top of page
Ara

Spotify, Apple Watch için bağımsız akış sunuyor

İsveç müzik akışı hizmeti Spotify, Apple Watch uygulaması aracılığıyla bağımsız akış desteği sunmaya başladı

Spotify bugün, Apple Watch uygulamasında bağımsız akış desteği sunmaya başladığını doğruladı. Bu özellik, Eylül ayında tekrar test edildi ve Spotify'ın özel Apple Watch uygulamasını piyasaya sürmesinden yaklaşık iki yıl sonra geldi.


Bağımsız akış desteği ile kullanıcılar, iPhone'larına bağlanmaya gerek kalmadan bir Wi-Fi bağlantısı aracılığıyla veya hücresel ağ üzerinden Spotify müzik veya podcast'leri dinleyebilir.


Bağımsız akış desteği eksikliği, Spotify’ın çekirdek müşterilerinden oluşan bir grup için uzun süredir can sıkıcı bir konu oldu. Egzersiz yaparken iPhone'larını geride bırakmak isteyenler (örneğin koşuya çıktıklarında olduğu gibi) ve yanlarında bir iPhone taşımanın külfetli olabileceği diğer zamanlar için daha da büyük bir sorundu.


Bağımsız akışla, Spotify kullanıcıları bileklerinden doğrudan Bluetooth kulaklıklarına veya AirPod'larına akış yapabilir.


Spotify uygulamasına yapılan güncelleme ABD'de 9to5Mac tarafından farkedildi ve bu, Eylül test grubunun bir parçası olmasalar bile daha fazla kullanıcının özelliği kendileri için göstermeye başladığını belirtti.


Spotify, Apple Watch'ta bağımsız bir akış deneyimi sunan ilk müzik hizmeti değil. Apple’ın kendi Apple Music hizmetine ek olarak Pandora, Şubat 2020’de bağımsız akış desteği de sundu.


Ancak bu cephede YouTube Music'in önünde. YouTube, Ekim ortasında müzik akışı hizmetinin Apple Watch sürümünü piyasaya sürmesine rağmen, daha çok YouTube Müzik uygulamasından bir uzaktan kumanda gibi çalışıyor.


Spotify, TechCrunch'a yaptığı açıklamada lansmanı onayladı, ancak güncelleme hakkında resmi bir açıklama yapmadı.


Bir Spotify sözcüsü, "Cihaz veya platform ne olursa olsun, kullanıcıların istedikleri yerde ve istedikleri zaman Spotify'ı dinlemelerini sağlayan deneyimler geliştirmeye odaklandık. İlk test döneminden sonra, şimdi Apple Watch'ta Spotify için akış yeteneklerini kullanıma sunuyoruz." bir Spotify sözcüsü sözlerini aktardı.


Sözcü ayrıca, sunumun küresel nitelikte olduğunu doğruladı.


Spotify'ı doğrudan bileğinizden izlemek için watchOS 6.0+ (önerilen 7.1+) ve hücresel bağlantı veya Wi-Fi ile bir Apple Watch Series 3 veya sonraki bir modeline ihtiyacınız olacak.


Ses akışı hizmetinin şu anda 320 milyon aktif kullanıcısı var, bu da %29'luk bir artışla (yıldan yıla).


Şirket, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 27 artışla şu anda dünya genelinde 144 milyon Premium abonesi olduğunu söyledi.


Spotify, 2020 yılının 3. çeyreğinde 1,9 milyar milyon avro kaydetti ve %19'luk bir büyümeye imza attı ve Premium abonelerden elde edilen gelir 1,7 milyar avro oldu, bu rakam geçen yıla oranla %15 civarlarında artışa denk.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page