkları her içecek için bir şişe veya kutunun toplanmasına ve geri dönüştürülmesine yardımcı olmak.


Genel olarak, çevre grupları 2021'de ABD'deki plastik atıkların %5 ila %6'sının geri dönüştürüldüğünü tahmin ediliyor ve plastik üretimi yakın zamanda yavaşlayacak gibi görünmüyor. İlerleyen günlerde, tüm ülkelere genişletilmesinin önemi açısından rakamlar çarpıcı.

Etiketler:

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page