top of page
Ara

Spotify, 235 milyon dolara podcast reklam platformu Megaphone'u satın alıyor

Spotify, önde gelen podcast reklam ve yayın platformu olan Megaphone'u 235 milyon dolara satın aldığını duyurdu

Spotify, 235 milyon dolara podcast reklam platformu Megaphone'u satın alıyor

Apple'ın dünyanın en büyük bağımsız podcast üreticisi Wondery'yi 400 milyon dolar civarında satın almak için görüşmeler yapmaya başlaması ardından Spotify, Megaphone'u satın aldıüını duyurdu.

Planlanan satın alma, Spotify'ın yakın zamanda satın aldığı podcast işletmeleri arasında en sonuncusu. ABD merkezi New York'ta bulunan İsveç merkezli Spotify, bu yıl Şubat ayında New York merkezli Gimlet Media'yı 230 milyon dolara ve Los Angeles merkezli Ringer'ı satın aldı.


Ayrıca Michelle Obama, Joe Rogan ve diğerleriyle özel podcast anlaşmaları imzaladı.


Reston, Virginia merkezli Megafon'un satın alınması, Spotify’ın reklam gelirini Megaphone’un hedeflenen reklamları aracılığıyla artırmaya yardımcı olacak ve akışlı reklam eklemeyi ilk kez üçüncü taraf podcast yayıncılarına sunacak.


Megaphone’un platformu ayrıca podcast yayıncılarını ve medya şirketlerini ses içeriklerini yayınlamak, bunlardan para kazanmak ve ölçmek için araçlar ile birleştirir. Spotify, "Akışlı Reklam Ekleme" aracını Megaphone teknolojisi aracılığıyla tüm podcast yayıncılarının kullanımına sunacağını ve podcast yayıncılarının, dinleyicilerini reklamverenlerle eşleştirerek içeriklerinden para kazanmaya dahil olma fırsatına sahip olacağını söyledi.


Spotify’ın içerik ve reklamcılık bölümü başkanı Dawn Ostroff yaptığı açıklamada, "Ses akışı endüstrisi hikayesinin hâlâ ilk bölümlerindeyiz, ancak potansiyelin önemli olduğu kesinlikle net" dedi.

"Megafonun, ölçeklendirilmiş bir kitle ve son teknoloji ile desteklenen reklamverenler ve podcast yayıncıları için daha akıllı podcast para kazanma sürecini hızlandırma misyonumuzda Spotify'a katılmasını dört gözle bekliyoruz."

Megaphone CEO'su Brendan Monaghan, "Hem yayıncılar hem de reklamverenler için podcast ortamını ilerletmeye yardımcı olmak için Spotify'a katılmaktan büyük heyecan duyuyoruz," dedi.

"Megaphone ve Spotify’ın inovasyondaki ortak değerinin podcast ekosistemini dünya çapında ileriye taşıyacağına inanıyoruz."

Spotify, 2008'de piyasaya sürülen 1.9 milyondan fazla podcast başlığı da dahil olmak üzere 60 milyon parçaya ücretsiz veya abonelik sunuyor. 92 pazarda 144 milyon abone olmak üzere 320 milyon kullanıcıya sahip.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page